rooter Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Mysle nad zakupem P4 2.4 Ghz HT (nie do podkrecania - ew. do nieznacznego podkrecania w przyszlosci) Chcialem go wlozyc na MOBO od ASUSa, Cos z seri Asus P4C800 nie wiem tylko jaki konkretnie model, przejzalem sporo testow porownawczych roznych plyt pod P4, no ale dalej nie wiem. bo jak by nie bylo P4P800 i P4P800 Deluxe (obie na I865PE) maja troche gorsze mozliwosci. Brac Asus P4C800 Intel 875P + LAN 1 GB + SATA ? a moze wersje delux ? Asus P4C800 Deluxe Intel 875P + LAN 1 Gb + SATA + IEEE1394 ? [z gory mowie ze firewire mi konieczne nie jest - jednakze jesli deluxe mialby byc stabilniejszy, to moge wylozyc wiecej kasy] Dodam tylko ze chodzi mi nie tyle o high-endowa wydajnosc ponad wszystko, co o nieziemska stabilnosc, wydajnosc dopiero jest na drugim miejscu. No i jeszcze czekam na premiere ABIT MAX3 - moze to bedzie cos interesujacego ? jednakze jej hmm 'pierwozor' (? :-) ? ) model Abit IC7-G jakichs takich specjalnie kosmicznych osiagow nie mial. [benchmark na toms hardware]. ale za to moze stabilniejszy od ASUSow ? Prosze o rade. :-) pozdrawiam, rooter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekF Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Jeśli naprawdę zależy Ci na stabilności, to odpowiedź jest jedna - BRAĆ Sam nakląłem się na różnych innych producentów (konkretnie na jednego, ale nie będę wymieniał, żeby nie wyjść na stronniczego), aż w końcu poszedłem po rozum do głowy i kupiłem do obu komputerów w domu ASUSy i od tego momentu jest spokój. Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rooter Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 no dobra, ale ktorego z wyzej wymienionych w ASUSow brac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Poradzał bym P4C800. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Poradzał bym P4C800. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rooter Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 No tez wlasnie tak nad nim myslalem, a wie ktos czy jest jakas roznica w stabilnosci miedzy wersja zwykla i deluxe ? bo to w tym momencie jest kluczowe :? [tak tak wiem wiem, mam jakies kompleksy na punkcie stabilnosci systemu, ale to temat na ksiazke.... :-) ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 sadze, ze roznicy zadnej nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rooter Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Teraz tylko pozostaje czekac co pokaze ten ABIT MAX3 - jestem kurcze bardzo ciekaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Ja kupiłem ABITA IC7-Gbo w manualu ASUSA wyczytałem, że nie współpracuje on z Radeonem 9700 Pro z serii poniżej PN xxx-xxxx-30 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Jeśli nie kręcisz to praktycznie prawie każda płyta główna jest stabilna, a te wszystkie gadki o wyższości Ausa pod tym względem IMO można włożyć między bajki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...