Skocz do zawartości
phranzee

Screenshoty pulpitów Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Tja to powie mi ktos jak sie to w foooobarze robi?

http://pelit.koillismaa.fi/fb2k/ - fajne configi, tylko przydalby sie plugin foo_syfm.dll, ale na stronie nie dziala link :/

www.foobar2000.org - wejdz na forum, wszystko znajdziesz, tylko checi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

playlista - albo robisz sam, co troche trwa, albo sciagasz gotowce - zobacz forum na foobar2000.org

co do zasobow to foobar czasami bierze wiecej, czasami mniej. zalezy czy masz jakies dsp wlaczone, czy cus ;) dodatkowo wez pod uwage ze winamp jest tylko 16 bitowy, a f2k.... no wiecej :D duzo wiecej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Tak więc przeczytanie całego topicu w miare dokładnie oraz ściągnięcie odpowiedniego stuff-u zajęło mi jakies 2.5 godz. Po czym przystąpiłem do

dzieła :) Tak więc zrobienie configu w Samurize zajęło mi jakąś godzinke - z tym że raczej wszystko robiłem tak żeby było ;) nie wysilając sie - gdyż na początek chciałem sprawdzić możliwości programu. Po ukonczeniu zapodalem swój config do clienta Samurize ver. 1.1 no wszystko ładnie pięknie się uruchomiło... ale..... (czytając topic nie spotkałem sie z tym nigdzie) po dość krótkim czasie działania obciążenie procesora wzrasta nagle do 100% :x obciążenie to powoduje client Samurize...... czy ktoś wie dlaczego tak jest? Czyżbym zrobił wszystko ZA BARDZO na odczep sie :twisted: i to jest tego powodem..... ?

POZDRAWIAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba najczestszy blad - samurize na zbyt duzym obszarze ekranu. Jesli masz config na full ekranie to go podziel na kilka :) Zazwyczaj gdy jest za duzy obszar to sie robi ramka czerwona w konfigu (ale jesli ta ramka jest troszeczke wieksza od zielonej to sie nie przejmuj)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Tak więc przeczytanie całego topicu w miare dokładnie oraz ściągnięcie odpowiedniego stuff-u zajęło mi jakies 2.5 godz. Po czym przystąpiłem do  

dzieła :) Tak więc zrobienie configu w Samurize zajęło mi jakąś godzinke - z tym że raczej wszystko robiłem tak żeby było ;) nie wysilając sie - gdyż na początek chciałem sprawdzić możliwości programu. Po ukonczeniu zapodalem swój config do clienta Samurize ver. 1.1 no wszystko ładnie pięknie się uruchomiło... ale..... (czytając topic nie spotkałem sie z tym nigdzie) po dość krótkim czasie działania obciążenie procesora wzrasta nagle do 100%  :x  obciążenie to powoduje client Samurize...... czy ktoś wie dlaczego tak jest? Czyżbym zrobił wszystko ZA BARDZO na odczep sie  :twisted: i to jest tego powodem..... ?  

POZDRAWIAM.

No ja też to miałem

ALE

to był wirus!!!

pytanie czemu??

bo tak miałem pare razy i różne programy zajmowały 100% procka w tym rónież norotoon firewall (a ja se tylko muze słuchałem i cosik w necie robiłem). W sumie to nie pamiętam jak go wywaliłem

Miałem genertalny format (cały dysk!!, ważne rzeczy na rw ) i już go nie ma, więc ci nie powiem jak go usunąć :P

Ale nie koniecznie muisz mieć wirusa, najlepiej sprawdź czy może inne programy też zajmuja 100% procka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... sprawdź czy może inne programy też zajmuja 100% procka...

Wszystkie inne programy działają dobrze, tylko client Samurize robi takie wałki :(

a moze po prostu zle ustawil licznik?

A co tu można źle ustawić? Licznik podpiołem z MBM-a. Poza tym, jak włącze sobie windows-owego Managera Zadań to widze, ile który proces mi zajmuje i nie mając uruchominego nic oprócz Samurize (system chodzi Idle) to wszystkie procesy zajmują groszowe sprawy, a Samurize 95-97% i dopełnia obciążenie procka do 100%. Aha - jeszcze jedno - czasami system z uruchomionym Samurize chodzi przez około 7-10 min. i wszystko jest OK, a czasami zaraz po właczeniu clienta tak się dzieje.

Czekam na dalsze sugestie ;)

POZDRAWIAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh - ten config nawet nie jest tak wypasiony, żeby były w nim jakieś skrypty :) Co do tego czy to virus i czy plik jest walnięty to nie wiem bo nie sprawdzałem, ale Samurize ściągałem z oficjalnej strony.

Zaraz przejade to to antyvirem i Spybotem - zobaczymy.

Update:

Ani Spybot ani antyvir nic nie znalazł.

Czekam dalej - może ktoś wpadnie na to czemu tak się dzieje ;)

POZDRAWIAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...może spróbuj starszą wersję samurize - zaraz wrzuce:http://samurize.prv.pl/samurize_101.exe...

Thx - ush sobie zassałem ;) ale z tym downgrade-m to sie jeszcze wstrzymam - zobaczymy, może ktoś używa ver. 1.1 miał to samo i jakoś ten problem rozwiązał - jeżeli nikt taki się nie znajdzie wtedy przeinstaluje.

POZDRAWIAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec ja mialem dokladnie to samo co ty :-) tez po jakims czasie uzycie proca 100 % :/ ale u mnie bylo to spowodowane poczta mialem monitoring poczty i sie krzaczylo przez to w sumie mi to nie bylo potrzebne a tyle z tym mialem jazdy ze szok tez niewiedzialem co powoduje takie uzycie :) ale ktoregos dnia odpalilem cfg bez poczty i patrze a nawet po 3h chodzilo na 5 % :) teraz zrobilem sporo wiekszy od zielonej ramki i nie ma zadnych problemow niewiem czemu ale u mnie to poczta powodowala jeszcze sie moze zajme tym i dojde dlacz ale narazie leje na poczte :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK - thx. No u mnie config chodzi od ostatniego posta jakiego tu napisałem bez monitoringu poczty :P i sie nie krzaczy więc miałeś racje :D

Właśnie sobie oglądam Twój pulpit - troszke jasny jak dla mnie, ale ogólnie podoba mi się 8)

BTW - zajefane masz rameczki pod Samurize - przyznaj się skąd je skroiłeś - no chyba, że sam zrobiłeś ;)

Jeszcze prośba - podeslałbyś mi jakieś fajne ikonki do ObjectDock-a, odwiedzałem pare servisów w stylu wincustomize.com, deviantart.com ale jakoś nic nie przypadło mi gustu :P no chyba że znasz jeszcze jakieś inne servisy to możesz podać linki - z góry thx.

P.S. Co do tego, że monitoring poczty nie chodzi pod Samurize v1.1 to juz chyba nie nasz problem - myśle że to twórcy programu coś skopali - oczywiście moge się myslić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze powrzucajmy linki do alternatywnych shelli ?

:arrow: http://www.litestep.net/

imho calkiem ciekawy, dosc dlugo go uzywalem. strona niestety wymaga rejestracji :? ale oczywiscie free 8)

[*] http://www.misterbusy.co.uk/technolite.jpg

[*] http://www.yec.or.jp/diary/images/20010610-1.jpg

[*] http://www.litestep.net/snapshot1.png

[*] http://www.litestep.net/snapshot2.png

jakby komus sie jeszcze jakis shell przypomnial to niech wrzuci go do tematu mniej wiecej w takiej formie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi