Katelo Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Hej, Po latach troche wypadlem z nowinek komputerowych, a potrzebuje wymienic rodzicom komputer (standardowe zastosowania biurowo/internetowe, nic specjalistycznego). Obecny komputer zlozylem w 2015 roku bazujac na i3 6gen. Niestety, Windows 10 traci wsparcie tej jesieni, a Intel 6gen jest "za stary"... Chcialbym zlozyc nowy komputer do 2500zl z Windowsem. Chyba chcialbym teraz na AMD, poniewaz na swoim laptopie mam Ryzena serii 7 i jestem podwrazeniem jego wydajnosci i energooszczednosci. Co mozna w tej cenie zlozyc? Chce aby komputer byl cichy oraz nie musial do niego zagladac przez kolejne 10 lat 😄 Bardzo powaznie rozwazam jako alternatywe Mac Mini (mam mozliwosc jego kupna w cenie mieszczacej sie w budzecie). Nigdy nie pracowalem na Macu (tylko iPhone), ale jestem sklonny sprobowac 🙂 Licze na Wasza pomoc, opinie i fachowe doradztwo! Edytowane 7 godzin temu przez Katelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Ryzen z dopiskiem G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Przy czym do np. Ryzen 5500GT trzeba dokupić chłodzenie lepsze niż BOX (albo wyłączyć AMD Performance boost, by pod BOX się nie gotował CPU przy większym obciążeniu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Drożej na AM5 https://proline.pl/koszyk/eacf7fa7 500 zł taniej na AM4 https://proline.pl/koszyk/ab50143d Zasilacz grubo na wynos bo taki BQ Pure Power 11 400W kosztuje blisko 300 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Zasilacz to by wystarczył faktycznie niższej max obciążalności, tylko że jest taki głupi problem, że tańsze serie zasilaczy, mają np. badziewniejsze wentylatory, które po kilku latach padają (tanie wersje be quiet które mieliśmy w pracy - po paru latach po kolei jeden po drugim wentylator się tłukł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...