First Ever Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) Właśnie zaktualizowałem system Windows 11 do najnowszego builda 26040 (Insider Preview) i działa on zaskakująco szybko, dlatego postanowiłem sprawdzić co pokazuje LatencyMon v7.31 Szybko o programie LatencyMon: Cytat LatencyMon sprawdza, czy nasz system Windows nadaje się do przetwarzania dźwięku w czasie rzeczywistym i innych zadań. LatencyMon analizuje możliwe przyczyny niedopełnienia bufora, mierząc opóźnienia licznika czasu jądra i raportując czasy wykonywania DPC i ISR, a także twarde błędy stron. Najnowszą darmową wersję (Home Edition) 7.31 można pobrać używając tego linku. Używam "trupa" z Xeon E5-1680 v2, 32GB Quad DDR3 2400 i RTX 4070 Ti, wszystko maksymalnie podkręcone i zoptymalizowane. Jak testować - urchamiamy LatencyMon i zostawiamy pomiar na co najmniej 60 sekund a następnie zatrzymujemy. Oczywiście używam normalnego systemu Windows (nie jakiegoś kastrata), i mam całkiem dużą ilość softu uruchomionego w tle. Wydaje mi się, że będziecie mieć problem by zbliżyć się do opóźnienia jakie uzyskałem na tej 13-letniej maszynie. Edytowane 27 Stycznia przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia Po pierwsze nie wklejaj linków do pobierania czegokolwiek w taki sposób.... O czym ten program świadczy? Nie bardzo rozumiem. Jak wyłączę wszystko w tle to mam porównywalne wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia Przy monitoringu z Latency dobrze mieć uruchomioną jakąś grę, żeby zobaczyć opóźnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia Tak wygląda po 20 minutach w Cyberpunk 2077... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...