Skocz do zawartości
PaulaBXi

Mini PC

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam małego niedrogiego komputerka do sporadycznego pyrkania w gry i Visuala, najważniejsze aby był cichy i w miarę wydajny.

Mój wybór wacha się pomiędzy HP EliteDesk 705 G4 i Lenovo M715Q, obydwa mają Ryzen 5 2400GE / Vega 11 / min. 16GB RAM, cenowo wychodzą podobnie więc który maluch jest lepszy (ma lepszą kulturę pracy)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GE są do 35W

Miałam przez chwilę M715Q ale sprzedawca wysłał mi najpierw takiego z uszkodzonym wentylatorem, a w ramach wymiany kolejnego z jeszcze innymi problemami ale sprawnym wentylatorem (i inną specyfikacją poza procesorem 😒), którego też zwróciłam i anulowałam zakup, ale przyznam że był cichy po odpaleniu gry (Metro LL Redux na V.High). Na już mogę dorwać tego HP'ka a na Lenovo muszę troszkę polować.

Stąd moje pytanie, co brać 😄 bo jak HP nie jest gorszy to do środy dotarłby do mnie ☺️

Edytowane przez PaulaBXi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi Win11 nie potrzeba (chociaż przyznam że m715q miał 11pro zainstalowany), 10 Enterprise jeszcze długo będzie update'y dostawać.... Ja mam główny PC jeszcze na Ivy Bridge i do wszystkiego wystarcza, a ten Ryzen 2400GE powinien być nawet lekko wydajniejszy i od niego, i od 4590T którego mam w innym PC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi