Skocz do zawartości
bartekss

Bad secktor-reklamacja

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie po miesięcznym użytkowaniu nowego dysku Caviar WD800JB 80/7200 8MB Cache wystąpił problem z dyskiem. :x Przed oddaniem go do reklamacji ustaliłem,że problem leży w Bad sector i spróbowałem go naprawić programem opisanym w FAQ HDD Regenerator,jednak to nic nie dało program naprawił 1bad wypisał ponad 20 błednych.Moje pytanie to czy mogę żądać wymiany na nowy dysk,czy jest to jakieś poważne uszkodzenie i czy bedzie miało wpływ na dalsze użytkowanie(zmiejszenie pojemności dysku,gorszą prace itp) :?: Na dysk mam 3 lata gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrob im skrina z badami i kluc sie ze to FIZYCZNE bledy i ze to sie poprawic nie da.

zalezy gdzie kuplies ale w malych sklepikach, ktos o tym niedawno pisal, potrafia zazucic jakies progzz i oddaja ci dysk a za tydzien spowro lipa

i to bylo rowniez o wdc...

nie gadaj nawet z nimi o serwisowaniu tylko wal od razu - bady = uszkodzone taleze - wiec dyskacz do wymiany panowie, w okresie gwary sprzet ma byc 100% dobry - ten ma uszkodzenia

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak nawel sie nie wdawaj w dyskusje z gejami na serwisie. Oni potrafia zrobic wode z mózgu (sam tam robie ;)). Wepchnij im dysk i wez formulaż przyjęcia na serwis. A za 14 dni przychodzisz po nowy dyskacz lub po kase (ale nie bierzącą wartość tylko z faktury zakupu!!!!). Jak będą mantyczyć to mów że chcesz korekte faktury i po sprawie, oni sie tego boją...

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...