Skocz do zawartości
dawik.5k

Problem z MSI PRO B850-P WIFI + Ryzen 7 9800×3d nowym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Złożyłem kompa na tych podzespołach ram adata 6000mhz, cl 30 , rtx 5070, ssd samsung 990pro 2tb. Uruchomiłem finalnie i nie daję sygnału na monitor. Nie jestem specem. Jakie rady macie? Baterie od biosa zresetowałem i ram przekładałem, zasilanie tez sprawdzałem i podłączenie wydaje sie wszystko ok. Na płycie świeci diodka od cpu. Czy zanim go spisze na straty coś możemy zrobić? Sprzęt byl kupiony nowy. Tylko obudowa jest stara. Proszę o pomoc. Pozdro 

Messenger_creation_BDDC497F-3DB7-4139-A4AE-1C9BBEFCC010.jpeg

Messenger_creation_0A96541B-5F20-4F19-93C6-9AD26004CED1.jpeg

Edytowane przez dawik.5k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra nie kombinuj z tym, jeśli tego nigdy nie robiłes, ogólnie płyty b850 zostały wypuszczone po 9800x3d wiec mają bios obsugujący juz ten procesor

podlącz jeszcze druga wtyczke do zasilania cpu, chociaz nie jest ona potrzebna ale spróbuj

Edytowane przez DaffyDuck
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Kyle napisał(a):

Czemu nie podłączyłeś całego zasilania CPU EPS (drugie 8pin) do płyty głównej?

Nie trzeba, wymagane jest tylko do najmocniejszych procesorów. Jedna wtyczka wystacza do 300w.

Udało sie odpalić panowie. Porestartowalem przyciskami z tyłu. Ram przełożyłem kilka razy. Położyłem go na leżąco i odpalił. Udalo sie Windowsa zainstalować co dziwne z usb płyty nie szlo a z obudowy poszlo bootowanie. Jeszcze musze dojść do tego co nie styka bo jak postawie kompa to obrazu nie daję a leży to jest ok. Dziwne rzeczy ale najważniejsze, że odpalił i działa. Także dzięki za dyskusję. Jak coś będę pisał  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi