Bambinopierdzino Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Witam , mam problem z nowym pc , otóż po włączeniu komputera odpalam grę i lekko jest ścięta i to nie ważne jaka gra , a po ponownym uruchomieniu PC i włączeniu gry działa już normalnie i tak za każdym razem.Mam PC 2 tygodnie wcześniej tak nie było albo nie zauważyłem , komp jest mocny więc powinno być dobrze wszystko , co z tym zrobić ? Edytowane 1 Sierpnia przez OGSLEEP232 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurney Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia Może za mocny @intel13/14? 🙂 Standardowo: update BIOSu, ustawianie default, re-instalacja Windows'a, najnowsze sterowniki, sprawdzenie stabilności pod linuksem itd itp. Jak nie pomoże sprawdzenie montażu elementów, a potem sprzedawca/serwis. Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambinopierdzino Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia Mam amd ryzen 7800X3D RTX 4070 super , ale zrobię tak jak mówisz , dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia Temperatura cpu i gpu? https://www.techpowerup.com/download/futuremark-3dmark-timespy-raytracing/ zrób 3dmarka time spy 21 minut temu, Gurney napisał(a): Może za mocny @intel13/14? 🙂 za duzo sie nakrecasz dramami redaktorków.Albo drama albo pusty garnek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambinopierdzino Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Nie mam jak sprawdzić teraz , ale pamiętam ,że cpu normalnie 44 a jak gra odpalona to max 67 a gpu chyba też okej , ogólnie czasami świszczy lekko pojedynczy wentylator od procesora ,ale to nie zawsze i nie w każdej grze i wtedy jest właśnie te max 67 tak jak normalnie Edytowane 1 Sierpnia przez Bambinopierdzino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia To sprawdź dokładnie,minimum z 20 minut grania oraz temp dysku po 20 min 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2 godziny temu, Bambinopierdzino napisał: Nie mam jak sprawdzić teraz , ale pamiętam ,że cpu normalnie 44 a jak gra odpalona to max 67 a gpu chyba też okej , ogólnie czasami świszczy lekko pojedynczy wentylator od procesora ,ale to nie zawsze i nie w każdej grze i wtedy jest właśnie te max 67 tak jak normalnie jaka płyta główna i ram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambinopierdzino Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia Kingston Fury Beast Black 32GB [2x16GB 5200MHz DDR5 CL40 DIMM] [32GB | 2x16GB | 5200MHz | DDR5 | CL40 | DIMM | Gigabyte B650 EAGLE AX [Socket AM5 | Chipset AMD B650 | DDR5] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambinopierdzino Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia GPU 43 temp CPU 51 temp po 30 min gry W wiedźminie mam 67 cpu ale tylko tam i to w mapie albo ekwipunku itp i teraz włączyłem kompa odpaliłem grę i nie ścinało , także różnie z tym jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) 1 godzinę temu, Bambinopierdzino napisał(a): GPU 43 temp ta jasne chyba ze masz jakieś uszkodzone stery nvidii zainstalowane,Byly pod rzad z dwa To zainstaluj starsze ,nowsze przez DDU albo ci chodzi przez igpu jak pc posiada Edytowane 1 Sierpnia przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambinopierdzino Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia Sprawdziłem na 3dmark i gpu 66 a cpu 69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 3 godziny temu, Bambinopierdzino napisał: GPU 43 temp CPU 51 temp po 30 min gry W wiedźminie mam 67 cpu ale tylko tam i to w mapie albo ekwipunku itp i teraz włączyłem kompa odpaliłem grę i nie ścinało , także różnie z tym jest Z updatuj bios do najnowszej wersji https://www.gigabyte.com/Motherboard/B650-EAGLE-AX/support#support-dl-bios mi w niektorych wersjach biosow, lub nawet czasami samo z siebie tez cos nie dzialalo dobrze, musialem resetowac cmos i load settings. Teraz działa półki co. Jak wpiszesz konkretne napiecie w ustawieniach płyty overclocking to w programie zentimings moze byc widoczne. Ale ogolnei płyty gigabyte moga miec problem i to wszystkie. Nawet na płytach za ponad 2000zł przy podłączeniu oscyloscopem takie rzeczy sa Także, raz wlaczysz kompa wszystko ok, nastepnym razem juz nie. Swoja droga masz pamieci microna wiec też to są jedne z najsłabszych i sprobój podbić napięcie o 0.05V asdf.mp4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bambinopierdzino Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia Dzięki sprawdzę to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...