TryjaN Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2022 Po zmianie procesora niepokoją mnie jego temperatury. Fotka wykonana podczas gry. 92 stopnie to nie jest to trochę za dużo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2022 6 godzin temu, TryjaN napisał: Po zmianie procesora niepokoją mnie jego temperatury. Fotka wykonana podczas gry. 92 stopnie to nie jest to trochę za dużo? Witam nie wiem skąd u Ciebie zdziwienie, a jaki zestaw chłodzący posiadasz ? obacz ze CPU pobiera ino około 100 W, a może, nawet w szczycie pobierać i z 180W, tylko jakie będę wtedy u Ciebie temperatury ? , XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2022 (edytowane) W dniu 12.09.2022 o 00:31, TryjaN napisał: Po zmianie procesora niepokoją mnie jego temperatury. Fotka wykonana podczas gry. 92 stopnie to nie jest to trochę za dużo? Niewykluczone, że masz ściągnięte limity mocy (wiele płyt domyślnie ma limit ściągnięty/ustawiony na 4095W itp. astronomiczne wartości). Niestety i7 12700 bez tych limitów, potrafi czasem pobrać nawet ponad 200W (chyba w Cinebench multicore), a taką moc ciężko odprowadzić, by CPU było chłodne. Z drugiej strony 92 stopnie przy graniu, to nie mało - jaki masz zamontowany model chłodzenia na CPU? Jakie masz chłodzenie obudowy? (ilość i średnica wentylatorów obudowy, jak i ich RPM) Jeszcze raz popatrzyłem na Twój pobór mocy max - te 92stopnie były przy max mocy 99W? W takim wypadku jest zdecydowanie gorąco - czyżbyś używał chłodzenia BOX? Edytowane 18 Października 2022 przez Kyle 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...