Skocz do zawartości
phranzee

Screenshoty pulpitów Windows

Rekomendowane odpowiedzi

przezroczystosc:

menu -> centrum sterowania -> styl -> efekty -> i przy liscie rozwijanej "menu" wybierasz przezroczystosc i na dole ustawiasz ja bo sie stala aktywna :)

a co do oddzielenia:

klikasz ppm na pasku -> dodaj -> panel -> zewnetrzny pasek zadan

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam problem z DesktopWeatherXML, jak używam mój plik .ini to nie odczytuje danych z weather.com i nie tworzy plików xml, jak przeładuje na orginalny plik DesktopWeatherXML.ini to wszystko ładnie działa. czy czegoś mi brakuje w moim ini

tak narazie wygląda mój pulpit http://piq.one.pl/smiec/2.jpg

a teraz ponawiam pytanie z przed paru stron

chcę zczytywać z komputera z linuxem (przez sieć) dane temp proca, uptime

jak to zrobić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam problem z DesktopWeatherXML, jak używam mój plik .ini to nie odczytuje danych z weather.com i nie tworzy plików xml, jak przeładuje na orginalny plik DesktopWeatherXML.ini to wszystko ładnie działa. czy czegoś mi brakuje w moim ini

A poprawiles odpowiednio sekcje CONSTANTS w pliku DesktopWeatherXML.vbs?

const LOCID  = "PLXX0012" ' Set this to your "loc id" from the above instructions.const UNIT   = "m"     ' Set the units. Standard(°F) or Metric(°C) (VALUES = [ s or m ]).const DAYF   = "5"     ' Multi-day forecast information for some or all forecast elements (VALUE = [ 1 to 10 ]). Note: 5 is default for this script.const IMAGES = "old"   ' Set this to the folder name of the images you would like to use from the SkinsDesktopWeatherXMLImages folder (VALUES = [ weather.com ]).const SAMURIZE_DIRECTORY = "D:PROGRAMYSamurize" ' Change the path if it is different than yours.

Czy sciezka dostepu do Samurize (const SAMURIZE_DIRECTORY ) jest u Ciebie poprawna?

Wykasuj pliki xml i przeladuj config.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy sciezka dostepu do Samurize (const SAMURIZE_DIRECTORY ) jest u Ciebie poprawna?

Wykasuj pliki xml i przeladuj config.

plik vbs działa dobrze, (DesktopWeatherXML.ini i mój ini wykorzystuje ten sma plik vbs, a tylko DesktopWeatherXML.ini pobiera dane i edytuje xml)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak narazie wygląda mój pulpit http://piq.one.pl/smiec/2.jpg 

Jestem w szoku....90 wiadomosci w skrzynce.......to prawda czy moze masz cos zle ustawione.......
prawda, a dzisiaj właśnie skasowałem 30 wiadomości

nieużywam żadnego programu do poczty i ważniejsze emile zostawiam na serwerze bo są bardziej bezpieczne ( na skasowanie ) niż na moim kompie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale w programie pocztowym mozesz ustawic tak, ze nawet po pobraniu na twojego kompa zostają na serwerze (do piq)

wiem, tylko po co używać jakiegoś programu, do którego wirusy klają się, jak mam dobry dostęp przez www

problem z DesktopWeatherXML rozwiązany - brakowało mi getCacheFiles (siedziałem do drugiej w nocy żeby na to wpaść)

teraz odnośnie linuxa, właśnie kończy się ciągnąć debian, do odczytu parametrów będę chyba używał programu LM-sensors i musiałbym napisać jakiś skrypt który odczytywał by dane i zapisywał do xml, a w samurize skrypt musiałby odczytywać dane z tego xml

niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co ? o superkarrambie slyszales ? :)

wogole samurize chodzi na linuxie ?

Edit:

@Piq czytalem ale bylo pozno to nie zwrocilem uwagi :)

ale przeciez w samurize mozna podgladac inne zadania z innych kompow. Tylko nie wiem czy mozna z linuxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie trzeba nawet do xml'a, choć dobry pomysł, bo do pobierania xml'i są już gotowe skrypty.

wystarczy zapis do jakiegoś pliku txt, który będzie dostępny przez www i ściągnięcie go prze samurize oraz wyświetlenie... - tak ja bym zrobił, ale nie wiem co robi owy komp z linuxem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale dobry stylik...

co to za theme ?

:B      I am listening: Bakubaku to jest sklad - Kaliber 44 [#5 3:44]

Stylik to LunaVX i przeznaczona jest do windowblinds.

P.S.

Nie wiem jak wy ale ja mam cholerny problem przy wybiorze odpowiedniego theme :? Niby jest ich pelno a wieksza polowa jest do d*** :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na www.Samurize.com pelno jest takich konfigów , uwazam ze to bardzo dobry pomysl.....nie zawsze to co nas interesuje musi zajmowac pol desktopu....a tak...kiedy cos chcemy.....np. program tv lub dokladną pogode.....lub sterowanie odwtarzaczem mp3.......click i juz jest.......

Dołączona grafikaDołączona grafika

wszystkie ruchome konfigi do pobrania ....

http://home.btconnect.com/AMS/Tadis/samurize.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto co mozna zrobic z nudow z Windows 98, bez uzycia zadnych

programow do skinowania windy, czy jakichs innych wyszukanych bajerow (i tak by mi celek nie pociagnal =] ) typu pogoda w Zimbabwe, czy szybkosc mojego modemu :D

"Fotka" co prawda nie jest desktopu, tylko okien, no ale chyba tutaj

pasuje? :)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie tak milo jak sie podoba  :wink: 

Ale chcialem tylko zobaczyć reakcje. Chce zrobić wiecej w podobnym stylu, zeby mozna bylo sobie jak najwiecej w systemie zmienic. dorobilem jeszcze monitor i komputer, 

Jakieś subestie moze?

A moge te ikonki w wolnym czasie przekolorowac delikatnie na niebiesko?? bo nie bardzo mi pasuja do windy w takich barwach, w jakich sa taraz :D

Co do sugestii... oby tak dalej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli pokolorujesz je na niebiesko .....to jestem chetny.......ten obecny kolor tesz za bardzo nie pasuje do mojegu pulpitu , ale delikatny niebieski....fajnie by wygladał....pozatym ikonki bardzo mi sie podobają....dobra robota.....oby tak dalej

Ale jak wczesniej pisalem- w wolnym czasie, czyli to moze troche potrwac, bo sesja mi sie zaczela :/ (jeden przedmiot z glowy juz mam :D )

No i oczywiscie jezeli autor sie zgodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taka propozycje, zeby kazdy wymienil najlepsze jego zdaniem style (Visual Styles) i schematy ikon

Wielu osobom oszczedzi to godzin szukania, a innym odpowiadania na PM (odczulem na wlasnej skorze)

Najlepsze style:

- Ardent

- bOse Class

- Dynamine

- Finesse

- Method

- ONatural

- OpusOS

- RhodiumX

- Studio 28

- vs.net

zestawy ikon (uzywam tylko takich):

- BeOs

- ChaNinja SubZero

- G.A.N.T

- MMX

- Pastel

podajcie swoje typy

PS

bardzo przydatny link ;)

http://www.neowin.net/forum/index.php?showforum=42

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest za.....glosowaniem...ale moze zrobimy to w jakiejś ankiecie.....bo tak zrobi sie tu straszny bałagan

Moje typy

Visual Styles

1.ChaNinja Style RC-3

2.Dynamine

3.MacOSX Panther 2004 UPDATED

4.iTunes 2.0

5.classix10k

6.OpusOS

7.Longhorn

Ikony - IconPackager

1.Wszystkie FauxS-XP

2.G.A.N.T