Gość netkafejas Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 wiec jak podlaczyc dysk na drugim kontrolerze bo jak to zrobie to nie moge zamontowac, diskdrake nie widzi a po mount wyskakuje ze nie ma takiego urzadzenia ale bios dysk widzie i linux tez podczas butowania wyswietla(z dowolnym dyskiem jest tak napedy ide dzialaja bezblednie) i dlaczego nie ma javy-to troche dziwne ze na 3 cd nie ma javy jes tylko gcc-java i lib java w dwuch wersjach co nie wystarcza zeby wejsc na polchat czy onet rozumiem ze ms pogniewal sie na sun ale zeby linux? pozdrawiam to jest moj pierwszy post i to jeszcze z linuxa(przy jego uzyciu) bo nie mialem czszesci do modemow a teraz mam polaczenie przez lan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Co do javy to czy sciągnięcie sobie javy jest dla ciebie za trudne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Sprawdz czy masz dysk w fstab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 http://www.google.com/ http://zlobek.tcz.wroclaw.pl/ http://forum.purepc.pl/search.php wyjdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Co do javy to czy sciągnięcie sobie javy jest dla ciebie za trudne?nie tak ostro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Nie ujadaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Od klikania opcji "Szukaj" nikt nie umarl narazie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 no fanie sciagnalem jave w rpm'ie i zaistalowalem ale teraz w Konqueror'ze jak wchodze np na czt.onet to mi sie pojawia brak skladnika wykonywalnego java czy cos takiego w MDK9.1 ze standardowym jondrem nie dziala mi dma a z tym co skompilowalem dziala ale mam duzo bledow typu "unresolved symbols" ale z tym moim stery od grafy NVIDIA nie chca sie zainstalowac a na tamtym starym chodza (ale tamto DMA nie teges) wiec jak wlaczyc w oryginalem dma lub jak zainstalowac stery na moim? help please 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 1) Naucz się pisać składnie ze znakami przestankowymi. Nie można ciebie rozczytać. 2) jądrem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 netkafejas: pewnie stwierdzisz ze ParanoiK sie czepia ale powaznie ja ciebie tez rozczytac nie moge i nic z tego nie kapuje. A co do javy to jak wejdziesz na www.polchat.pl i wejdziesz do faq bedziesz mial link do javy w wersji jesli dobrze pamietam *.rpm i *.gz mi przynajmniej dzialaja a wlasciwie dzialaly bo instalowalem to pod RH a teraz mam slacka i jeszcze tego nie robilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Spaprane to cos twoje jaderko , widze nowa kompilacje niedlugo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 no dobra juz mam hdparm -d1 /dev/hda sorry jak troche was wpienialem zapewniam, ze nie mialem tego na celu moze mi jeszcze ktos powiedziec gdzie w mdk9.1 umieszcza sie skrypty startowe tak zeby jakies polecenie uruchamialo sie przy starcie :oops: a java mi juz dziala(podalem sciezke do bin'ow) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 /etc/init.d/ chyba cos takiego hdparm -d1 -c1 /dev/hdX dopisz do pliku rc.local albo podobnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 jest ale file:/etc/rc.d/rc.local man nadzieje ze to to :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 jeszcze mi powiedzcie jak zrobic zebym caly czas nie musial sie logowac na roota zeby ustabilizowac polaczenie(lan) czyli drakconfSiec i InternetDrakConnectPołącz(jak ustawiam zeby startowalo automatycznie to to itak nie dziala) :):):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Co masz na myśli mówiąc 'ustabilizować połączenie'? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 jest ale file:/etc/rc.d/rc.local man nadzieje ze to to :( tak to jest to: dopisz w tym pliku linijke taka jak Ci wyzej podalem i bedzie super :) p.s. zaprowadz sobie zeszyt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Co masz na myśli mówiąc 'ustabilizować połączenie'?Mu chodzilo o stworzenie tego polaczenia najpierw ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 A ;] 'ustanowić połączenie' ;] netkafejas: a co robisz, żeby się połączyć spod root'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 tak jak napisalem nie o skonfigurowanie tylko o "uruchomienie" bo jak wlanczam kompa to nigdy mi nie startuje net od razu tylko musze sie logowac jako root itd a bez tego mam "network is unreacheble" a wy jak macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 WŁĄCZAM. Ale co robisz jak zalogujesz się jako root żeby mieć net? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 A ;] 'ustanowić połączenie' ;] netkafejas: a co robisz, żeby się połączyć spod root'a? terminal su(bo startuje z normalego usera) drakconf(bo drakconnect to ten caly druid - tam niby poustawiane zeby podczas bootowania startowal net ale nie robotaet) drakconf czyli cholerne mdkowskie "centrum sterowania" i tam "siec i internet" a potem DrakConnect i wyskakuje mi lista moich sieciowek(jedna :) ) "Testowanie połączenia" puzniej jest napisane ze nie polaczony i klikam Połącz(zeby tak dobrac sie bezposrednio do tego połącz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Aha. To może to zrobimy po ludzku. Podaj mi parametry sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 moje ip 192.168.0.3 maska 255.255.255.0 ip routera 192.168.0.2 DHCP - wylaczone(static) DNS - 194.204.159.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 To po kolei: DNS: wpis w pliku /etc/resolv.conf: nameserver 194.204.159.1nameserver xxx.xxx.xxx.xxx #tu dodaj secondary dns Stawianie lana (zakładam, że masz jedną sieciówkę i nazywa się ona eth0) /sbin/ifconfig eth0 192.168.0.3 broadcast 192.168.0.255 netmask 255.255.255.0 /sbin/route add default gw 192.168.0.2 metric 1 A to dopiszesz sobie do skryptów startowych (najpierw spróbuj odpalić z konsoli i zobacz czy działa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 pewnie zadziala dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 dopisalem powyzsze do /etc/rc.d/rc.local i system is dead wywalilem wpis i wszystko powiedzmy ze chodzi Mandrake jest do du... musze sobie znalezc jakiegos malego wygodnego linuxa najlepiej cos ze debiana bo to mi kiedys podpasilo narka i dzeki panowie no chyba ze mozecie cos mi polecis(tylk nie slacka od razu) moze tak knopix na hd? moj wymazony linux misu miec obsluge mojej dziwkowki vt8233(via kt266a - shuttle ak32a v2.1) a z reszta ce poradze jeszcze raz dzieki MDK nie polecam nikomu i gu''' prawda ze system dla poczatkujacych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 He he ... kazdego potwora da sie ujazmic :D Akurat ta dzwiekowka to jest prostota :P Wystarczy modul dodac i tyle i mixerem zwiekszyc glosnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Baaa. A co do slacka on jest naprawdę prosty. A jeśli chcesz system tylko zupełnie do zabawy to knoppixa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godunow1 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Baaa. A co do slacka on jest naprawdę prosty. A jeśli chcesz system tylko zupełnie do zabawy to knoppixa. Faktycznie do zabawy .. po zainstalowaniu knopixa (ba nawet po zabodwaniu z samej płytki) bez niczego chodzi skaner kamera karta telewizyjna możesz obejzreć film n dvd bez zaciagania dodatkowych czy kodeków jak pod (mandrake) Dożo szybszy jak mandrake 9.1 (miałem) Knopix To Debian A po Mandrake wszystkie urządzenie musiałem konfigurować jedynie sieć wykrywał poprawnie.. Tyle narazie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...