harmonix Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Cześć, czy istnieje jakiś tryb, w którym móglbym zupgradować bios płyty głównej bez procesora? Kupiłem sobie używaną Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI oraz nowy procesor Ryzen 3400G i niestety aktualny bios płyty nie wspiera tego procesora, a nowszy już tak. Czy jedynym sposobem jest zamontowanie wspieranego procesora? Wydawałoby się, że to chipset obsługuje peryferia i mogloby się to udać ze specjalnie spreparowanym pendrivem. Załatwienie innego procesora to dość spory logistycznie kłopot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackops73 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 (edytowane) Proszę. Pierwszy link w google. Jest tutaj dokładnie wytłumaczone co należy zrobić. Tutaj jest z płytą gigabyte. Myślę, że zasada jest ta sama. Edytowane 5 Września 2020 przez blackops73 Dodanie innego modelu płyty głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Płyta musi wspierać taką funkcjonalność. Twoja tego nie posiada. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_LynX_ Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 A najprościej to idź do serwisu i poproś żeby zaktualizowali bios, najmniej kombinowania 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 11 hours ago, _LynX_ said: A najprościej to idź do serwisu i poproś żeby zaktualizowali bios, najmniej kombinowania lub https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-100#faq-Short-Term-Processor-Loan-Boot-Kit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harmonix Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 On 9/6/2020 at 11:15 AM, masin said: lub https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-100#faq-Short-Term-Processor-Loan-Boot-Kit Dzięki, wysłałem wniosek, jeśli się uda to skorzystam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2020 18 hours ago, harmonix said: Dzięki, wysłałem wniosek, jeśli się uda to skorzystam. daj znać jak poszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...