Skocz do zawartości
sabaru

Coś z komputerem jest nie tak, czy może to wina nowszych gier?

Rekomendowane odpowiedzi

Pobrałem sobie demo gothic remake 1 i na wstępie pojawił się błąd że coś tam szaderami jest problem. W necie znalazłem rozwiązanie jak to naprawić. Ale widziałem że grali na podobnym sprzęcie chyba bez kombinowania. Później pobrałem sobie demo Monster Hunter Wilds ale pojawia się komunikat że karta nie jest obsługiwana. Mam rtx 4070 i widzę że na filmikach że też grają w tą grę bez większych problemów.

Mój sprzęt to:
i7-10700K, 32GB 1600hz, RTX 4070, zasilacz 550W, aorus z490 elite ac, W64bit (oryginalny).

Sterowniki do karty mam aktualne. Do płyty głównej tak samo, pobrane ze strony producenta. Bios updatowałem jakiś czas temu.

Te błędy co się pojawiają to problem z komputerem czy może gry są w jakimś stopniu niedorobione? Bo ja już nie wiem. Starsze gry z tak przed 2 lat działają bez większego problemu. A tutaj coś nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obydwie te gry są w stanie agonalnym i nie powinieneś ich brać jako, nie tyle wyznacznik co nawet nie powinieneś w nie grać bo szkoda czasu na coś co nie powinno mieć miejsca aby dostawać taki produkt.....

Edytowane przez axsin302
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, axsin302 napisał(a):

Obydwie te gry są w stanie agonalnym i nie powinieneś ich brać jako, nie tyle wyznacznik co nawet nie powinieneś w nie grać bo szkoda czasu na coś co nie powinno mieć miejsca aby dostawać taki produkt.....

Też tak myślę ale mimo to zastanwia mnie czemu taki Monster Hunter Wilds działa na tej karcie innymi userom co nie omieszkają się chwalić filmikami na necie, a mi to nie chce się nawet uruchomić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

może szukasz problemu tam gdzie go nie ma ?

poszperaj ściągnij 3Dmarka zobacz wynik i porównaj z tym co jest na necie

a to ze jakiś tytułu sie nie włącza to albo czegoś w systemie brakuje , albo gierka jest z "witaminką" i działa lub nie.       

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, sabaru napisał(a):

demo Monster Hunter Wilds

dobrze ze wspominasz bo wczoraj jeden mi zwrócił niechcący uwage jaki to zajefany benchmark gpu a to benchmark cpu.

Oglednie patrzac uważam ze wielordzeniowy skylake jest za slaby

1 godzinę temu, sabaru napisał(a):

ale pojawia się komunikat że karta nie jest obsługiwana.

To zaktualizuj sterownik lub daj o 2 starszy

Edytowane przez karro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Kyle napisał(a):

Windows 11 24H2?

A zapomniałem dopisać W10 64 bit.

2 godziny temu, karro napisał(a):

To zaktualizuj sterownik lub daj o 2 starszy

Próbowałem starszych i nowszych wersji sterowników i dalej to samo. Chyba dam sobie spokój z tym.

Tą grę da się pobrać jeszcze z innego miejsca czy jest dostępna tylko na steam? Chodzi o wersje testową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na 4070ti chodzi jak ta lala,do tego chyba skylake wielordzeniowy nie taki słaby ale sprawdze dopiero jutro

chodzą na pewno 2 ostatnie sterowniki

na 2070s mobile tez bez problemu

222222222222222222111111111111111111111111111111111111111111111111111111.jpg

Edytowane przez karro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi