Kamil>>> Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Płyta główna: Typ procesora Intel Celeron II, 633 MHz (9.5 x 67) Nazwa płyty głównej PCPartner AP133AS1/AP133AS3/AP133BS1/AP133BS3/AP133MS1/AP133MS3/APPAS1/APPAS3/APPBS1/APPBS3/APPMS1/APPMS3/VIA955D/VIB887D / A-Trend ATA-V930-SX0 / Octek Rhino i845GL-M4E Mikroukład płyty głównej VIA VT82C693A Apollo Pro133 Pamięć fizyczna 128 MB (SDRAM) Typ BIOS'u Award Modular (07/13/00) Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1) Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2) Port komunikacyjny Port drukarki (LPT1) To jest wykaz z programu AIDA. Chodzi o coś takiego że w komputerze zamontowane są dwie kości SDRAM(64+128) a wykrywane jest tylko 128 mB. Nie bardzo wiem o co chodzi domyślam się ze bios może nowy treba ale na stronach producenta gfo nie ma, szukałem w google.pl i kuwa nic. Macie jakieś sugestie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Chodzi pewnie o to ze kosc 128 jest wykrywana jako 64. Jedyną radą jest zmiana kosci na taką którą wykryje poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Chodzi pewnie o to ze kosc 128 jest wykrywana jako 64. Jedyną radą jest zmiana kosci na taką którą wykryje poprawnie. No tak jest dokładnie. A nie da rady jakoś tego "obejść" przecież ten chipset ma podobno do 2 GB :wink: A więc zmiana boisu nic nie da :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Jaki masz dokładnie model płyty, bo to co podałes to są po kolei rózne modele płyt głównych. Biosy są TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Jaki masz dokładnie model płyty, bo to co podałes to są po kolei rózne modele płyt głównych. Biosy są TU No i w tym jest problem bo używałem kilku softów i mają one problemy z identyfikacją płyty. Chipset jest spoko a name MainBoard puste :?: Było to w BiosWizard, Aida32, HreshDiagnoze. Nie próbowałem SisSoftware Sandra ale pewnie to samo. Dajcie namiar na jakiś pewny soft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 A podczas uruchamiania kompa nic nie pisze. Powinno być napisane jaaka to płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil>>> Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Nie bardzo, jest tam tylko ciąg znaków:) czyli data, chipset. A co do płyty ot nie ma żadnego numeru a tym bardziej nazwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...