Skocz do zawartości
diolek

9600tx --> 9700?

Rekomendowane odpowiedzi

zwazywszy nato ze 9600tx jest tak samo jak 9500pro na r300 , mam pytanie czy ktos probowal poprzez drv odblokowac 256bit na 9600tx? czy jest to mozliwe , i czy mozna uszkodzic karte w ten sposob jak sie bedzie chcialo sprobowac, jakby cos sie niepowiodlo ? ,czy tylko poprostu wyskoczy blad i juz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwazywszy nato ze 9600tx jest tak samo jak 9500pro na r300 , mam pytanie czy ktos probowal poprzez drv odblokowac 256bit na 9600tx? czy jest to mozliwe , i czy mozna uszkodzic karte w ten sposob jak sie bedzie chcialo sprobowac, jakby cos sie niepowiodlo ? ,czy tylko poprostu wyskoczy blad i juz?

jeszcze ci malo wydajnosci? :) nie no myslalem ze w tej kwestii to sie znasz na rzeczy a no i masz racje 9600tx jest tak samo jak 9500pro a 9500pro jest niemodowalny no nie do konca. Z 9500pro mozna se zrobic 9500 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee kurde , chodzi mi oto czy jak instaluje drv i tam jest ta opcja hack 9500 -> 9700 czy umnie by byla szansa zeby to zadzialalo :)

po to zrobili tego 9600 zeby nie mozna juz bylo odblokowywac - caly chip jest zbudowany od podstaw i nie ma w nim nic z dotychczasowej architektury radka 9500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po to zrobili tego 9600 zeby nie mozna juz bylo odblokowywac - caly chip jest zbudowany od podstaw i nie ma w nim nic z dotychczasowej architektury radka 9500

Masz racje i się mylisz jednocześnie, radek 9600 (RV350) jest zaprojektowany od nowa i nic nie można z nim zrobić, ale radeon 9600TX to NIE JEST radeon 9600 (może poza mylącą nazwą), jak już napisał w pierwszym poście diolek, to jest stary, dobry radeon 9500pro.

Przerobić się go raczej nie da, próbowałem rivatunerem, ale nie przyniosło, to żadnego efektu (czyli zgodnie z oczekiwaniami :( ), jednak próbuj diolek, może ci się jakoś uda (byłoby wypas :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palski Co ty za bzdury piszesz!!!!!

Różnice pomiędzy Radeonami 9600-9600 Pro i XT

to tylko wyzsze taktowanie rdzenia i szybsze pamiątki

architektura układu graficznego ta sama !@!!

z kad sie takie ludki biorą :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palski Co ty za bzdury piszesz!!!!!

Różnice  pomiędzy Radeonami  9600-9600 Pro i  XT

to tylko  wyzsze taktowanie  rdzenia  i szybsze pamiątki

architektura układu  graficznego  ta sama !@!!

z kad sie takie  ludki  biorą  :)  ?

a gdzie widzisz slepy niedowidzacy czlowieku ze palski gdzies napisal o radku XT???????/ ja nie moge co za baran!!!!! TX bylo a tx to jest to samo co 9500pro XT i 9600pro i zwykly to juz od nowa robione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja zabieram sie do swojego moda aby mojego starego Sinclara ZX-Spectrum zmodować na laptopa , na razie za stacją dysków...a potem zobaczymy....może bedzie też DVD-R ...tylko musze poszukać na jakims zagranicznym forum jak zmodowac starą stacje od ZX na DVD-R....może ktoś ma jakies schematy......poszukuje też jakis informacji do trzech moich ostatnich nie skonczonych modów

1> wyświetlacz slajdów+adapter Bambino+Magnefofon Kasprzak na domowe Centrum Rozrywki....razem z kinem domowym i plazmą panoramiczną

2> zwykłą wanne łazienkową na jaccuzi z widokiem na morze.....

3> Telewizorek Wela czarno biała na kolorowy......jak mam pomalowac ekran aby kolory były zblizone do tych z normlnych telewizorów kolorowych.....gdzie kupić farby......i czym pomalowac

Chętnie wysłucham waszych wskazówek....a osoby ktore takowych modów próbowały i im się udało prosze o kontakt.......priv...Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dioleczku: przerabianie 9500 dotyczy tylko i wylacznie odblokowywania zablokowanych potokow (tak jak cache w duronach/athlonach - wlaczasz to co wylaczone). pamieci to nigdy nie dotyczylo i nie moze dotyczyc (to tak jakbys chcial plyte na SDRAMy przerobic na DDRy - no pomysl da sie?).

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chdzi o Radki 9600xt to tu jest dziwna sprawa bo widziełm pod tą nazwą 2 różne karty. Piewsza to przemianowany dobrze znany Radeon9500pro, ale spotkałem się też z mocno podkęconym pro - taktowanie core: 500 mem:600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja zabieram sie do swojego moda aby mojego starego Sinclara ZX-Spectrum zmodować na laptopa , na razie za stacją dysków...a potem zobaczymy....może bedzie też DVD-R ...tylko musze poszukać na jakims zagranicznym forum jak zmodowac starą stacje od ZX na DVD-R....może ktoś ma jakies schematy......poszukuje też jakis informacji do trzech moich ostatnich nie skonczonych modów

Sam tego nie probowalem, ale mam nastepujaca koncepcje.

Bierzesz stary televizor czarno-bialy (chyba Neptun sie nazywal). Do jego bokow przykrecasz kontowniki, ktore beda wystawaly z przodu i z tylu televozora. Z tylu do kontownikow przykrecasz akumulator samochodowy i przetwornice napiecia 12VDC/220VAC. Z przodu przykrecasz ZX Spektrum na zawiasach, bedzie mozna je skladac co ochroni kineskop w czasie transportu. Jako pamiec masowa, mozesz zamiast kaset i magnetofonu wykorzystac przenosny player MP3.

Na zwyklym PC zgrasz sobie wszystkie gry i programy z kaset przez karte dzwiekowa, pozniej to skompresujesz do MP3 i zgrasz do playera.

Jesli chcesz miec DVD-R w tym laptopie to raczej zostaw ta stacje dyskow w spokoju i kup stacjonarna nagrywarke DVD-R od zestawy audio video. Mozesz przykrecic ja od spodu do televizora, bedziesz zasilal ja z tej przetwornicy napiecia. Do Spektrum podlaczasz to przez wejscie audio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chdzi o Radki 9600xt to tu jest dziwna sprawa bo widziełm pod tą nazwą 2 różne karty. Piewsza to przemianowany dobrze znany Radeon9500pro ...

jestes nastepnym gosciem mylacym 9600TX od 9600XT?

wrrrrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...