szary_wolf Opublikowano 22 Maja Zgłoś Opublikowano 22 Maja Witam Korzystam z Firefoxa i mam takie pytanie. Do tej pory nie bawiłem się w żadną synchronizacje konta mojego w firefoxie bo niepokoiła mnie myśl że moje dane(zakładki, rozszerzenia a przede wszystkim hasła) latają sobie po necie. Ale ostatnio czytałem na stronie mozilli że właśnie synchronizacja jest bezpieczniejsza bo że niby jest profil szyfrowany itd. Więc co jest lepsze? Bardziej bezpieczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 30 Maja Zgłoś Opublikowano 30 Maja Witam Korzystam z Firefoxa i mam takie pytanie. Do tej pory nie bawiłem się w żadną synchronizacje konta mojego w firefoxie bo niepokoiła mnie myśl że moje dane(zakładki, rozszerzenia a przede wszystkim hasła) latają sobie po necie. Ale ostatnio czytałem na stronie mozilli że właśnie synchronizacja jest bezpieczniejsza bo że niby jest profil szyfrowany itd. Więc co jest lepsze? Bardziej bezpieczne?Synchronizacja profilu w ff jest ok, ale żadnej przeglądarce nie zaufałbym zapisując tam swoje hasła. Te ostatnie tylko w menadżerze haseł. Kiedyś używałem last pass, ale ich spadki z brakiem bezpieczeństwa i polityka logmein spowodowały że szczęśliwie wyemigrowałem lata temu do Bitwardena. Cała moja rodzina używa i gdzie mogą to włączają 2fa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 31 Maja Zgłoś Opublikowano 31 Maja Firefox też ma menadzer haseł i właśnie ustawiłem sobie uwierzytelnianie dwuskładnikowe pod firefoxem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 31 Maja Zgłoś Opublikowano 31 Maja Co do firefoxa, da się w nim jakoś wyłączyć te ciągłe powiadomienia o aktualizacji które wyskakują w prawym górnym rogu po każdym włączeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 31 Maja Zgłoś Opublikowano 31 Maja Udało mi się też ustawić autoryzacje dwuetapową pod vivaldi i opere. Także chyba nie potrzebuje bit wardena czy jakikolwiek inny menadzer zewnętrzny. Tak sądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 31 Maja Zgłoś Opublikowano 31 Maja Tylko Bitwarden jest niezalezny od platformy. Mozesz go miec tez w telefonie. Jako ze jest tez niezalezny od przegladarki, mozesz miec te same hasla w dowolnej przegladarce. Przydatne jak lubisz korzystac z kilku lub przelaczac sie od czasu do czasu. Osobiscie uzywam FF, Vivaldi i Edge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...