danieldz Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Mam problem z moja karta z podpisu- hmm dla niektorych nie byl by to problem ale mnie strasznie denerwuje to ze w kazdej grze poczawszy od Unreal Tournament I, Quake III itd mam stala ilosc klatek na sekunde w jednej grze 75 w drugiej 90, to jest troche denerwujace, a w Mafii gra potrafi zarywac przy skrecaniu samochodem (na najwyzszysz detalach na 1024768) Antylising wylaczony i anizo tak samo, stery do grafy najnowsze(na wczesniejszych orginalnych z CD dostarczonego wraz z grafika) bylo to samo. Moze wiecie co trzeba wlaczyc, wylaczyc lub co zrobic w grach by tak sie nie dzialo, najbardziej z tego wszystkiego denerwuje mnie sytuacja w Mafii :evil: Jezeli bylo to przepraszam ale szukalem i takiego problemu akurat nie znalazlem. Grafa z podpisu-nie krecona na 2600+ 12200 markow. Pozdrawiam i proszę o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 jezeli masz stala ilosc klatek to na 99% masz wlaczone Vsync. wylaczyc/wlaczyc to mozna w sterach grafiki oddzielnie dla OpenGL i D3D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Czegos takiego niestety nie ma w opcjach mojej kary, a przynajmniej ja tego znalezc nie moge :( . Albo to sie jakos inaczej nazywa...tyle ze juz prawie wszystkiego probowalem, ale to jest irytujace na maxa, zwlaszcza ta mafia brr:( No nic czekam nadal.....moze beda jakies inne sugestie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pain! Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 prawy na pulpicie > wlasciwosci > ustawienia > zaawansowane > gf4ti > zaawansowane/additional properties > opengl settings > ustaw synchronizacje pionowa (vsync) na zawsze wylaczona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 prawy na pulpicie > wlasciwosci > ustawienia > zaawansowane > gf4ti > zaawansowane/additional properties > opengl settings > ustaw synchronizacje pionowa (vsync) na zawsze wylaczonai to samo w direct 3D i bedzie po bolu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Nimiec - w opengl owszem jest funkcja za pomoca ktorej moge to wylaczyc niestety w dirct3d czego takiego u mnie nie ma, ale jest tylko ze pod inna nazwa choc duzego wyboru w funkcjach tu nie ma, na e-mail wyslac Ci mogę print screen'y . Moze ty cos wylukasz... Ale czy tak czy tak dzieki za szczerze checi pomocy. Tylko podaj adres e-mail swoj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Tak samo u mnie - Detonatory 43.45 i Vsync do wylaczenia tylko w OpenGL :/ Moze sie da w RivaTunerze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Rocky i te same objawy masz w grach ? Update: Rocky owszem miales racje w Rivatunerze da sie to wylaczyc ! I thx za podpowiedz. Pozdro Temat zakonczony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Jesli chodzi o q3 i jej pochodne to /com_maxfps 999 w konsoli :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 a moze tu jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Nie wiem czy uwierzysz ale u mnie czegos takiego nie ma w sensie zakladki wiecej Direct3D, ale poradzilem sobie z tym inaczeej dzieki koledze Rocky i jego zasugerowaniu uzycia RivaTuner. No ale i tak dzieki za fatyge. Temat ZAKONCZONY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 ciekawe, ze nie masz takiej zakladki. ja mialem we wsystkich sterach !!?? ale skoro sobie poradziles to git Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 w q3 zmien w consoli ustawienie maxfps na 0 wtedy nie ma ograniczenia klatek com_maxfps 0 w ut niewiem bo niegram w to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...