Shori Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 Cześć, chciałbym zapytać czy można złożyć coś sensownego do 2000 zł. Z wyposażenia które mógłbym użyć w nowej konfiguracji posiadam kartę graficzną i zasilacz. Karta: https://www.x-kom.pl/p/320896-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce-ii-oc-6gb-gddr5.html Zasilacz: https://www.x-kom.pl/p/204689-zasilacz-do-komputera-silentiumpc-500w-vero-l1-v2.html Myślałem żeby do nowego PC wykorzystać procesor Ryzen 5 3600. Potrzebowałbym pomocy przy doborze reszty komponentów, chyba że macie inne ciekawe pomysły co do procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdaneel Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 2 godziny temu, Shori napisał: Cześć, chciałbym zapytać czy można złożyć coś sensownego do 2000 zł. Pytanie z czego i po co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shori Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 8 minut temu, rdaneel napisał: Pytanie z czego i po co? Przecież napisałem w temacie że do gier, i w poście zawarłem wszystkie szczegóły które uważałem za ważne. Przeczytałeś cokolwiek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdaneel Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 Teraz, Shori napisał: Przecież napisałem w temacie że do gier, i w poście zawarłem wszystkie szczegóły które uważałem za ważne. Przeczytałeś cokolwiek? Wszystko rozbija się o szczegóły. Nie napisałeś jakie gry i z czego oraz po co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shori Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 1 minutę temu, rdaneel napisał: Wszystko rozbija się o szczegóły. Nie napisałeś jakie gry i z czego oraz po co. Dobrze, nie komentuj więcej tego postu, proszę. Bo jest napisane że myślę nad Ryzenem 5 3600, jest podane jaką kartą dysponuje, i potrzebuje pomocy przy doborze reszty podzespołów, czego tutaj nie rozumiesz? A co do gier, to mam wymieniać wszystkie tytuły? Nie dziwie się że masz tak słabą reputację na forum jeśli wszystkich irytujesz takimi wpisami. Jeśli nie chcesz pomagać, to po prostu odpuść i daj innym się wypowiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdaneel Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 4 minuty temu, Shori napisał: Dobrze, nie komentuj więcej tego postu, proszę. Bo jest napisane że myślę nad Ryzenem 5 3600, jest podane jaką kartą dysponuje, i potrzebuje pomocy przy doborze reszty podzespołów, czego tutaj nie rozumiesz? A co do gier, to mam wymieniać wszystkie tytuły? Nie dziwie się że masz tak słabą reputację na forum jeśli wszystkich irytujesz takimi wpisami. Jeśli nie chcesz pomagać, to po prostu odpuść i daj innym się wypowiedzieć. 1. Mam i5-2500K. Jak dla mnie przeskok na Ryzen 3600 stanowi zbyt mały przeskok szczególnie że... 2. Mam kartę GTX 1660Super. Uważam że jak dla tego procesora W MOICH GRACH (wiedźmin, Andromeda, Ark) jest za słaba. Stąd moje pytanie: po co oraz z jakiego komputera ORAZ o to O JAKIE gry chodzi. Nie zadałem może tylko pytania "w jakich tytułach bieżący zestaw ci nie pasuje" ale to może wynikać z pytania O JAKIE gry chodzi. 90% minusów dostałem od gościa który uważa że GTX 970 to super karta a należy wymieniać procesor i5-6600k na 11600 "z pamięcią ze starego procesora" czyli 2666. Ja uważam że o takie szczegóły warto pytać. Ale.... ty wiesz lepiej, swobodnego lotu zatem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...