mostom Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Witam. Czy przyklejając radiator na klej wystarczy on, żeby dobrze odprowadzać ciepło? I czy ta pasta przewodząca, dostarczana razem z radiatorem jest dobra (przy wykorzystaniu n.p do posmarowania procka)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Fajnie. To zależy jaki radiator, i do czego przyklejasz. Nie ma to jak dobrze przemyślane pytanie i precyzja wypowiedzi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Fajnie. To zależy jaki radiator, i do czego przyklejasz. Nie ma to jak dobrze przemyślane pytanie i precyzja wypowiedzi ;) Faktycznie nie za dużo napisałem. Chodzi mi o przyklejenie radiatorów na MosFety. Czy wystarczy sam klej. A co do pasty - czy jest ona dobra do posmarowania Zallmana na mostku północnym Teraz chyba jaśniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Bialas dostarczany wraz z zalmanem jest dobry nie tak jak arctic ceramiq czy silver 3 ale na chipset powinno wystarczyc ... Co do kleju ... laczy "na wiecznosc" chyba ze bedziesz sie bawil w zamrazarke i zyletke ... ale nie wiem czy nie zostana po nim slady bo jak zostana to nici z gwarancji ... polecam cieniutka tasme przewodzaca cieplo ... poszukaj w dziale SPRZEDAM na forum Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Co do kleju ... laczy "na wiecznosc" chyba ze bedziesz sie bawil w zamrazarke i zyletkeA dużo trzeba go nasmarować coby dobrze trzymał - czy cieniutką tylko warstewkę jak w przypadku past przewodzących? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Dostales instrukcje ? Daj tyle kleju zeby bylo rowno rozsmarowane ... tylko uwazaj z tymi 2 skladnikami zebys czasem na chipset nie dal tego co ma byc na radiatorze ... ! http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=352...&highlight=klej zallman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 a ja bym sobie jednak darowal ten klej od Zalmana,a juz napewno nie na MOFSETy,NB,czy SB.Ten klej ma to do siebie ze jak raz cos nim przykleisz to juz NIGDY tego nie oderwiesz.Jesli padnie Ci MoBo bedziesz mial problem z reklamacja. Ja przykleilem tym klejem radiatorki na grafe i po wyschnieciu trzyma jak gupie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Dostales instrukcje ? Daj tyle kleju zeby bylo rowno rozsmarowane ... tylko uwazaj z tymi 2 skladnikami zebys czasem na chipset nie dal tego co ma byc na radiatorze ... ! http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=352...&highlight=klej zallman A co by się stało gdybym odwrotnie zrobił ?? Chciałem wymieszać te kleje razem tak jak zwykły klej dwuskładnikowy - chyba też by trzymał i to nawet lepiej a i przewodność cieplną mógłby mieć lepszą- tyle, że pewnie z odklejeniem go byłby większy problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyboy Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Nie zgodzę się z wami. Radiator przyklejony tym klejem da się odkleić. Ukręcić, czy oderwać - zgoda, nie ma szans. Ale wystarczy delikatnie podważyć skalpelem, albo śrubokrętem zegarmistrzowskim - jednocześnie ciągnąc za radiator i schodzi bez bólu. Co najlepsze całość kleju zostaje na radziatorze więc na "kostkach" nie ma śladu ingerencji. Czerwony składnik dajemy na chipa a zielony na radiator. Wiem co piszę bo sprawdzałem dwukrotnie na starej karcie graficznej. Odrywałem radiator po 24 h i po tygodniu - no problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 na mosfety ja bym jednak dał pastę białą i na śrubki (przecież są otworki w mosfetach) i wtedy w razie padnięcia mobo odkręcasz i nie ma śladu. a klej zalmana trzyma super mocno aczkolwiek da się odkleić - ale to jest ryzykowne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 mi sie nie udalo odkleic a probowalem z chlodzeniem z rozgrzewaniem, podwarzaniem i kreceniem. poprostu AMEN. nowy wlasciciel mojego 8K9A chcac nie chcac dostal ja z zalmanem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...