Skocz do zawartości
bartekfm

GeForce 2 MX 400 problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam taki problem. Mam GeForce MX400 64MB RAMu bez wentylatora nabyte niedawno. Mialem wgrany przez serwis Win98 i sterwoniki. Juz w domu upgradeowalem sobie to do Win98SE, ale system dzialal niestabilnie, wiec zrobilem kompletny format i zainstalowalem czystego Win98SE i sterwoniki ale karta po jakisch 10-15 minutach od uruchomienia komputera wiesza sie i trzeba go zrestartowac... ;( Probowalem juz starszych i nowszych wersji Detonatora ale nic . Nie wiem co to moze byc, moze wy wiecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz jakie ma taktowania może dali ci jakąs kręconą albo co, a i jakiej firm, i sakd wiesz ze to graf sie wiesza moze to procek???Jakie masz temperaturki???

Nie z taktowaniem nie ma mowy ;)

Procek : Athlon 1800+ a grafa już pisałem.

A skad wiem ze grafa, bo po prostu np. przy ogladaniu stron to grafika wariuje, zlewaja sie kolory i nie mozna juz ruszyc myszka, pozostaje restart.

A co do temperatur, nie mam zadnego miernika. Procesor ma potezny wiatrak wiec nie sadze zeby to byl on. Co do grafiki, to nie ma tam wentylatora... moment...

O <span style="color:red;">[ciach!]</span>a! Ale gorące, mało co się nie oparzyłem... To pewnie przez to, ale w takim razie dlaczego wcześniej działało bez żadnych problemów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne że grafika zlewa się na stronach ale powinienes puścic 3DMARKA 2001 i zobaczyć czy karta przejdzie test bo to dziwne. Możliwe że poprotu karta od początku się grzała ale mniej i teraz coś ją szlak trafił i jej tak odwala i przez to ma jescze wiekszą temperature.A i dobrze by było gdybyś od kumpla porzyczył jakas podobną grafe i zobaczył czy tez coś takiego sie dzieje niekoniecznie wina moze leżeć po stronie karty moze coś złego dzije się z płytą główną i przez to karta tak sie zachowuje,może za wyokie napiecia na AGP,jest wiele możliwośc wszystkie trzeba sprawdzać pokolej.A w 1 kolejnośc ito wsadz do kompa grafe kumpla i zobacz jakie bedzie zachowanie kompa(najlepiej podobną grafe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne że grafika zlewa się na stronach ale powinienes puścic 3DMARKA 2001 i zobaczyć czy karta przejdzie test bo to dziwne. Możliwe że poprotu karta od początku się grzała ale mniej i teraz coś ją szlak trafił i jej tak odwala i przez to ma jescze wiekszą temperature.A i dobrze by było gdybyś od kumpla porzyczył jakas podobną grafe i zobaczył czy tez coś takiego sie dzieje niekoniecznie wina moze leżeć po stronie karty moze coś złego dzije się z płytą główną i przez to karta tak sie zachowuje,może za wyokie napiecia na AGP,jest wiele możliwośc wszystkie trzeba sprawdzać pokolej.A w 1 kolejnośc ito wsadz do kompa grafe kumpla i zobacz jakie bedzie zachowanie kompa(najlepiej podobną grafe)

Nie tylko na stronach, to przykłąd. Zlewa się wszędzie [jak już padnie]. Już wiem o co chodzi, temperatura! Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale po prostu brak wentylatora. Teraz zdjąłem obudowę i dałem wentylator od p200 mmx [stary komp] i działa już trochę całkiem dobrze już prawie 20 minut chodzi bez reboota, a to już coś. Jutro ide tam i albo im nawtykam, albo okaże się moja wina i kupie wentylator :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ci taka karte dam za free tylko sobie pokryj koszty wysylki jedynie to troszke inna bo to g-force 2 64Mb 440mx tv out  ale ona dziala i nigdy jej niepodkrecalem :) w przeciwienstwie do tej co mam:)

GeForce 2 Mx440 ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ci taka karte dam za free tylko sobie pokryj koszty wysylki...

w kompie brata siedzi TNT2 z duronem 800 wiec jakby co pisałbym sie na twoja karte - byłby zaje$#sty upgrade!!!

moowie na powaznie - pokryje koszty przesylki !!! :) - o ile ty tez moowisz na powaznie ;)

aha - jakby co to jestem pierwszy - koledze ten gf2mx w koncu dziala...no nie...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ci taka karte dam za free tylko sobie pokryj koszty wysylki jedynie to troszke inna bo to g-force 2 64Mb 440mx tv out  ale ona dziala i nigdy jej niepodkrecalem :) w przeciwienstwie do tej co mam:)

Jak bym miał karte która nie istnieje tak jak ta twoja też mógłbym ją oddac komuś za darmo. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...