Skocz do zawartości
Shori

Upgrade PC do Gier do 2000 zł. bez GPU

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, chciałbym zapytać czy można złożyć coś sensownego do 2000 zł.

Z wyposażenia które mógłbym użyć w nowej konfiguracji posiadam kartę graficzną i zasilacz.

Karta: https://www.x-kom.pl/p/320896-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce-ii-oc-6gb-gddr5.html

Zasilacz: https://www.x-kom.pl/p/204689-zasilacz-do-komputera-silentiumpc-500w-vero-l1-v2.html

Myślałem żeby do nowego PC wykorzystać procesor Ryzen 5 3600. Potrzebowałbym pomocy przy doborze reszty komponentów, chyba że macie inne ciekawe pomysły co do procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Shori napisał:

Przecież napisałem w temacie że do gier, i w poście zawarłem wszystkie szczegóły które uważałem za ważne. Przeczytałeś cokolwiek? 

Wszystko rozbija się o szczegóły. 

Nie napisałeś jakie gry i z czego oraz po co. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, rdaneel napisał:

Wszystko rozbija się o szczegóły. 

Nie napisałeś jakie gry i z czego oraz po co. 

Dobrze, nie komentuj więcej tego postu, proszę. Bo jest napisane że myślę nad Ryzenem 5 3600, jest podane jaką kartą dysponuje, i potrzebuje pomocy przy doborze reszty podzespołów, czego tutaj nie rozumiesz? A co do gier, to mam wymieniać wszystkie tytuły?  Nie dziwie się że masz tak słabą reputację na forum jeśli wszystkich irytujesz takimi wpisami. Jeśli nie chcesz pomagać, to po prostu odpuść i daj innym się wypowiedzieć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Shori napisał:

Dobrze, nie komentuj więcej tego postu, proszę. Bo jest napisane że myślę nad Ryzenem 5 3600, jest podane jaką kartą dysponuje, i potrzebuje pomocy przy doborze reszty podzespołów, czego tutaj nie rozumiesz? A co do gier, to mam wymieniać wszystkie tytuły?  Nie dziwie się że masz tak słabą reputację na forum jeśli wszystkich irytujesz takimi wpisami. Jeśli nie chcesz pomagać, to po prostu odpuść i daj innym się wypowiedzieć. 

1. Mam i5-2500K. Jak dla mnie przeskok na Ryzen 3600 stanowi zbyt mały przeskok szczególnie że...

2. Mam kartę GTX 1660Super. Uważam że jak dla tego procesora W MOICH GRACH (wiedźmin, Andromeda, Ark) jest za słaba.

Stąd moje pytanie: po co oraz z jakiego komputera ORAZ o to O JAKIE gry chodzi. Nie zadałem może tylko pytania "w jakich tytułach bieżący zestaw ci nie pasuje" ale to może wynikać z pytania O JAKIE gry chodzi. 

90% minusów dostałem od gościa który uważa że GTX 970 to super karta a należy wymieniać procesor i5-6600k na 11600 "z pamięcią ze starego procesora" czyli 2666. Ja uważam że o takie szczegóły warto pytać.

Ale.... ty wiesz lepiej, swobodnego lotu zatem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi