3half_3vil3 Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września Witam nie śledzę na obecnie w ogóle rynku części komputerowych a chciałbym złożyć zestaw na którym spokojnie mógłbym zagrać w wiedźmina 3 na ultra w 4K przy 120hz kwota na zestaw sam nie wiem jaka max 10k ponieważ części będę kupował prawdopodobnie w DE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września (edytowane) Może się zdziwisz, ale w Witcher 3 RTX z RTX 4090 w 4K uzyskasz: (RT bez DLSS) około 45FPS (RT z DLSS Quality + FG) około 100FPS (RT bez DLSS i z FG) około 70FPS. (bez RT) około 200-300FPS+ Ale, jakbyś chciał mieć 120FPS+ z RT to musiał byś zejść z jakością DLSS na Balanced. Na procku możesz oszczędzić i kupić 7800X3D lub poczekać na nowszego X3D z serii 9000. Edytowane 30 Września przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września Witam Zestaw z górnej półki ? to pomnóż te 10tys. x3 i będzie z górnej półki , ale jak to ?, hmmm , a no tak to, sam RTX 4090 kosztuje około 10tys. , wypasiony monitor OLED 6-7tys., zasilacz 2tys. płyta główna 3tys albo ponad , obudowa tez np. za 2tys. , także spokojnie można wykorzystać te 30tys. na kompiuter , jak już ma być faktycznie z górnej półki... , a za 10tys. to będzie co najmniej ino średniaczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września https://proline.pl/koszyk/0c153beb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września 5 minut temu, Gerg7 napisał: https://proline.pl/koszyk/0c153beb elo miało być max 10tys., czyli rozumiem ze ten dodatkowy prawie tysiąc dołożysz z własnej kieszeni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września Płyta na B650 i 32GB ram i będzie 9700 ... https://proline.pl/koszyk/871586c7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomhanks241 Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września 7 godzin temu, 3half_3vil3 napisał: Witam nie śledzę na obecnie w ogóle rynku części komputerowych a chciałbym złożyć zestaw na którym spokojnie mógłbym zagrać w wiedźmina 3 na ultra w 4K przy 120hz kwota na zestaw sam nie wiem jaka max 10k ponieważ części będę kupował prawdopodobnie w DE AMD Ryzen 7 7800X3D (lub Intel Core i7-13700K) – 2200-2500 zł NVIDIA GeForce RTX 4080 16 GB lub AMD Radeon RX 7900 XTX – 5000-6000 zł Pamięć o dostępie swobodnym (RAM): - 600-700 zł Płyta główna: - 1200-1500 zł A jeszcze lepiej, zbierz jeszcze kilka tysięcy! inaczej to pewnie nie wystarczy, ale wtedy będziesz miał moc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września 4070Ti Super wystarczy do tej gry w 4K Ultra RT, jak wlaczysz DLSS quality i FG, bedziesz mial ponad 60fps, 60-70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drado Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października (edytowane) Tak, niestety, góra półka kosztuje więcej, a czy ładowanie takiej kasy dla gier ma sens? Przy tempie rozwoju, obniżania wartości? Mnie się marzył AMD Radeon RX 7900 XTX, ale jednak to nie na moje finanse 😉 Zostaw sobie środki przynajmniej na to, aby mieć je na prezent dla mamy na gwiazdkę - https://moonlightspa.pl/prezent-na-swieta-do-spa/ 😉 Edytowane 10 Października przez drado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3half_3vil3 Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października Faktycznie do górna półka to nie jest jak tak patrzę teraz ale jak dla mnie to tak na wysokości głowy chociaż wzrostu mam tylko 180 cm hah wyżej nie sięgnę chyba ze po drabinie ale to już za duża kasa jak kolega napisał tak jak mowilem zestaw będę składał w Niemczech tutaj znajomy ma na sprzedaż 4080 za 800euro co myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października 55 minut temu, 3half_3vil3 napisał: Faktycznie do górna półka to nie jest jak tak patrzę teraz ale jak dla mnie to tak na wysokości głowy chociaż wzrostu mam tylko 180 cm hah wyżej nie sięgnę chyba ze po drabinie ale to już za duża kasa jak kolega napisał tak jak mowilem zestaw będę składał w Niemczech tutaj znajomy ma na sprzedaż 4080 za 800euro co myślicie ? Nawet nawet, aczkolwiek premiera 5080 juz blosko, co prawda to nie bedzie tak mocna karta jak 4080, coś jak kiedy 2060Super w stosunku do 2080ti. Ale nadal to nowa karta cena powinna byc nie wyzsza jak 800euro, aczkolwiek jest jakis powód dlaczego tego nie nazwali 5060super tylko 5080, wiec tutaj jest znak zapytania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 1 Października Zgłoś Opublikowano 1 Października jest margines i można coś zmienić , tylko trzeba pamiętać aby dobrać do tego obudowę , w sumie to ciekawi mnie dlaczego do proponowanych /polecanych zestawów nie są polecane obudowy. https://www.purepc.pl/jaki-komputer-do-gier-kupic-polecane-zestawy-komputerowe-na-pazdziernik-2024-komputery-gamingowe-w-roznych-cenach?page=0,18 https://www.purepc.pl/jaki-komputer-do-gier-kupic-polecane-zestawy-komputerowe-na-pazdziernik-2024-komputery-gamingowe-w-roznych-cenach?page=0,19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...