racesupport Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Pytanko, mam Gigabyte B550I AORUS PRO Ax z r7 5700x3d, 32gb DDR4 3600 TridentZ CL 17, Corsair SF850 2024 850W 80+ Platinum. Obecnie RX 6700 xt challenger pro oc, myślę nad wymianą karty na coś lepszego. Mogę wydać 3000zł, myślałem nad jakimś nowym 5070ti z olx z gwarancją itp bo widziałem takie oferty, odbiór osobisty ofc. Ewentualnie może jakiś radeon w tych pieniądzach? Jest jeszcze druga opcja, do 2k 4070ti bo nie wiem czy aż tak duży skok będzie między 5070ti a 4070ti żeby warto było dopłacić za to 1000zł lub więcej? 🤔 Najchętniej kartę bym zwodował więc mogę brać najtańszą opcję z badziewnym chłodzeniem. Edytowane 8 Lipca przez racesupport Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca "RTX 5070 Ti" i tak dalej, to tylko nazwa rdzenia i powiązanej z tym podstawowej specyfikacji. Jest jednak różnica, pomiędzy tandetną wersją typu "eagle", czy inny "dual" a jakimś "wypasem" pokroju ROG STRIX lub AORUS. Także też rozważ ten "detal" (wpływa on na trwałość/niezawodność i kulturę pracy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racesupport Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca Godzinę temu, Kyle napisał(a): "RTX 5070 Ti" i tak dalej, to tylko nazwa rdzenia i powiązanej z tym podstawowej specyfikacji. Jest jednak różnica, pomiędzy tandetną wersją typu "eagle", czy inny "dual" a jakimś "wypasem" pokroju ROG STRIX lub AORUS. Także też rozważ ten "detal" (wpływa on na trwałość/niezawodność i kulturę pracy). Ok. A jeśli chodzi o koszta to warto dodać średnio ok 1200zł i zamiast 4070ti kupić 5070ti? Czy to nie jest aż taki skok warty tej dopłaty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca Radeona RX 9070XT masz za 3100 zł ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racesupport Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, Merqus4 napisał(a): Radeona RX 9070XT masz za 3100 zł ok No dobra, i teraz mamy sytuację taka, że 3100 jest za Radka a 2100 mam 4070ti uzywke z gwarancją. Tj 1000zł różnicy, i nie wiem czy to wiarygodne z tej strony? Ale mamy tutaj sytuację gdzie 4070ti jest mocniejsze od Radka... Edytowane 9 Lipca przez racesupport Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipkiss Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 3 godziny temu, racesupport napisał(a): ... i nie wiem czy to wiarygodne z tej strony? Ale mamy tutaj sytuację gdzie 4070ti jest mocniejsze od Radka... A co z wiarygodnością tego portalu? https://www.purepc.pl/amd-radeon-rx-9070-xt-test-recenzja-opinia-wydajnosc-cena-premiera-asus-prime Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...