adramel Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 Od kilku miesięcy nie aktualizuje mi się Win10 22H2, kompilacja 19045.3803. Ryzen 9 5950x, MSI Mortar MAX B450 Kończy się błędem 0x80070001. Szukałem w necie i robiłem wszystkie zalecane naprawy https://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/all/błąd-0x80070001-podczas-aktualizacji/9aac28e4-05fd-4aa2-aa0c-0351925361d1 ale bez skutku. Podobnie z aktualizacją do Win11 - niby wszystko się instaluje, robi się reset i po chwili mam "cofanie zmian" Co mogę jeszcze mogę spróbować prócz Format c:? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 Przytrzymaj shift i wciśnij uruchom ponownie. Uruchomi się Windows RE. Tam są różne opcje, możesz cofnąć aktualizację, odpalić system bez sterowników itp. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) On 12/5/2024 at 10:37 AM, adramel said: Co mogę jeszcze mogę spróbować prócz Format c:? Serio, na Windows 95 się zatrzymałeś by robić jakieś formaty? Jeżeli coś bym sprawdzał, to tylko czy partycja systemowa jest na GPT, a nie na MBR. ...oraz czy w BIOS-ie bootowanie jest ustawione na tryb UEFI (nie CSM)! Pobierz obraz najlepiej zawierający wszystkie aktualizacje 26100.2894_amd64_pl-pl_multi_0da0ea0f_convert.zip (rozpakuj i uruchom uup_download_windows.cmd) Po chwili będziesz miał ISO z wszystkimi aktualizacjami do dnia 14 stycznia 2025, następnie stwórz bootowalny nośnik USB przy pomocy rufus-4.6.exe Zainstaluj nowy system na dysku gdzie był obecny Windows 10, stary system z programami i dokumentami zostanie przeniesiony do katalogu C:\Windows.old I tyle... Jeżeli się nie zainstaluje, masz coś nie tak ze sprzętem... Edytowane 16 Stycznia przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia Jeszcze jedna sztuczka - co prawda inny błąd, ale u mnie pomaga... Błąd 0x80070002 podczas aktualizacji w Windows Update. Pobierz i uruchom ten skrypt: https://github.com/AveYo/MediaCreationTool.bat/blob/main/bypass11/Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd Trzeba spróbować jeszcze raz i tym razem instaluje się do końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia Spójrz na daty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...