Skocz do zawartości
VonV3in

Morele x kom komputronik proline?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry mam duzą zagwozdkę bo nie wiem gdzie mi beda mogli zrealizować gwarancję na zasilacz (10letnią) i 5cioletnią na dysk. Tak orientacyjnie to zasilacz to thermaltake toughpower gf 1350w a dysk 990 pro samsung 2tb

Polećcie jakiś sklep gdzie Wy kupywaliście i jesteście zadowoleni ew juz realizowaliscie taka gwarancję i macie juz jakies doswiadczenie

Myslalem do tej pory ze morele to porzadna firma i dba o klienta ale jak sie zaczelem doszukiwać, to nie za bardzo. Sprzedawanie jak na allegro - jeden serwis 5ciu sprzedawcow - reklamacje juz nie na morele tylko do sprzedawców bardzo mnie to wkurwiło bo u nich kupilem plyte glowna i chlodzenie do procesora (5lat gwarancji)

Polećcie coś

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

rynek się zmienia, reklamowałem, czy oddawałem na gwarancje, zarówno w Morele, X-com , Komputroniku, MM, chybia jeszcze tylko w ME mnie nie było XD , jak do tej pory nie miałem z żadnych problemów z oddaniem sprzętu, w ramach gwarancji czy reklamacji , ale nie da się nie zauważyć z pozycji osoby nabywającej sprzęt łatwiej jest sprzęt zareklamować czy oddać w ramach gwarancji jak sklep czy siec sklepów posiada punkt fizyczny a nie ze tylko działają online.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na labie, jest pełno tematów jak morele czy x kom traktuje klientów w razie problemów, także tutaj jak poszukasz. Generalnie lepiej omijać te sklepiki. Najlepszą obsługę gwarancyjna ma amazon, ale tam dają tylko dwa lata i nie wiem, jak to wygląda w przypadku przedłużonej jaka daje producent np. zasilaczy. Nie zawiodłem się też w ME. W oleole reklamowałem i nie było problemów, ale zakupy to wielka loteria, zamawiasz i nie wiesz czy dostaniesz towar.(tzw rezerwacja).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi