Skocz do zawartości
phranzee

Screenshoty pulpitów Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłby mi ktoś pomóc bo już mam naprawde dosyć :mur: Chce tylko 2 rzeczy, aby na pulpicie mieć pogode i podstawowe dane o kompie.

Co do pogody to ściągnołem ten DesktopWeatherXML v1.4 ale cały czas pokazuje mi pogode w San Diego <_< ,czytałem że trzeba wejśc na tą strone, podmienić XXXXX na miasto i otrzymamy ZIPCODE a ja mam to:

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>

- <!-- This document is intended only for use by authorized licensees of The Weather Channel. Unauthorized use is prohibited. Copyright 1995-2004, The Weather Channel Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

-->

- <search ver="2.0">

<loc id="PLXX0012" type="1">Krakow, Poland</loc>

<loc id="USWI0371" type="1">Krakow, WI</loc>

</search>

Tu nigdzienie nie ma zipcode dla Krakowa. Powiedzcie mi jak to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Kod" dla Krakowa to PLXX0012 i to właśnie musisz podmienić (loc id) w DesktopWeatherXML.vbs.

JA mam natomiast inne pytanie, czy, czym i jak zrobić aby mieć kontakty z GG widoczne stale na pulpicie? Tak jak jest to zrobione tu --> http://djlyzombie.free.fr/dotclear/images/desks/bureau79.jpg

i np. tu, także ---> http://djlyzombie.free.fr/dotclear/images/desks/bureau82.jpg

To są screany z Mac'a ale, może jest jakaś szansa aby taki efekt uzyskać pod Windą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@liquid

<loc id="USWI0371" type="1">Krakow, WI</loc>

widocznie w wistconsin mamy tez krakow...

twoj zipcode to PLXX0012...wystarczy wejsc na www.weather.com i poszukac swojego miasta...zlozone to to nie jest

@crazy_ivan:

jesli jestes windziarzem, to proponuje pobawic sie miranda. bierzesz clist_nicer i przerabiasz..

oryginalny klient gg (sic!) jak na moj gust chyba nie ma tej funkcji...

Edytowane przez Damjanek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda jak xp zmutowany z linuxem ;] (wpier myślałem że to winda, ale / Cię zdradził ;s)

1596952[/snapback]

Wygladem moze i przypomina windowsa, ale chyba tylko patrzac na ogolny pulpit. Trzeba cos z tym zrobic zeby nie przypominal :D

PS. Nie mam windowsa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mnie ktos poratowac... Zrobilem sobie prosty cfg by miec foobara na pulpicie, wszystko dziala tj. play, next, stop itp.. jedyne czego nie moge zrobic to by po kliknieciu odtwarzalo losowo piosenki :[

I jeszcze jedno, jaka komende wpisac by po kliknieciu np w napis OFF wylaczal sie skrypt (client.exe) i wszystko znikalo, jest takie cos wykonalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj aktualny: 1597578[/snapback]

e17 pod wzgledem wizualnym jest bardzo rozbudowany i wiele mozna w nim zmodyfikowac. Szkoda tylko ze jest jeszcze niedopracowany i niestabilny. Z poczatku mialem go zainstalowanego (z CVS), ale mial za duzo bledow zeby uzywac na codzien. Jak wyjdzie stabilna wersja to powaznie zastanowie sie nad przesiadka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e17 pod wzgledem wizualnym jest bardzo rozbudowany i wiele mozna w nim zmodyfikowac. Szkoda tylko ze jest jeszcze niedopracowany i niestabilny. Z poczatku mialem go zainstalowanego (z CVS), ale mial za duzo bledow zeby uzywac na codzien. Jak wyjdzie stabilna wersja to powaznie zastanowie sie nad przesiadka :)

1597978[/snapback]

Hmm, nie wiem co prawda kiedy ty bawiles sie e17, ale aktualne wersje (kompiluje sobie co 2-3 dni z CVS) sa bardzo stabilne. Od okolo 2 tygodni uzywam go jako domyslnego window managera i nie zdarzylo mi sie jeszcze aby sie wywalil. Troche denerwuje brak modulu systraya, ale pewnie za jakis czas sie pojawi. Jedynym bledem jaki zauwazylem jest problem z -vo xv przy mplayerze i xvid/divx puszczanych na pelnym ekranie. Na szczescie z -vo sdl dziala bardzo ladnie :)

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja tez przedstawie swój skromny ( ale ciągle w rozwoju :) ) pulpit (-y).

na zachęte podgląd...

Dołączona grafika

a tutaj linki do pełnych wersji :)

screen1

screen2

i mały opis...

- Aston Shell, do tego sysmetrix + AltDesk do zmiany pulpitu (3 i 4 okienko na dole od lewej)

- sysmetrix, od lewej CPU usage + historia uzycia procka +jesli uzycie przekroczy 95% to zaczyna migać kontrolka CPU :), RAM, SWAP, pogoda :), ikonki pulpitu1, ikonki pulpitu2, puste jeszcze okno :), sterownik winampa, volumator, pozycja myszki oraz pipetka do koloru pixela spod kursora, 3 partycje HDD, zegar cyfrowy i analogowy na końcu...

- komunikator konnekt po prawej + okna rozmowy ze zdjeciami osób z którymi rozmawiam... :) jeśli nie mam zdjęcia no to avatar przyjmuje postac agenta smitha z matrixa :D

- na górze widać jeszcze menu szybkeigo uruchamiania z wysuwanymi linkami do programów...

- total commander tez uległ modyfikacji.. :D

wszystko w jednej tonacji.. spokojnej dla oka.. i bez zbędnych fajerwerków 3D.. proste (krzywe) linie :P.. paru osobom się podoba.. w tym mi :lol:

aha.. oczywiście że wszystko sam bazgrałem, najwiecej pracy było z sysmetrixem. Tapeta również ze stani fotoszopa :D z moim kwiatuszkiem na planie głównym (tapeta w wersji przejściowej...). Nawet kod matrixowy sam składałem z czcionki matrixowej :twisted:

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skasuj nazwę, wciśnij lewy alt i z klawiatury numerycznej wpisz 0160 . Pod następną ikoną po 0160 daj spację, pod następną 2 spacje itd.

1631040[/snapback]

dzieki stokrotne :-P :-P :) dziala tylko ztym ze nie dodawac spacje tylko co ikonke dalej to dawac jeszcze raz taki kod :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie czy mozna w programie IconPackager 3.0 zrobic tak, aby na jednym profilu ikony były normalne Windows (orginalne) a na drugim profilu ikony zmienione przez program. Jak tak to co w opcjach trzeba pozmieniac?.

pozr,

ROB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj jakiegos pluginu np 1685902[/snapback]

Wielkie dzieki kolego :D

Kurde myslalem ze to bedzie takie fajne :(

Potrzebny program rivatuner do tego pluginu?

CO wpisac w wartosciach : wpisz wartosc dla formatu string itp...

Edytowane przez awtk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi