Szysz4k Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Witam Proszę o pomoc złożyłem coś takiego https://www.morele.net/inventory/info/6730c215/ wcześniej nastawiałem się na ryzena 7 i chłodzenie wodne ale po 2 postach i porady od BlackWhiteTV który powiedział że 4000mhz mi nie pójdzie postanowiłem kupic ryzen 5 i przewiewną obudowe + jeśli biorę ryzen 5 to mogę zostawić 550wat zasilacz i nie muszę kupować 750 więc chyba mi się opłaci to co sądzicie tutaj mój poprzedni post Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdaneel Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 51 minut temu, Szysz4k napisał: Witam Proszę o pomoc złożyłem coś takiego https://www.morele.net/inventory/info/6730c215/ wcześniej nastawiałem się na ryzena 7 i chłodzenie wodne ale po 2 postach i porady od BlackWhiteTV który powiedział że 4000mhz mi nie pójdzie postanowiłem kupic ryzen 5 i przewiewną obudowe + jeśli biorę ryzen 5 to mogę zostawić 550wat zasilacz i nie muszę kupować 750 więc chyba mi się opłaci to co sądzicie tutaj mój poprzedni post Pozdrawiam Wyjątkowo zacytuję: "w czym Ci ten procesor [i5 9600K] łapie zadyszkę"???? Jeżeli wstawiasz płytę za 700 i chłodzenie za 550 (znaczy budżet jest) to zamień proca na 5800x - będziesz miał przynajmniej 2 rdzenie więcej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szysz4k Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 no ok odpowiem bo już 2 osoba piszę mam BenQ ZOWIE XL2546 240Hz i jeżeli fps spada poniżej 240 jest input lag czy jak to nazwać mini-stuttering .. no właśnie zastanawiałem się nad 5800x ale naprawdę warto dopłacać 500zł więcej żeby mieć 5 fps więcej w grach ? robie render itp ale wątpie że to 500zł to obniży czas renderu do takiego czasu żeby to było opłacalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...