Skocz do zawartości
volff

problem z twardzielem

Rekomendowane odpowiedzi

siemano mam maly problem z dyskiem. bios mi go nie rozpoznaje chociaz chodzil wczesniej normalnie. a nawet jak rozpoznaje to znajduje boot i potem zamiast systemu xp mam czarny ekran z mrugajacym w lewym rogu kursorem. podejrzewam ze sie pojebal . teraz moje pytanie zna moze ktos program do naprawy dysku ??? ja znam diskedit ale on mi zniszczy partycje a chodzi o to zeby naprawic dysk bez utraty danych a jezeli juz musze stracic to tylko z partycji C. aha przydalby sie do jakis opis do niego. moj dysk to 40GB samsunga 5400 obrotow aha o wymianie nie ma mowy na nowy dzieki i nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HDD regenerator, wlasnie testuje ten program, ale mniejsza z tym mam pytanie takie, jesli ten program nie poradzil sobie z niektorymi badami na moim starym medaliscie 3,2gb to jakim programem moge ominac te bad sectory, zeby mi na nie glowica nie wchodzila, diskeditem probowalem i gowno z tego bylo, potrzebuje jakiejs rewelacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemano mam maly problem z dyskiem. bios mi go nie rozpoznaje chociaz chodzil wczesniej normalnie. a nawet jak rozpoznaje to znajduje boot i potem zamiast systemu xp mam czarny ekran z mrugajacym w lewym rogu kursorem. podejrzewam ze sie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> . teraz moje pytanie zna moze ktos program do naprawy dysku ??? ja znam diskedit ale on mi zniszczy partycje a chodzi o to zeby naprawic dysk bez  utraty danych a jezeli juz musze stracic to tylko z partycji C. aha przydalby sie do jakis opis do niego. moj dysk to 40GB samsunga 5400 obrotow aha o wymianie nie ma mowy na nowy  dzieki i nara

ja mialem podobnie,tylko ze nie bylo problemu z wykrywaniem

poszedl format c: i wykrylo uszkodzona 1 jednostke alokacji (4mb) ,system nowy i po problemie

jak ci nie wykrywa czasem dysku to podlacz inna tasme i zacisnij styki we wtyczce zasilania

jak nie pomoze to sprawdz czy sie ktorys bolec nie ulamal i teraz co jakis czas dotyka - mialem tak na swoim IBM ,polutowalem i spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim dysku z badami wystarczy zapuscic gruntowny scandisk i bady są oznakowane i nic do nich nie zapisuje.

Tak tylko ze moj medalist kochany po sformatowaniu ma mniej badow niz po jednym nagraniu calego dysku, takze taka operacja odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim dysku z badami wystarczy zapuscic gruntowny scandisk i bady są oznakowane i nic do nich nie zapisuje.

Tak tylko ze moj medalist kochany po sformatowaniu ma mniej badow niz po jednym nagraniu calego dysku, takze taka operacja odpada.

tez mi sie kaszanil moj medalist, jedyne wyjscie to DiscWizard i format niskopoziomowy, zrobilem tak pol roku temu i jak dotad dziala bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mi sie kaszanil moj medalist, jedyne wyjscie to DiscWizard i format niskopoziomowy, zrobilem tak pol roku temu i jak dotad dziala bez problemu

A ktory dokladnie bo tam sa trzy, DiscWizard Starter

Edition, DiscWizard 2003/2002, DiscWizard Online.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...