Skocz do zawartości
ziarkowsky

Komputer na prezent

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Poszukuję komputera z przeznaczeniem do gier, w dodatku potrzebuję również dobrego monitora. Budżet na komputer + monitor 5k PLN.
Istotną kwestią jest, żeby komputer przyjechał już złożony, ponieważ to ma być prezent od znajomego dla jego syna, więc nie będzie miał kto tego złożyć, dzieli nas spora ilość kilometrów.
W przeciągu kilki minut udało mi się znaleźć ten sprzęt:
https://www.komputronik.pl/product/884351/komputronik-infinity-r550-cx08-ryzen-5-rtx-3060-32gb-1tb-w11h.html .

Czy jest to warte uwagi? Niestety nie orientuję się dość dobrze w najnowszych rozwiązaniach technologicznych i nie chciałbym źle doradzić znajomemu.
Dodatkową informacją również jest to, że ten komputer będzie w przyszłości rozbudowywany przez młodego.
Jeśli ten komp będzie git to proszę również o propozycje monitorów, które będą dobrze oddawały wrażenia wizualne.
Pozdrawiam!

Edytowane przez ziarkowsky
Niepełna informacja w kategorii poszukiwanego sprzętu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.purepc.pl/jaki-komputer-do-gier-kupic-polecane-zestawy-komputerowe-na-maj-2024-gotowe-konfiguracje-w-roznych-cenach?page=0,6

Zobacz zestaw wyżej. Myślę że po małej modyfikacji będzie sporo lepszy od tego co pokazałeś. 

Podmień procesor na 5700X3D (+500zł) + obudowa np. Endorfy Ventum 200 Air (300zł)  ceny zaokrągliłem czyli do ceny 3000 dochodzi 800zł, razem 3800 (Ten który pokazałeś bez systemu kosztuje podobne pieniądze). Złożenie kompa z systemem przez duży sklep to około 200zł. Zostaje 1000 na monitor ale tutaj nie doradzę. Ewentualnie weź zrób taki koszyk na x-kom, dodaj usługę montażu i instalacji systemu i zapytaj użytkownika X-kom tu na forum o kod rabatowy. Powodzenia

[Edit] Zobaczyłem w poście niżej że nowy monitor można dostać za 500zł a zostawiłem na to 1000zł. Nadwyżkę właduj w mocniejszą kartę graficzną np. RX 6750 XT i zasilacz do tego zamiast 550W weź 650W.  

Edytowane przez Funky_Panda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD 7500F, MSI B650 Gaming Plus wi-fi, 16GB RAM, dysk M2 1TB, GF 4060, zasilacz, obudowa, jakiś cooler i jest około 4 tys. Do tego fajny monitor 27 cali w euro AGD za 800 zł i masz niezły komputer z perspektywą na późniejszą rozbudowę. Płyta gł może nie najtańsza, ale ma już dobrą kartę wifi, ma BT i jest porządnie zrobiona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi