szary_wolf Opublikowano wczoraj o 08:31 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:31 Witam Posiadam monitor 21,5 cala Della oraz tv Sony 43 cali. Kupiłem jakiś czas temu płyny do czyszczenia(pianka taka w sprayu) i mam szmatki z mikrofibry. Te płyny są od Esperanza i Tracer. Niestety są już przeterminowane. W każdym razie czyszcząc ekran czy na dellu czy tv sony pozostają straszne smugi. Niby jak monitor i tv się pali to tego nie widać ale jak patrzyć pod światło to straszne smugi są. Czy jest jakiś na to sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano wczoraj o 08:42 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:42 Żonę polecam, ona ci powinna najlepiej wyczyścić. No ale jak są ciche dni i trzeba samemu ruszyć pupe to chyba ręczniki papierowe i clean, Ludwik co tan do szyb jest :D smugi to nie kwestia płynu tylko lewych rąk* 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walus58 Opublikowano wczoraj o 09:04 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 09:04 Ekran monitora lub TV czyścić tylko wodą destylowaną. Żadnej chemii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micromachines Opublikowano wczoraj o 10:14 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:14 Ja używam takiego z Amazon i mi się sprawdza do budżetowego monitora. Używałem też do smartfona, tabletu, starszego tv. Szukałem na różnych stronach, pełno opinii różnych, aż natrafiłem na tę ofertę, więc stwierdziłem, że skoro jest bez alkoholu itp, to wezmę. Czy u każdego się sprawdzi? To ja pojęcia nie mam, ale dla mnie póki co najlepszy środek jaki miałem. Ogólnie środki do czyszczenia to chyba na własne ryzyko? Tak mi się wydaje po tych różnych opiniach negatywnych o różnych środkach, ale ja to się nie znam za bardzo na tym. https://www.amazon.pl/dp/B0D8QH1JJ8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu 2 godziny temu, axsin302 napisał(a): Żonę polecam, ona ci powinna najlepiej wyczyścić. No ale jak są ciche dni i trzeba samemu ruszyć pupe to chyba ręczniki papierowe i clean, Ludwik co tan do szyb jest 😄 smugi to nie kwestia płynu tylko lewych rąk* Może powinienem przejechać tym płynem co mam przy pomocy mikrofibry a potem ręcznikiem papierowym to może wtedy nie będzie smug. Jestem praworęczny także nie mam lewych rąk. To tak humorystycznie ujmując. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu Powiem tak, panie jest lepiej dużo dużo lepiej jak na koniec wypoleruje ekran ręcznikiem papierowym. Także dzięki za radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walus58 Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu Dzięki za ten filmik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu Witam testowałem sporo różnych dedykowanych lub nie, płynów i większość to można sobie darować. papier rysuje matryce, jak ktoś po takim zabiegu nie widzi mikro rys, to okulista sie kłania. ja używam (bo mam za darmola xD ) GLISTEN - ex CL 202 - AEROSOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu 2 godziny temu, Mr.T... napisał(a): Witam testowałem sporo różnych dedykowanych lub nie, płynów i większość to można sobie darować. papier rysuje matryce, jak ktoś po takim zabiegu nie widzi mikro rys, to okulista sie kłania. ja używam (bo mam za darmola xD ) GLISTEN - ex CL 202 - AEROSOL Kolego może i okulista się kłania ale narazie tylko raz użyłem papieru więc bez przesady. Nie będe stosował papieru do polerowania ekranu monitora. Tylko kupie wode demineralizowaną i przy pomocy szmatki z mikrofibry będę nią czyścił ekran. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...