Marcin_gps Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Tja to powie mi ktos jak sie to w foooobarze robi? http://pelit.koillismaa.fi/fb2k/ - fajne configi, tylko przydalby sie plugin foo_syfm.dll, ale na stronie nie dziala link :/ www.foobar2000.org - wejdz na forum, wszystko znajdziesz, tylko checi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Juz mi Sector pomogl :) Desktop Poprawiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 playlista - albo robisz sam, co troche trwa, albo sciagasz gotowce - zobacz forum na foobar2000.org co do zasobow to foobar czasami bierze wiecej, czasami mniej. zalezy czy masz jakies dsp wlaczone, czy cus ;) dodatkowo wez pod uwage ze winamp jest tylko 16 bitowy, a f2k.... no wiecej :D duzo wiecej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 A to moj update pulpitu http://www.bogi.website.pl/images/blue1.JPG no i f2k rzadzi ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 jaka tapetke znalazlem :D http://www.deviantart.com/view/2150482/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 oto moj najnowszy desktop moze nie taki skromny jak poprzednikow :] ale ja lubie "wypasione" ;) :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 oto moje najnowsze dzielo ... Mój desktopik i jak ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piter_ Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Witam! Tak więc przeczytanie całego topicu w miare dokładnie oraz ściągnięcie odpowiedniego stuff-u zajęło mi jakies 2.5 godz. Po czym przystąpiłem do dzieła :) Tak więc zrobienie configu w Samurize zajęło mi jakąś godzinke - z tym że raczej wszystko robiłem tak żeby było ;) nie wysilając sie - gdyż na początek chciałem sprawdzić możliwości programu. Po ukonczeniu zapodalem swój config do clienta Samurize ver. 1.1 no wszystko ładnie pięknie się uruchomiło... ale..... (czytając topic nie spotkałem sie z tym nigdzie) po dość krótkim czasie działania obciążenie procesora wzrasta nagle do 100% :x obciążenie to powoduje client Samurize...... czy ktoś wie dlaczego tak jest? Czyżbym zrobił wszystko ZA BARDZO na odczep sie :twisted: i to jest tego powodem..... ? POZDRAWIAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel86 Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 chyba najczestszy blad - samurize na zbyt duzym obszarze ekranu. Jesli masz config na full ekranie to go podziel na kilka :) Zazwyczaj gdy jest za duzy obszar to sie robi ramka czerwona w konfigu (ale jesli ta ramka jest troszeczke wieksza od zielonej to sie nie przejmuj) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piter_ Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Właśnie o to chodzi, że ramka jest zielona :( starałem się tak wszystko upchnąć, żeby nie było za duże. Ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły co to może być? POZDRAWIAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherrythomas Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 no ja na niektorych configach mialem czerowna ramke i bylo prawie na caly pulpit i ani razu takie cos mi sie nie zdarzylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Witam! Tak więc przeczytanie całego topicu w miare dokładnie oraz ściągnięcie odpowiedniego stuff-u zajęło mi jakies 2.5 godz. Po czym przystąpiłem do dzieła :) Tak więc zrobienie configu w Samurize zajęło mi jakąś godzinke - z tym że raczej wszystko robiłem tak żeby było ;) nie wysilając sie - gdyż na początek chciałem sprawdzić możliwości programu. Po ukonczeniu zapodalem swój config do clienta Samurize ver. 1.1 no wszystko ładnie pięknie się uruchomiło... ale..... (czytając topic nie spotkałem sie z tym nigdzie) po dość krótkim czasie działania obciążenie procesora wzrasta nagle do 100% :x obciążenie to powoduje client Samurize...... czy ktoś wie dlaczego tak jest? Czyżbym zrobił wszystko ZA BARDZO na odczep sie :twisted: i to jest tego powodem..... ? POZDRAWIAM. No ja też to miałem ALE to był wirus!!! pytanie czemu?? bo tak miałem pare razy i różne programy zajmowały 100% procka w tym rónież norotoon firewall (a ja se tylko muze słuchałem i cosik w necie robiłem). W sumie to nie pamiętam jak go wywaliłem Miałem genertalny format (cały dysk!!, ważne rzeczy na rw ) i już go nie ma, więc ci nie powiem jak go usunąć :P Ale nie koniecznie muisz mieć wirusa, najlepiej sprawdź czy może inne programy też zajmuja 100% procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 a moze po prostu zle ustawil licznik? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piter_ Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 ... sprawdź czy może inne programy też zajmuja 100% procka...Wszystkie inne programy działają dobrze, tylko client Samurize robi takie wałki :( a moze po prostu zle ustawil licznik? A co tu można źle ustawić? Licznik podpiołem z MBM-a. Poza tym, jak włącze sobie windows-owego Managera Zadań to widze, ile który proces mi zajmuje i nie mając uruchominego nic oprócz Samurize (system chodzi Idle) to wszystkie procesy zajmują groszowe sprawy, a Samurize 95-97% i dopełnia obciążenie procka do 100%. Aha - jeszcze jedno - czasami system z uruchomionym Samurize chodzi przez około 7-10 min. i wszystko jest OK, a czasami zaraz po właczeniu clienta tak się dzieje. Czekam na dalsze sugestie ;) POZDRAWIAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 wywal wszytkie skrypty z samurize (PRZENIEŚ) Może jakiś jest "walnięty" czy co??? MOŻE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piter_ Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Heh - ten config nawet nie jest tak wypasiony, żeby były w nim jakieś skrypty :) Co do tego czy to virus i czy plik jest walnięty to nie wiem bo nie sprawdzałem, ale Samurize ściągałem z oficjalnej strony. Zaraz przejade to to antyvirem i Spybotem - zobaczymy. Update: Ani Spybot ani antyvir nic nie znalazł. Czekam dalej - może ktoś wpadnie na to czemu tak się dzieje ;) POZDRAWIAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 jest jakas szansa zeby wywalic to biale okno z mirandy znaczy to tlo ? nie chodzi mi o jakis obrazek tylko zeby to wogole wywalic i bylo przezroczyste ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin S Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 możliwe, że coś z nową wersją samurize jest coś nie tak?? osobiście mam cały czas wersję 1.01 i jest ok. może spróbuj starszą wersję samurize - zaraz wrzuce: http://samurize.prv.pl/samurize_101.exe lub http://samurize.prv.pl/Samurize_085d.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piter_ Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 ...może spróbuj starszą wersję samurize - zaraz wrzuce:http://samurize.prv.pl/samurize_101.exe... Thx - ush sobie zassałem ;) ale z tym downgrade-m to sie jeszcze wstrzymam - zobaczymy, może ktoś używa ver. 1.1 miał to samo i jakoś ten problem rozwiązał - jeżeli nikt taki się nie znajdzie wtedy przeinstaluje. POZDRAWIAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 no wiec ja mialem dokladnie to samo co ty :-) tez po jakims czasie uzycie proca 100 % :/ ale u mnie bylo to spowodowane poczta mialem monitoring poczty i sie krzaczylo przez to w sumie mi to nie bylo potrzebne a tyle z tym mialem jazdy ze szok tez niewiedzialem co powoduje takie uzycie :) ale ktoregos dnia odpalilem cfg bez poczty i patrze a nawet po 3h chodzilo na 5 % :) teraz zrobilem sporo wiekszy od zielonej ramki i nie ma zadnych problemow niewiem czemu ale u mnie to poczta powodowala jeszcze sie moze zajme tym i dojde dlacz ale narazie leje na poczte :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piter_ Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 No prosze - znalazł się ktoś :D:D:D akurat tak się składa iż w moim configu jest sprawdzanie poczty - zaraz to wywale i dam znać - czy u mnie też o to chodzi ;) POZDRAWIAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 no to moge ci powiedziec ze na pewniaka to jest to ale nie doszedlem jeszcze dlacz tak sie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piter_ Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 OK - thx. No u mnie config chodzi od ostatniego posta jakiego tu napisałem bez monitoringu poczty :P i sie nie krzaczy więc miałeś racje :D Właśnie sobie oglądam Twój pulpit - troszke jasny jak dla mnie, ale ogólnie podoba mi się 8) BTW - zajefane masz rameczki pod Samurize - przyznaj się skąd je skroiłeś - no chyba, że sam zrobiłeś ;) Jeszcze prośba - podeslałbyś mi jakieś fajne ikonki do ObjectDock-a, odwiedzałem pare servisów w stylu wincustomize.com, deviantart.com ale jakoś nic nie przypadło mi gustu :P no chyba że znasz jeszcze jakieś inne servisy to możesz podać linki - z góry thx. P.S. Co do tego, że monitoring poczty nie chodzi pod Samurize v1.1 to juz chyba nie nasz problem - myśle że to twórcy programu coś skopali - oczywiście moge się myslić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 ot taki zielonkawy cfg :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Jesli Ci się podoba to ok ,ale ja bym zmienil ikony i troszku poukrywal.. moj najnowszy desk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woojas Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Wersje large: www.zales.tc.pl/wujas/pulpit2.jpg www.zales.tc.pl/wujas/pulpit2a.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 no to mój nowy, bez różowych kolorków :D podoba się?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 No to macie moje starsze arcydzieło!! http://members.lycos.co.uk/bundypl/bez%20tytu%b3u1.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 No to macie moje starsze arcydzieło!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 to moze powrzucajmy linki do alternatywnych shelli ? :arrow: http://www.litestep.net/ imho calkiem ciekawy, dosc dlugo go uzywalem. strona niestety wymaga rejestracji :? ale oczywiscie free 8) [*] http://www.misterbusy.co.uk/technolite.jpg [*] http://www.yec.or.jp/diary/images/20010610-1.jpg [*] http://www.litestep.net/snapshot1.png [*] http://www.litestep.net/snapshot2.png jakby komus sie jeszcze jakis shell przypomnial to niech wrzuci go do tematu mniej wiecej w takiej formie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...