Skocz do zawartości
szary_wolf

Jaki płyn do czyszczenia monitora aby nie było smug?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam monitor 21,5 cala Della oraz tv Sony 43 cali. Kupiłem jakiś czas temu płyny do czyszczenia(pianka taka w sprayu) i mam szmatki z mikrofibry. Te płyny są od Esperanza i Tracer. Niestety są już przeterminowane. W każdym razie czyszcząc ekran czy na dellu czy tv sony pozostają straszne smugi. Niby jak monitor i tv się pali to tego nie widać ale jak patrzyć pod światło to straszne smugi są. Czy jest jakiś na to sposób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam takiego z Amazon i mi się sprawdza do budżetowego monitora. Używałem też do smartfona, tabletu, starszego tv.
Szukałem na różnych stronach, pełno opinii różnych, aż natrafiłem na tę ofertę, więc stwierdziłem, że skoro jest bez alkoholu itp, to wezmę. 
Czy u każdego się sprawdzi? To ja pojęcia nie mam, ale dla mnie póki co najlepszy środek jaki miałem. Ogólnie środki do czyszczenia to chyba na własne ryzyko? Tak mi się wydaje po tych różnych opiniach negatywnych o różnych środkach, ale ja to się nie znam za bardzo na tym. 

https://www.amazon.pl/dp/B0D8QH1JJ8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, axsin302 napisał(a):

Żonę polecam, ona ci powinna najlepiej wyczyścić. No ale jak są ciche dni i trzeba samemu ruszyć pupe to chyba ręczniki papierowe i clean, Ludwik co tan do szyb jest 😄 smugi to nie kwestia płynu tylko lewych rąk*

Może powinienem przejechać tym płynem co mam przy pomocy mikrofibry a potem ręcznikiem papierowym to może wtedy nie będzie smug. 

Jestem praworęczny także nie mam lewych rąk.

To tak humorystycznie ujmując.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  

testowałem sporo różnych dedykowanych lub nie, płynów i większość to  można sobie darować.  

papier rysuje matryce, jak ktoś po takim zabiegu nie widzi mikro rys, to okulista sie kłania. 

ja używam (bo mam za darmola xD  ) GLISTEN - ex CL 202 - AEROSOL  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Mr.T... napisał(a):

Witam  

testowałem sporo różnych dedykowanych lub nie, płynów i większość to  można sobie darować.  

papier rysuje matryce, jak ktoś po takim zabiegu nie widzi mikro rys, to okulista sie kłania. 

ja używam (bo mam za darmola xD  ) GLISTEN - ex CL 202 - AEROSOL  

Kolego może i okulista się kłania ale narazie tylko raz użyłem papieru więc bez przesady. Nie będe stosował papieru do polerowania ekranu monitora. Tylko kupie wode demineralizowaną i przy pomocy szmatki z mikrofibry będę nią czyścił ekran.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi