tomasir Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Właśnie mam w domu cennik z jenego sklepu i się walnęli w cenie ddr400 (kość 512) - mają cenę ~80 pln. Na cenniku nigdzie nie jest napisane iż jest on jedynie "informacyjny". Czy mam prawo domagać się sprzedaży towaru bo ww cenie (kupię z 20 kości :wink: ), a jeśli tak jak będzie wyglądała rozprawa z tym związana, jeśli nie będą chcieli sprzedać. Prosze o odpowiedzi na "poziomie"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 z tego co pamietam to cennik nie jest oferta handlowa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 z tego co pamietam to cennik nie jest oferta handlowa :? Ale właśnie chyba tak jest jeśli jest to na nim napisane, jeśli nie jest to zaznaczone to podajrze jest ofertą handlową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 idz do sklepu, sprawdz czy w cenniku ktory maja na miejscu maja ta sama cene. jezeli tak, to podchodzisz do sprzedawcy prosisz X kosci. jak przyjdzie do zaplaty to z wielkim zdziwieniem, dlaczego suma jest Y razy wieksza niz w cenniku ;) powinni sprzedac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Właśnie mam w domu cennik z jenego sklepu i się walnęli w cenie ddr400 (kość 512) - mają cenę ~80 pln. Na cenniku nigdzie nie jest napisane iż jest on jedynie "informacyjny". Czy mam prawo domagać się sprzedaży towaru bo ww cenie (kupię z 20 kości :wink: ), a jeśli tak jak będzie wyglądała rozprawa z tym związana, jeśli nie będą chcieli sprzedać. Prosze o odpowiedzi na "poziomie"... Prawo zawsze masz, ale czy Ci sprzedadzą to już inna sprawa :) Obowiązującą ceną jest cena na półce, a nie w cenniku. Tutaj zawsze może wkraść się jakiś błąd, cennik może obejmować starą dostawę, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Właśnie mam w domu cennik z jenego sklepu i się walnęli w cenie ddr400 (kość 512) - mają cenę ~80 pln. Na cenniku nigdzie nie jest napisane iż jest on jedynie "informacyjny". Czy mam prawo domagać się sprzedaży towaru bo ww cenie (kupię z 20 kości :wink: ), a jeśli tak jak będzie wyglądała rozprawa z tym związana, jeśli nie będą chcieli sprzedać. Prosze o odpowiedzi na "poziomie"... co ty, normalnie ci tego nie sprzedadza, a z kolei jakbys sie z nimi procesowal, to by sie wybronili twierdzac ze to byla literowka (800zl) i sad by sie do tego (za rok, dwa) przychylil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arakasi Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Właśnie mam w domu cennik z jenego sklepu i się walnęli w cenie ddr400 (kość 512) - mają cenę ~80 pln. Na cenniku nigdzie nie jest napisane iż jest on jedynie "informacyjny". Czy mam prawo domagać się sprzedaży towaru bo ww cenie (kupię z 20 kości :wink: ), a jeśli tak jak będzie wyglądała rozprawa z tym związana, jeśli nie będą chcieli sprzedać. Prosze o odpowiedzi na "poziomie"... Na cenniku nie musi byc napisane, ze ma on charakter informacyjny, choc wiekszosc sprzedawcow tak robi, aby uchronic sie od ewentualnych roszczen, czyli dmuchaja na zimne. Wiazacym w Twoim pytaniu przepisem jest art. 71 Kodeksu cywilnego, ktory mowi "Ogloszenia, reklamy, cenniki i inne informacje, skierowane do ogolu lub do poszczegolnych osob, poczytuje sie w razie watpliwosci nie za oferte, lecz za zaproszenie do zawarcia umowy" Tak, ze cennik nigdy nie jest "wiazaca" dla sprzedawcy oferta handlowa (w rozumieniu art 535 KC - jako jedno z essentilia negoti umowy sprzedazy), chyba ze sprzedawca sam zastrzeglby to w cenniku korzystajac z zasady swobody umow Jedyna nadzieja dla Ciebie to art 543 KC, ktory mowi "Wystawienie rzeczy w miejscu sprzedazy na widok publiczny z oznaczeniem ceny uwaza sie za oferte sprzedazy" Jezeli wiec, ta pamiec z to cena bedzie wystawiona w sklepie na polce, czy na wystawie, wtedy mozesz domoagac sie sprzedania jej za ta cene, chocby poprzez Miejskiego rzecznika konsumentow czy nawet przed sadem. To mam nadzieje, ze troche pomoglem i wyjasnilem. Pozdro. M P.S. To gon do sklpu i zobacz polki, jak ta cena, to ja tez prosze dwie kosci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Na cenniku nie musi byc napisane, ze ma on charakter informacyjny, choc wiekszosc sprzedawcow tak robi, aby uchronic sie od ewentualnych roszczen, czyli dmuchaja na zimne. Wiazacym w Twoim pytaniu przepisem jest art. 71 Kodeksu cywilnego, ktory mowi "Ogloszenia, reklamy, cenniki i inne informacje, skierowane do ogolu lub do poszczegolnych osob, poczytuje sie w razie watpliwosci nie za oferte, lecz za zaproszenie do zawarcia umowy" Tak, ze cennik nigdy nie jest "wiazaca" dla sprzedawcy oferta handlowa (w rozumieniu art 535 KC - jako jedno z essentilia negoti umowy sprzedazy), chyba ze sprzedawca sam zastrzeglby to w cenniku korzystajac z zasady swobody umow Jedyna nadzieja dla Ciebie to art 543 KC, ktory mowi "Wystawienie rzeczy w miejscu sprzedazy na widok publiczny z oznaczeniem ceny uwaza sie za oferte sprzedazy" Jezeli wiec, ta pamiec z to cena bedzie wystawiona w sklepie na polce, czy na wystawie, wtedy mozesz domoagac sie sprzedania jej za ta cene, chocby poprzez Miejskiego rzecznika konsumentow czy nawet przed sadem. To mam nadzieje, ze troche pomoglem i wyjasnilem. Pozdro. M P.S. To gon do sklpu i zobacz polki, jak ta cena, to ja tez prosze dwie kosci :wink: Właśnie na taką odpowiedź liczyłem... Co do wystawionej ceny to pamiętam iż wówczas muszą sprzedać, ale widać z cennikami jest inaczej :cry: :cry: :cry: A co do pamięci jak będzie wystawiona taka cene to biorę choćby 100 kości. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 jak bedzie taka cena na polce to dla mnie 2 sztuki prosze. powodzenia w boju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 a co wy na to: RADEON 9500 64MB DDR SUPER GRACE TV 465 złRADEON 9500 64MB DDR MINT TV/DVI 475 złRADEON 9500 64MB DDR POWER COLOR TV 480 złRADEON 9500 64MB DDR AGPx8 POWER COLOR TV/DVI 485 złRADEON 9500 128MB DDR AGPx8 SAPPHIRE TV/DVI 555 złto sa normalne ceny ze sklepu!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 moze gdzies malym druczkiem (cena netto) ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 wlasnie o to chodzi, ze nie. a ta cena jest od kilku dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 reklama terz ma cele informacyjen a teraz weszla ustawa ze jak reklamuja kosci za 80zl to maja byc za 80 a jak nie sprzedadza to do rzecznika konsumentow wtedy pisemko i raczej sprzeddza za 80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 reklama terz ma cele informacyjen a teraz weszla ustawa ze jak reklamuja kosci za 80zl to maja byc za 80 a jak nie sprzedadza to do rzecznika konsumentow wtedy pisemko i raczej sprzeddza za 80A jak wezmę 100 kości to może jeszcze upust dostanę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 reklama terz ma cele informacyjen a teraz weszla ustawa ze jak reklamuja kosci za 80zl to maja byc za 80 a jak nie sprzedadza to do rzecznika konsumentow wtedy pisemko i raczej sprzeddza za 80A jak wezmę 100 kości to może jeszcze upust dostanę :wink:powinienes :) moze ktos chce radki w promocji ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 reklama terz ma cele informacyjen a teraz weszla ustawa ze jak reklamuja kosci za 80zl to maja byc za 80 a jak nie sprzedadza to do rzecznika konsumentow wtedy pisemko i raczej sprzeddza za 80A jak wezmę 100 kości to może jeszcze upust dostanę :wink:powinienes :) moze ktos chce radki w promocji ?? Żartujesz z tymi cenami, prawda ? :lol: To zwykły sklep ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 reklama terz ma cele informacyjen a teraz weszla ustawa ze jak reklamuja kosci za 80zl to maja byc za 80 a jak nie sprzedadza to do rzecznika konsumentow wtedy pisemko i raczej sprzeddza za 80A jak wezmę 100 kości to może jeszcze upust dostanę :wink:powinienes :) moze ktos chce radki w promocji ?? Jak za 50 zł to kupuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 z radkami nie zartuje takie sa ceny w SL Computer w Olsztynie. Nie wiem czy sie im cos pojebalo czy co, ale w cenniku te ceny figuruja kilka dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 to zapytam co lepsze RADEON 9500 128MB DDR AGPx8 SAPPHIRE TV/DVI 555 zł czy moj gf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 to zapytam co lepsze RADEON 9500 128MB DDR AGPx8 SAPPHIRE TV/DVI 555 zł czy moj gf tez pytanie, jasne, ze Radek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 to zapytam co lepsze RADEON 9500 128MB DDR AGPx8 SAPPHIRE TV/DVI 555 zł czy moj gf tez pytanie, jasne, ze RadekTylko i wylacznie jesli jest modowalny bo 9500 to do bani jest w porownaniu z gf4ti no a jesli modowalny na pro lub 9700/pro to jazda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 tomasir dalbys spokuj z tymi sadami :wink: btw przypomina mi sie jak komputronik co jakis czas ma w swojej ofercie w necie produkty za 0zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 pytalem w sklepie i te ceny radkow sa prawdziwe. nie wiem jakim cudem ale sa. gdyby nie to, ze zmienilem plyte to bym sobie jednego zafudnowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 reklama terz ma cele informacyjen a teraz weszla ustawa ze jak reklamuja kosci za 80zl to maja byc za 80 a jak nie sprzedadza to do rzecznika konsumentow wtedy pisemko i raczej sprzeddza za 80 Większych głupot dawno nie słyszałem. Zapoznaj się z przepisami, to może nie będziesz gadał bzdur. To co weszło w życie nie ma nic wspólnego z ceną i nigdy nie miało. Dotyczy to jedynie niezgodności towaru z cechami jakie podawano w reklamie, czyli twierdzą, że pasta wybieli Ci z zęby tydzień, a tego nie zrobiła, więc możesz ją oddać (obojętnie ile zużyłeś) i musisz dostać zwrot pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...