Skocz do zawartości
brachol

to juz sie w pale nie miesci!!!

Rekomendowane odpowiedzi

przed chwila wszedl do domu moj starszy i powiedzial mi, ze jakis koles (zaczepil go jak szedl do domu) powiedzial ze tez ma Fiata Siene (moj starszy tez ma takie auto) z 98 roku (dokladnie tak jak mojego starszego) i mowil ze przebieg tego auta wynosi 12 tys km, gdyz auto ciagle stoi w garazu a on jezdzi wszedzie autobusami. koles od tej sieny chce jeszcze zmienic to auto na jakies nowsze, poniewaz stwierdzil ze auto coraz starsze i mniej pozniej za niego dostanie (w salonie fiata wycenili mu to auto na 19 tys zl). nierozumiem czlowieka. kupil auto poto zeby stalo w garazu prze 5 lat a potem zmieniac na nowe po to zeby znowu nowe stalo w garazu?? moj brat powiedzial ze jak by koles poczekal jeszcze rok to by od niego odkupil to auto :) przeciezto auto mimo tego wieku jeszcze bedzi ejezdzic bardzo dlugo ze wzgledu na to ze wogole nie bylo prawie uzywane!! czlowiek mnie rozwalil, nierozumiem go troche ale no coz, jego wybor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to 4 drzwiowym ? nie ma bagaznika czy ma 3 drzwi dla pasazerow ? :)

sie na to jest sedan, a sedany nie maja 5 drzwi tylko 4 drzwi, hatchbaki maja 5 drzwi!!. jezeli mialoby to stylu klape polaczona z oknem wtedy bylo by to auto 5 dzwiowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siena to mega syf.......

w ogóle fiat jest do [gluteus maximus]...chyba ze mówimy o kancie:)

jeden mowi ze syf a drogiemu takie auto w zupelnosci wystarczy, gdyz moze spelniac jego warunki. mojemu tacie np. to auto w zupelnosci wystarcza i wcale nie potzrboje jakiegos auta niemieckiego typu merc albo vw!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam sąsiada który jezdzi starszym niż ja Wartburgiem, a jakieś 2 lata temu kupił sobie Fiata Punto II które ciągle widze w garażu, a Wartburga przed domem - i nim ciągle jeździ :-) Widocznie niektórzy mają takie podejście do życia i nic nie zrobisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed chwila wszedl do domu moj starszy i powiedzial mi, ze jakis koles (zaczepil go jak szedl do domu) powiedzial ze tez ma Fiata Siene (moj starszy tez ma takie auto) z 98 roku (dokladnie tak jak mojego starszego) i mowil ze przebieg tego auta wynosi 12 tys km, gdyz auto ciagle stoi w garazu a on jezdzi wszedzie autobusami. koles od tej sieny chce jeszcze zmienic to auto na jakies nowsze, poniewaz stwierdzil ze auto coraz starsze i mniej pozniej za niego dostanie (w salonie fiata wycenili mu to auto na 19 tys zl). nierozumiem czlowieka. kupil auto poto zeby stalo w garazu prze 5 lat a potem zmieniac na nowe po to zeby znowu nowe stalo w garazu?? moj brat powiedzial ze jak by koles poczekal jeszcze rok to by od niego odkupil to auto :) przeciezto auto mimo tego wieku jeszcze bedzi ejezdzic bardzo dlugo ze wzgledu na to ze wogole nie bylo prawie uzywane!! czlowiek mnie rozwalil, nierozumiem go troche ale no coz, jego wybor.

Sienna to nie jest taki najgorszy samochód. Eskploatacja śmiesznie tania, dość duży, w miarę wygodny. Tylko trzeba się liczyć, że tak jak to u Fiata, szybko pójdzie zawieszenie, szczególnie amortyzatory. Te długo nie wytrzymują. Ale jak założysz gaz, to jeźdżenie czymś takim będzie kosztować grosze, o ile oczywiście będzie się o niego dbać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tych "wiekszych " fiatach ( no cc itp ) chlodnica jest AL 400x500 zintegrowana z ze zbiorniczkiem (ok 1 l. plynu w zbiorniczku ). Cena kolo 200 zeta. TAK ! tylko 200.. i nie trzeba kupowac calego fiata za 19kzl zeby zrobic WC do kompa :D

Zdanie "fiat jest niebezpieczny i drogi w eksploatacji" ma tylko i wylacznie racje bytu jak sie posadzi mlodego-gniewnego z olowiana podeszwa za kolkiem .

Mareczek.. ja na amorki nie moge narzekac , sypia sie natomiast uszczelniacze na polosiach :))

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siena to mikroskopijna kopia brzydkiej limuzynki. Z tyłu nie ma miejsca, dodatkowo wąska jest. Ma tylko duży bagażnik i tendencje do dachowania, a no i fatalne wyciszenie... :)

19 tysięcy to żadna rewelacja za takie auto. a już na starcie musisz wymienić rozrząd - 5 lat. a Fiaty mają badziewne paski, które lubią pekać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*mikaelus > Dzięki bo Ojciec się zastanawiał ile kosztują, bo musi na budowie postawić, a tak problem z głowy :P ;) Może tylko wiesz ile kosztuje jednorazowe oczyszczenie Toi Toi :?: :D

PS.Prócz tego Siena lubi przyciągać ptaszki jak tak patrzę na dach wozu sąsiada :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie nie lubie takich aut bo nie maja klimy. nienawidze zdychac na miescie w wozie bez klimy, mozna peirdolca dostac. Cale szczescie ze klimatycja staje sie coraz latwiej dostepna, np. moj dziadek ma w fordzie Ka, efekt nie jest mzoe zachwycajacy ale chlodzic to chlodzi, moja star ma w Peugeot 206.

Toyotki to bardzo przyjkazne autka. Zaraz obok BMW moje ulubione :D To ejst cos zupelnie innego ale Yaris rox :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi