Sunbeach Opublikowano Poniedziałek o 18:20 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:20 Siemka! Przesyłając fotkę z mojego MSI Afterburner co byście powiedzieli o takich mnożnikach? Za dużo, za mało core clock? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Poniedziałek o 18:30 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:30 (edytowane) Tyle ile się da... OC to "sztuka", i tak samo każde GPU, to inna sztuka krzemu. Nie ma czegoś takiego, jak sztywne określenie, ile się da wyciągnąć... Da sie tyle, ile pozwoli Ci Twój kawałek krzemu, jaki wylosowałeś w krzemowej loterii. Podkręcasz i testujesz. Są błędy, freezy itd. to schodzisz z zegarów, osiagasz stabilność, to ciutkę jeszcze schodzisz, dla pewności i voilà. Edytowane Poniedziałek o 18:30 przez pitol321 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunbeach Opublikowano Poniedziałek o 18:35 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:35 (edytowane) 15 minut temu, pitol321 napisał(a): Tyle ile się da... OC to "sztuka", i tak samo każde GPU, to inna sztuka krzemu. Nie ma czegoś takiego, jak sztywne określenie, ile się da wyciągnąć... Da sie tyle, ile pozwoli Ci Twój kawałek krzemu, jaki wylosowałeś w krzemowej loterii. Podkręcasz i testujesz. Są błędy, freezy itd. to schodzisz z zegarów, osiagasz stabilność, to ciutkę jeszcze schodzisz, dla pewności i voilà. Ok i ja wiem, ale co byś tu zmienił ewentualnie w memory clock i core clock? Edytowane Poniedziałek o 18:46 przez Sunbeach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Poniedziałek o 18:53 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:53 Czytaj wyżej... To Ty masz tą karte, i to Ty ją testujesz więc to Ty musisz zdecydować, na podstawie wyników testów, czy jeszcze podbić, czy już schodzić z taktów. Tu nie ma jednego przepisu na sukces i gotowych ustawień... to jest OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunbeach Opublikowano Poniedziałek o 18:57 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:57 ok ale tendencja jest taka że core clock powinno być znacznie niższe by całość dała więcej MHz (gdzieś czytałem że z moją kartą to powinno pójść na ok 2700 a nie 2505 jak jest teraz.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano Poniedziałek o 19:00 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:00 ... w ogóle co to za karta? Oby nie jakieś najtańsze Eagle, albo WindForce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Poniedziałek o 19:03 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:03 Nie patrz na wyniki w core clock, a w wyniki Twojej wydajności w testach i syntetykach oraz na maksymalne stabilne OC Twojej karty. Zamykanie się na podane w necie wartości lub oczekiwanie, że takie się osiagnie mija się z sensem i nie ma nic wspólnego z tą sztuką krzemu, którą masz i realnym OC jakie mozesz na niej osiągnąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...