aNDRj Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Cześć, Czy może mi ktoś doradzić którą MOBO X570 najbardziej opłaca się wybrać i dlaczego ? Która jest najlepsza? Może ktoś wie o jakichś wadach ? Mam 3 opcje: 1.Gigabyte X570 AORUS MASTER (LINK) 2. MSI MEG X570 ACE (LINK) 3.Asus ROG Strix X570-E Gaming (LINK Asus wychodzi najlepiej cenowo, ale jeżeli pozostałe dwie bardzo odbiegają od ASUSA to jestem ostatecznie skłonny dopłacić. Płyty będą pracowały z AMD 3700X oraz z pamięciami KINGSTON HyperX PREDATOR RGB 3600 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Do tego procesora wystarczy w zupełności Asus TUF X570-Plus lub Gigabyte X570 Aorus Elite. Chyba, że masz jakieś specjalne wymagania co do wyglądu płyty lub funkcji? Jeśli nie to nie ma po co przepłacać. Zaoszczędzoną kasę możesz wpakować w lepsze GPU czy inny komponent. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aNDRj Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 Czesc, Chce kupić silne mobo, bo na pewno za jakiś czas będę robił upgrade np. Pod 3900x. Krotko mówiąc chce złożyć platformę na lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK74 Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 Ja do swojego zestawu za radą @Michikun wybrałem Asus TUF Gaming X570-Plus. Koniecznie potrzebujesz WIFI i Bluetooth? Jeśli nie, a koniecznie musi być "silne" mobo to może Asus ROG STRIX X570-F GAMING? Dla pozostałych dwóch pewnie też są odpowiednie wersje bez WIFI i Bluetooth. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytek Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 @Jacekk44 Jakie pamięci masz na tej płycie ? Jakieś ogólne wrażenia po czasie od zakupu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK74 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 Pamięci - Crucial Ballistix Sport LT, DDR4, 16 GB,3200MHz, CL16 (BLS2K8G4D32AESBK) Wrażenia - jak na razie działa ok, aktualizacja biosu bezproblemowa, nie kręciłem bo nie było mi to jeszcze potrzebne :), jedyne co było problemem to wysypał mi się soft od Asusa więc wywaliłem go całkiem z dysku. Choinki z kompa robić nie lubię więc o podświetlaniu i zarządzaniu nim się nie wypowiem bo wyłączyłem. StoreMi sprawuje się super (stary SSD Plextor M5Pro 256GB w połączeniu z HDD Toshiba P300 1TB). Dysk główny SSD Corsair MP510 480GB też działa z nią bezproblemowo. Pamięci wymagały tylko wskazania, że mają pracować z danymi z profilu XMP bo inaczej startowały jako 2400MHz. Zintegrowana dźwiękówka - mogłoby być lepiej ale fajna opcja to możliwość włączenia DTS na słuchawkach. Wykonanie płyty i rozłożenie złącz według mnie jest ok, no może te złącza sata mogłyby być wszystkie kątowe a nie tylko 4. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2019 różnica miedzy asys x570-f a x570 plus (wersji bez wifi bo taki moduł można dokupić nawet do x570-f jak ktoś się uprze ale w dobie światłowodów to wifi i tak przeważnie udostępnia modem/router wiec dla wiekszości to zbędny dodatek) to głownie zastosowanie innej karty sieciowej (x570-f ma intela) wiec w maszynie do gier nie ma dużej różnicy co innego pod zestaw do pracy tam warto dopłacić do sieciówki intela zwłaszcza pod linuxem z drugiej trony do takich zastosowań i tak lepiej kupić sieciówkę 10gb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...