roso57 Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września Witam planuje kupić coś nowego pod gry budżet do około 5,5k Myślę o czymś takim: Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER AMD Ryzen 5 7500F Tray GOODRAM IRDM 32GB [2x16GB 6000MHz DDR5 CL30 DIMM] ENDORFY Fera 5 ARGB Gigabyte B650 EAGLE AX Cooler Master MWE FM 750W V2 80+ Gold Co o tym myślicie? Procesor po jakimś czasie myślę wymienić na AMD Ryzen 7 7800X3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września Kiepski zasilacz, brakuje obudowy i dysku. Za 5800 masz taki set https://proline.pl/koszyk/3ec00d60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września https://proline.pl/koszyk/76e4d2bc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września 11 godzin temu, roso57 napisał: Myślę o czymś takim: Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER To jest tylko nazwa producenta i zastosowanego chipu/podstawowej spec. Tym sposobem "Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER" to: GeForce RTX™ 4070 SUPER WINDFORCE 12G GeForce RTX™ 4070 SUPER EAGLE 12G GeForce RTX™ 4070 SUPER GAMING 12G AORUS GeForce RTX™ 4070 SUPER MASTER 12G ... i o ile na wersję AORUS, lub Gaming, bym się skusił, o tyle na wersję WindForce lub Eagle już niekoniecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września 19 minut temu, Kyle napisał(a): lub Gaming, bym się skusił, o tyle na wersję WindForce już niekoniecznie. a czym one sie różnią tej serii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września (edytowane) @karro w znacznym stopniu chłodzeniem (wielkość/powierzchnia oddawania ciepła, ilość ciepłowodów i ... heatspreaderem - w wersji Windforce/Eagle chyba go zupełnie nie ma) i pewnie jak zwykle sekcją zasilania. ... aha, no i długością gwarancji (AORUS 4 lata ... Gaming też miał kiedyś 4 lata, a teraz nie jestem pewien). Edytowane 26 Września przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września (edytowane) Aorus to co innego pytałem gaming i eagle,oba 2.5 slotowe i wizualnie wyglądają tak samo ,chyba że w eagle odcięli jakas rurke Edytowane 26 Września przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września (edytowane) Eagle i Windforce mają 4 HeatPipe, natomiast Gaming ma 7 HeatPipe. + różnice w gabarytach (Gaming jest niemal 4cm dłuższy, kilka mm grubszy i wyższy) WindForce 4070 SUPER: Eagle 4070 SUPER: Gaming 4070 SUPER: Edytowane 26 Września przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września No tak jak inne wymiary to nie ma co rozkminiac ,wielkosć jak w 3070 gaminga który miał 80 mm wentylatory natomiast najlepsze 4070s to np zotac trinity na 5 letniej gw lub ichiill na 3.Ta ostatnia przy 220watach bedzie niesłyszalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roso57 Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września 6 godzin temu, Dikson napisał(a): Kiepski zasilacz, brakuje obudowy i dysku. Za 5800 masz taki set https://proline.pl/koszyk/3ec00d60 Dysk mam --CRUCIAL P5 PLUS M.2 PCI-e 4.0 NVMe # 6600 MB/s # 1TB Obudowę w sumie tez, --Zalman Z1 NEO na jakiś czas wystarczy. Najbardziej mnie tu karta przyprawia o ból głowy. Przez jakiś czas i tak będę grał na max w 1080p przez jakiś czas i nie wiem czy nie wymienić tego gf 4070super na radeona 7900xt , lub kupić teraz cos tańszego dla tego 1080p i po wymianie monitora strzelić cos mocniejszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 26 Września Zgłoś Opublikowano 26 Września A skąd się tu wziął ten Radeon ? Chcesz fajnie grać z dlss i rt to 4070s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...