Skocz do zawartości
Ghazi

Dobra wiadomość dla podróżujących MPK :lol:

Kasujesz bilet w autobusie? (bo teraz nikt nie sprawdza :D)  

1. 1. Kasujesz bilet w autobusie? (bo teraz nikt nie sprawdza :D)

• Tak, zawsze (ew. mam karte)
      15
    • Raczej
      5
    • Tylko jak przypadkiem mam
      3
    • Nigdy
      3
    • Nie jezdze MPK
      3

Rekomendowane odpowiedzi

:lol: :lol: :lol: :D :D :D :D

Kumpel pracuje w ZDiK we Wrocławiu. Mówi, ze nie podpisali umowy z żadną firmą, która kontrolowałaby bilety :lol: Niby mają sprawdzać pracownicy ZDiK'u, ale wiecie jak to pędzie wyglądać, ew. kierowca, ale to na jedno wychodzi. NIKT we Wrocławiu nie kontroluje biletów.:lol: :lol:

WCALE was nie namawiam do jazdy na gapę :lol: :twisted:

Nie ponoszę odpowiedzialności za szkody wynikłe z powodu jazdy bez biletów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:  :lol:  :lol:  :D    :D  :D    :D 

Kumpel pracuje w ZDiK we Wrocławiu. Mówi, ze nie podpisali umowy z żadną firmą, która kontrolowałaby bilety :lol: Niby mają sprawdzać pracownicy ZDiK'u, ale wiecie jak to pędzie wyglądać, ew. kierowca, ale to na jedno wychodzi. NIKT we Wrocławiu nie kontroluje biletów.:lol: :lol:

WCALE was nie namawiam do jazdy na gapę :lol:  :twisted: 

Nie ponoszę odpowiedzialności za szkody wynikłe z powodu jazdy bez biletów.

heh ale masz skapcie :D już chyba z miecha tak jest gazet nie czytasz :D:D no ofens a jak mam szkołe to mam karte dla bezpieczeństwa są wakacje nie mam i tak jeżdże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedziec ci cos smiesznego ?

kilka tygodni temu jechalem z kolezanka i dzieckiem autobusem

szukalem biletu znalazlem go i skasowalem

zaczalem rozmawiac z kolezanka na temat kanarow gdy pewna pani - zapewne uslyszawszy nasza rozmowe - radosnie zamanifestowala ze jest tak jak piszesz czyli brak umowy itp i ze nie musielismy kasowac biletow gdyz .. mija kilka minut kolejny przystanek i co ? wsiada kontrola ... pani zaczela sie tlumaczYc na to kontrolerzy .. powiedzieli cos o tym ze mimo wszystko nadal pracuja ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaczalem rozmawiac z kolezanka na temat kanarow gdy pewna pani - zapewne uslyszawszy nasza rozmowe - radosnie zamanifestowala ze jest tak jak piszesz czyli brak umowy itp i ze nie musielismy kasowac biletow gdyz .. mija kilka minut kolejny przystanek i co ? wsiada kontrola ... pani zaczela sie tlumaczYc  na to kontrolerzy .. powiedzieli cos o tym ze mimo wszystko nadal pracuja ..

we wrocławiu?

Może to ci ze ZDIKU?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w gdyni bezlitośni?? :-)

miałem 4 "wpadki".....

za pierwszym razem dostałem jakiś świstem papieru bez żadnej pieczątki, podpisu czy nawet numeru kontrolera. Olałem sprawę. I faktycznie, przyszedł polecony ale za jazdę bez biletu z następnej wpadki.

Innym razem dało się dogadać z kanarem.Podstawa to rozmawiac na luzie (ale nie robić sobie jaj z kolesia), mówić spokojnie i żartować sobie z sytuacji. Wysiadłem z "ptaszyną" na przystanku i okazał się ugodowym człowiekiem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaczalem rozmawiac z kolezanka na temat kanarow gdy pewna pani - zapewne uslyszawszy nasza rozmowe - radosnie zamanifestowala ze jest tak jak piszesz czyli brak umowy itp i ze nie musielismy kasowac biletow gdyz .. mija kilka minut kolejny przystanek i co ? wsiada kontrola ... pani zaczela sie tlumaczYc  na to kontrolerzy .. powiedzieli cos o tym ze mimo wszystko nadal pracuja ..

we wrocławiu?

Może to ci ze ZDIKU?

no tak

zapomnialem dodac

Wroclaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<span style="color:red;">[ciach!]</span>le takich <span style="color:red;">[ciach!]</span>ow... jedziemy sobie autobusem pewnego pieknego sylwestra.. mialem bilet, zawsze k<span style="color:red;">[ciach!]</span>a mam.. i mnie udupil bo nie mialem legitymacji.. takie jest zycie :> ale po <span style="color:red;">[ciach!]</span> komu 31grudnia legitymacja w autbosie? jak mialem 14-15lat ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<font color="#FF0000">[ciach!]</font> takich <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... jedziemy sobie autobusem pewnego pieknego sylwestra.. mialem bilet, zawsze k<span style="color:red;">[ciach!]</span>a mam.. i mnie udupil bo nie mialem legitymacji.. takie jest zycie :> ale po <font color="#FF0000">[ciach!]</font> komu 31grudnia legitymacja w autbosie? jak mialem 14-15lat ?

Ale przecież w takiej sytuacji trzeba tylko uiścić opłatę manipulacyjną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj wuja ma firme kontrolerska ... i ostatnio cos wspominal o wrocku

Z tego co mowil to we wrocku zrobili walek na przetargu ale sie wydalo i teraz robia kolejne przetargi ale te tez sa robione "pod firmy" i tez sa uwalane ... Wogule to nie zapowiada sie ze szybko wybiora jakas firme tylko jezdzic friko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi