juh Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2020 (edytowane) Rozważam zakup UPSa i ma dwa modele upatrzone które są do siebie podobne: https://www.x-kom.pl/p/338496-zasilacz-awaryjny-ups-cyberpower-ups-cp1300epfclcd-1300va-780w-6xschuko-avr.html oraz https://www.x-kom.pl/p/573906-zasilacz-awaryjny-ups-cyberpower-ups-value-pro-1600va-960w-5xfr-avr-lcd.html Zastanawiam się który z nich jest nowszym modelem wg mnie ten drugi? Edytowane 23 Grudnia 2020 przez juh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2020 (edytowane) Zdecydowanie lepszy jest ten nazwany przez Ciebie "starszy" ( CyberPower UPS CP1300EPFCLCD ), z bardzo prostego powodu: podczas podtrzymania daje czysty sinus, a ten nowy ma "simulated sine wave" co w praktyce oznacza przebieg "kwadratowy" zupełnie nie przypominający sinusoidy (bezpieczniej jest karmić zasilane urządzenia czystym sinusem - np. PFC w zasilaczu PC przy czystym sinusie nie będzie cierpieć). Dodatkowo CyberPower UPS CP1300EPFCLCD ma akumulatory wymienialne przez użytkownika, a ten nowszy nie (tzn. pewnie się da, ale trzeba tego nowszego całkiem rozkręcać, tracąc gwarancję) Edytowane 23 Grudnia 2020 przez Kyle 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juh Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2020 @Kyle dzięki za cenne wskazówki. Są to akurat funkcje na których mi zależy i teraz nie mam wątpliwości który wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktorix Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 Ja mam u siebie w domu i też w biurze UPSy Armac . Zasilacze naprawde wysokiej jakości i bardzo sprawne. Rozważcie soie pod kątem swoich potrzeb 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominoow Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2022 Potwierdzam Armac to bardzo dobra marka jesli chodzi o zasilacze awaryjne UPS, mamy w domu od nich zasilacz ale i w biurze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...