GrPa81 Opublikowano 22 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2024 Witam wszystkich użytkowników forum oraz serdecznie pozdrawiam. Dysk WD My Passport 2,5 5tb kupiony został w outlecie w okazyjnej cenie, już został sprzedany. Sprawdzony Smart, patrzyłem na ostatnią kolumnę Raw Values, i moim zdaniem (amatora, miłośnika PC) wszystko wydaje się w porządku. Jednak nabywca dzień później napisał zaniepokojony wartościami seek error rate (current oraz worst). Mówił również, że wartość ta wzrosła?? Proszę o ocenę dysku na podstawie załączonych zdjęć. Jeszcze pytanko, czy normalne jest to, że pierwszy blok podczas testu read w HDDscan jest wolniejszy. Miałem tak w przypadku kilku dysków, więc uznałem to za normalne. Dziękuje bardzo za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 24 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2024 Moim zdaniem z dyskiem wszystko w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2024 W niektórych dyskach SeekError Rate itp. bardzo rosną, ale to nic nie znaczy. Także zobaczyłbym oprogramowaniem producenta - jak jest OK, to znaczy, że jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...