NaBu1908 Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca Witajcie! Mam takie pytanie. Chciałbym dołożyć 16GB RAMu do mojego obecnego PCa, jednak zauważyłem że moje moduły nie są już produkowane, a używanych zestawów nie znalazłem w ogóle lub są jakieś uszkodzone na Allegro. W mojej obecnej konfiguracji posiadam 16GB DDR4 3200MHz CL 14 czy mądrą decyzją byłoby dołożenie na przykład 16GB ale o taktowaniu 4000MHz i opóźnieniu CL18 czy raczej nie za bardzo? Generalnie chciałbym tylko dołożyć RAMu, a nie rozpędzać się kupowaniem nowych modułów RAMu lub wymianą całego kompa. Póki co komp daje radę więc nie mam jakiegoś parcia do upgrade całej platformy (może za 2-3 lata jak będzie nowa podstawka AM6?????) CPU: Ryzen 5600 MB: MSI B450 Carbon Wifi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca Hej Jeśli masz zamiar dołożyć kolejne 2 moduły to szukaj z 3200 lub 3600MHz Cl16.Takie moduły kupisz do 200 zł,powyżej tej kwoty możesz kupić zestaw 2x16GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca Skoro chcesz podkręcać, to zdecydowanie lepiej mieć dwa moduły niż cztery. Także sprzedaj te 2x8GB i wymień na 2x16GB, a może lepiej od razu na 2x32GB (będzie spokój na dłużej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaBu1908 Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca Dzięki Panowie Tak właśnie zrobię, sprzedam stare RAMy i kupię zestaw 2x16GB. Zwłaszcza, że nie są jakieś drogie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca Zdecydowanie weź 2x16GB w takim cyberpunku zużycie RAMu mam na poziomie 15GB i kolejne 20GB gra alokuje „na zapas” a ceny DDR4 pomału idą w górę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...