Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Cześć, Składam znajomemu komputer pod streaming gier. Złożyłem taką konfigurację: Procesor: Ryzen 7 3700x *1 Chłodzenie: Corsair H100i *2 Płyta główna: X570 AORUS ELITE *3 RAM: G.skill TridentZ Neo RGB 16GB *4 SSD: 970 Pro 512gb (system+programy) + 970 Pro 1TB (gry) GPU: GTX 1070*5 PSU: Corsair HX1200i *6 Case: Brak *7 *1 Warto dopłacić 100-150zł do Ryzen 7 3800x? *2 Może warto jakieś inne AiO *6 *3 Warto dopłacić 100-150zł do PRO lub ULTRA? *4 Czy lepiej wziąć 32GB ze względu na 2 monitory, wiele programów odpalonych jednocześnie i obróbkę wideo? *5 Uznaliśmy, że wystarczy bo już jest. *6 Wiem, że za dużo ale uparł się, że za 2-3 miesiące chce zwodować cały zestaw i chciałbym tutaj argument jaki zasilacz jest wystarczający dla konfiguracji i by WC się utrzymało. *7 Przydałby się taki w którym wszystkie części oraz WC się zmieściły (górę miał otwartą, nie zamkniętą by był przepływ powietrza). Prosiłbym o rozjaśnienie wątpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Toć 750 W w zupełności wystarczy, a kasę zaoszczędzoną dołożył bym do lepszej płyty głównej z lepszym I/O. i.m.o Sens wodowania w przyszłość żaden, jeśli zostanie GTX 1070. Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @KaszaWspraju Pewnie będzie ją wymieniać na jakiegoś RTX, po prostu jest bez kosztowa więc nie ma po co na siłę szukać teraz grafiki. Którą płytę główną polecasz (PRO czy ULTRA), czy może jakąś inną? Jakiś konkretny zasilacz polecasz, firmę? Domyślam się, że wodowanie ma być bardziej "na pokaz/wygląd" ale kto wie jakiego RTX tam da. O zasilacz głownie pytam przez te jego wodowanie, bo to nie mój temat i nie wiem ile W to zjada dodatkowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Drobna poprawka - dysk wymień na sx8200 od Adaty zamiast tego samsunga ;) Chyba, że te ssd'eki już masz - to nie było tematu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) https://www.morele.net/zasilacz-corsair-rmx-series-750w-modular-80-plus-gold-cp-9020187-eu-5645336/ Np. Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Widzę, że płyta nie ma znaczenia po tej tabelce co wrzuciłeś - każda się nada. Zasilacz wygląda ok, całe szczęście bo to było dal mniej najbardziej zbędne. Dysk (ten drugi) też już uwzględniłem. Jedynie co mi zostało do wyjaśnienia jak widzę to ram. Ten G.skill TridentZ Neo jest w porządku czy może jakiś od innego producenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...