Skocz do zawartości
Katelo

Komputer do zastosowan biurowych do 2500zl

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Po latach troche wypadlem z nowinek komputerowych, a potrzebuje wymienic rodzicom komputer (standardowe zastosowania biurowo/internetowe, nic specjalistycznego).
Obecny komputer zlozylem w 2015 roku bazujac na i3 6gen. Niestety, Windows 10 traci wsparcie tej jesieni, a Intel 6gen jest "za stary"...

Chcialbym zlozyc nowy komputer do 2500zl z Windowsem.
Chyba chcialbym teraz na AMD, poniewaz na swoim laptopie mam Ryzena serii 7 i jestem podwrazeniem jego wydajnosci i energooszczednosci.

Co mozna w tej cenie zlozyc? Chce aby komputer byl cichy oraz nie musial do niego zagladac przez kolejne 10 lat 😄 
Bardzo powaznie rozwazam jako alternatywe Mac Mini (mam mozliwosc jego kupna w cenie mieszczacej sie w budzecie).
Nigdy nie pracowalem na Macu (tylko iPhone), ale jestem sklonny sprobowac 🙂

Licze na Wasza pomoc, opinie i fachowe doradztwo!

Edytowane przez Katelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz to by wystarczył faktycznie niższej max obciążalności, tylko że jest taki głupi problem, że tańsze serie zasilaczy, mają np. badziewniejsze wentylatory, które po kilku latach padają (tanie wersje be quiet które mieliśmy w pracy - po paru latach po kolei jeden po drugim wentylator się tłukł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi