pepe23 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 Cześć, Przymierzam się do złożenia nowego kompa. Chciałbym was prosić o opinie co do poniższego zestawu oraz sugestię jeżeli uważacie, że należałoby coś zmienić. Komputer miałby być do grania w większość gier w 4K na ultra detalach w ok. 60 FPSach. Procesor: Intel i7-13700K Płyta główna: ASUS PRIME Z790-A WIFI Karta graficzna: Palit GeForce RTX 4080 GameRock OC 16GB Pamięć RAM: Kingston FURY 32GB (2x16GB) 6000MHz CL32 Renegade Silver Dysk SSD: Kingston 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe KC3000 i WD SN850X 2TB Chłodzenie: Corsair iCUE H170i ELITE CAPELLIX 3x140mm Obudowa: Fractal Design Define 7 XL Black TG Light Tint Zasilacz: be quiet! Straight Power 11 1000W 80 Plus Platinum Będę wdzięczny za każde opinie, sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 Witam jeśli tylko nie będzie problemu z zamontowaniem, umiejscowieniem AIO w tej "taniej" obudowie XD , to "będzie pani zadowolona" po złożeniu i uruchomieniu zestawu cyknij i zamieść forteczkę jak to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe23 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 Właśnie się zastanawiam, czy nie zmienić chłodzenia i/lub obudowy. Tego Fractala chcę, bo czytałem i wyszło mi, że jest dobrze wygłuszony i ma w miarę dobry airflow, ale może jakaś inna obudowa będzie lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2022 1 godzinę temu, pepe23 napisał: ale może jakaś inna obudowa będzie lepsza? To niezła obudowa. Po prostu poszukaj filmów na yt itp. gdzie ktoś wkłada ten model AIO (ewentualnie inne 420 mm) do tej obudowy. Z podobnych jakościowo/cenowo patrzyłbym na bq 802, FD Torrent, FD Meshify 2 (XL), Corsair 5000 albo 7000d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...