sector Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 czy bawiliscie sie czym takim kieys ? czy znacie jakies stronki z bajerami tego typu ? (najlepiej polskie) dla niewiedzacych zapodaje 2 linki co mozna takim czyms natworzyc ;) http://157.158.1.3/~thriadae/desk_08.jpg <- moim zdaniem najlepszy bajer ale tylko jesli chodzi o temp i wszystkie parametry kompa ! bo inne to juz raczej nie potrzebne ! http://active.mdsalih.com/active_mdsalih-v2.jpg <- juz mniej mi sie podoba ale tez fajne :) http://infojama.pl/public/images/articles/.../screenshot.jpg <- 3 przyklad a tu link do torturiala zaraz zabieram sie za jego czytanie ;) http://infojama.pl/sections.php?op=viewart...ticle&artid=135 jak znacie jeszcze jakies stronki z takim czyms lub sami umiecie takie to napiszcie tutaj co i jak !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 http://157.158.1.3/~thriadae/desk_08.jpg <- moim zdaniem najlepszy bajer ale tylko jesli chodzi o temp i wszystkie parametry kompa ! bo inne to juz raczej nie potrzebne !Skad to wziać ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 to jest bardz dobe pytanie i to ja sie pytam :) przeciez takie cos wyglada kozacko :) tylko i ile dobrze mi sie zdaje to jest wlasnie Activ Desktop :) tylko jak to zrobic ? oto jest pytanie :?: :?: :?: :twisted: :twisted: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 na szybko znalazlem to i tlumaczenie tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Wow Sect0R, robi wrazenie 8O To pierwsze by sie przydalo. Biore sie za tutoriala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 przyznaje sie do popelnienia tego: http://157.158.1.3/~thriadae/desk_08.jpg ;) program - samurize.com , ot, cala prawda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 przyznaje sie do popelnienia tego: http://157.158.1.3/~thriadae/desk_08.jpg ;) program - samurize.com , ot, cala prawda :) Fajnie Ci to wyszlo, kongratulka :wink: P.S Długo siedziales nad tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Fajnie Ci to wyszlo, kongratulka :wink: P.S Długo siedziales nad tym? dzieki 8) a siedzialem z tydzien :) zobacz tu - kolejne kroki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 dzieki a siedzialem z tydzien zobacz tu - kolejne kroki. Może jestem ślepy ;), ale jakoś nie widze tam tych kolejnych kroków :D , właściwie, to nie widze tam nic co by było związane z Active Desktop :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 dzieki a siedzialem z tydzien zobacz tu - kolejne kroki. Może jestem ślepy ;), ale jakoś nie widze tam tych kolejnych kroków :D , właściwie, to nie widze tam nic co by było związane z Active Desktop :? http://zeus.polsl.gliwice.pl/~thriadae/desktops/ :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 to moze zapodasz tego "html'a" ? jak to zrobiles tez kce takie !! ale tylko wyswietlaniem tych parametrow kompa !! moze podzocisz gototy program/html ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 to moze zapodasz tego "html'a" ? jak to zrobiles tez kce takie !! ale tylko wyswietlaniem tych parametrow kompa !! moze podzocisz gototy program/html ? :) program - samurize.com , ot, cala prawda :)do tego mbm5 i kilka dodatkow ze strony programu. reszta jest napisana w php, wiec u normalnego ;) usera nie ruszy :P parametry kompa to czysty samurize + extended props 1.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 dzieki nia zaowazylem ! btw. zajebisty twoj deskop ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 dzieki nia zaowazylem ! btw. zajebisty twoj deskop !dzieki :) jeszcze mysle co by zmienic/dodac, ale juz pomyslow brak ;) moze dorzuce na tlo jakies elementy pasujace do samurize :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Coprawda nie był to Active Desktop, ale kiedyś na pulpicie oglądałem sobie obraz z tunera TV (BorgTV) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 No nie powiem bardzo fajne :D czas to wyprobowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 To jest zaj***ste! Jeszcze mi daleko do takich pulpitow. Narazie zrobilem sobie tylko kontrolke activeX i mam teledysk Nightwatchers na pulpicie :D Poza tym- niewielkie ostrzezenie dla siory, zeby nie uzywala 2 skrotow- 1. rundll.exe user,exitWindowsExec2. rundll.exe krnl386.exe, exitkernelTak na wszelki wypadek :D Jeszcze przed studniowka wrzucilem odliczanie, zeby nie zapomniec :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 TO JEST ZAJEBIOZA, ma ktos ta tapetke??? phranzee: moglbys wrzucic gdzies ten twoj pulpit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 TO JEST ZAJEBIOZA, ma ktos ta tapetke???miss jagg ;) sie przewinela przez 'babes of tweak' - zobacz tam urle zdjec i poszukaj innych na serwerach :) phranzee: moglbys wrzucic gdzies ten twoj pulpit?moje gratulacje, jestes n-tą osoba, ktora chce konfig :) nagrod nie przewidziano :twisted: juz garsc osob dostala konfigi, ale jakos nie widac zeby sobie radzili ;) (pozdro dla wiadomo-kogo :D ). zeby nie isc na latwizne i nie wiedziec potem co z czego wynika lepiej przysiasc do konfiga, samemu zrobic swoj, jedyny, niepowtarzalny pulpit i tyle :) skrypty mojego autorstwa (wymagaja php i nie rusza na normalnym kompie, wiec nie pytac o nie :P ): TV LAN Traffic External IP Weather Gateway status reszta jest w samurize, wystarczy poszukac, zadnej dokumentacji nie trzeba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 a ja się podniecałem style xp :roll: dobrze że jutro mam wolne od pracy, więc wezmę się za active desktop; jak dla mnie to to wymiata :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 no style xp fajne alen ie wyswietle niczego z parametrow kompa !! na pulpicie :D ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 to jeszcze dorzuce kilka programow: GkrellM w wersji na windowsa. oparty o pluginy, szkoda ze tak malo ich na win-wersje. (screen) StatBar - horyzontalny pasek zawierajacy kilka statystyk ;) (screen) SideBar - boczny panel a'la longhorn, pluginy. (screen) // screenow nie dawalem w IMG bo by sie forum wscieklo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 oka.. to ja sie spytam o te phapy :) Phranzee ty masz zapuszczony w tle jakis krasnal/fox itepe bo chyba ot tak skrytpy php'owskie nie beda gadac z desktopa ? I drguie pytanko "ile to to zre zasobow" ? Kazdy bajer ma swoja wage i odbija sie na speedzie/wydajnosci maszyny .. napisz cos o tym ;] ps. ale pulpit tos se popelnil :) ql pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 oka.. to ja sie spytam o te phapy :) Phranzee ty masz zapuszczony w tle jakis krasnal/fox itepe bo chyba ot tak skrytpy php'owskie nie beda gadac z desktopa ? I drguie pytanko "ile to to zre zasobow" ? Kazdy bajer ma swoja wage i odbija sie na speedzie/wydajnosci maszyny .. napisz cos o tym ;]php mam na glownym serwie lan postawione. 4% z 1460Mhz. 10MB ram. przyjmujac tyle dla samego tekstu, kilku wykresow i kilku przezroczystych prostokatow to oczywiscie o wiele wiecej bedzie bralo przy 32-bitowych png (przezroczyste), ktore mozna wstawic. nawet mozna wstawic z glownej strony tweaka "n a f o r u m" - liste ostatnich postow, ale to by troche nabilo hitow :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 yy.. znaczy ze sciezke do "index.php" ( w tej zakladce od designu pulpitu na windzie) masz ustawiona " //servik_sieciowy/katalog/itd.. " ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 yy.. znaczy ze sciezke do "index.php" ( w tej zakladce od designu pulpitu na windzie) masz ustawiona " //servik_sieciowy/katalog/itd.. " ?:)nie, bo by nie przeszlo przez parser php :P mam normalnie przez http://nasz.serwer.sieciowy/~ja/jeden_z_plikow.php ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 hmm ten programik ( Samurize ) jest naprawde fajny :D posiedzialem se z godzinke i narazie mam cos takiego -> http://members.lycos.co.uk/miwi69/pulpit2.JPG musze dorobic jeszcze temp z MBM i pogode, phranzee mogłbys podpowiedziec jak zrobiles ten skrypt ?? ( nie dawac gotowy bo sam chce se poprobowac ale skad bierzesz informacje itp) a i nie martw sie php u mnie pojdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 hmm ten programik ( Samurize ) jest naprawde fajny :D posiedzialem se z godzinke i narazie mam cos takiego -> http://members.lycos.co.uk/miwi69/pulpit2.JPG musze dorobic jeszcze temp z MBM i pogode, phranzee mogłbys podpowiedziec jak zrobiles ten skrypt ?? ( nie dawac gotowy bo sam chce se poprobowac ale skad bierzesz informacje itp) a i nie martw sie php u mnie pojdzie :) pogoda: lynx wyrzuca info z interneti (chyba najczesciej updatowana), kroje go (head, tail) i wywalam na strone, ktora sciagam przez vb (ReturnHTML) i na ekran. problem bedzie w tym ze nie masz lynxa (win) i bedziesz musial sobie poradzic w inny sposob. np calosc wykonac w vb ;) mam tylko jeden problem z samurize/systemem - nie moge dorwac kontrolki obciazenia cpu (stress==100%), mam tylko wolnego proca (stress=0%) :? a jak wlacze takowy w mbm to sie program wywala. update - moze nowosc dla mnie ;) bo chyba od niedawna jest juz v.0.90b (tu) heh, dodali "taskbar support", nawet ciekawe, ale jakos tak malo miejsca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Świetny programik, mam tylko jeden problem, rozumiem, że prędkość downloadu bierzecie z: Add PerfMonitor i potem Interfejs sieciowy/Bajtów wysyłanych/s (poprawcie mnie, jeśli źle myśle), u mnie to nie działa (SDI). Czy źle to robie, czy coś jest nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 To ja sie troche pochwale moim pulpitem ;) http://manix.free.komrel.net/screens/1.jpg Screen zajmuje 105 Kb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...