PaulaBXi Opublikowano Sobota o 21:48 Zgłoś Opublikowano Sobota o 21:48 Szukam małego niedrogiego komputerka do sporadycznego pyrkania w gry i Visuala, najważniejsze aby był cichy i w miarę wydajny. Mój wybór wacha się pomiędzy HP EliteDesk 705 G4 i Lenovo M715Q, obydwa mają Ryzen 5 2400GE / Vega 11 / min. 16GB RAM, cenowo wychodzą podobnie więc który maluch jest lepszy (ma lepszą kulturę pracy)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Sobota o 21:58 Zgłoś Opublikowano Sobota o 21:58 Na pewno 65 watówki nie są ciche w tych pc. Te są ciche do 45 wat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulaBXi Opublikowano Sobota o 22:19 Zgłoś Opublikowano Sobota o 22:19 (edytowane) GE są do 35W Miałam przez chwilę M715Q ale sprzedawca wysłał mi najpierw takiego z uszkodzonym wentylatorem, a w ramach wymiany kolejnego z jeszcze innymi problemami ale sprawnym wentylatorem (i inną specyfikacją poza procesorem 😒), którego też zwróciłam i anulowałam zakup, ale przyznam że był cichy po odpaleniu gry (Metro LL Redux na V.High). Na już mogę dorwać tego HP'ka a na Lenovo muszę troszkę polować. Stąd moje pytanie, co brać 😄 bo jak HP nie jest gorszy to do środy dotarłby do mnie ☺️ Edytowane Sobota o 22:33 przez PaulaBXi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Sobota o 22:34 Zgłoś Opublikowano Sobota o 22:34 a win 11 to choć wspiera? 35 wat bedzie chodzić dobrze,poziom hasella T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulaBXi Opublikowano Sobota o 22:38 Zgłoś Opublikowano Sobota o 22:38 Mi Win11 nie potrzeba (chociaż przyznam że m715q miał 11pro zainstalowany), 10 Enterprise jeszcze długo będzie update'y dostawać.... Ja mam główny PC jeszcze na Ivy Bridge i do wszystkiego wystarcza, a ten Ryzen 2400GE powinien być nawet lekko wydajniejszy i od niego, i od 4590T którego mam w innym PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...