dawik.5k Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia (edytowane) Witam. Złożyłem kompa na tych podzespołach ram adata 6000mhz, cl 30 , rtx 5070, ssd samsung 990pro 2tb. Uruchomiłem finalnie i nie daję sygnału na monitor. Nie jestem specem. Jakie rady macie? Baterie od biosa zresetowałem i ram przekładałem, zasilanie tez sprawdzałem i podłączenie wydaje sie wszystko ok. Na płycie świeci diodka od cpu. Czy zanim go spisze na straty coś możemy zrobić? Sprzęt byl kupiony nowy. Tylko obudowa jest stara. Proszę o pomoc. Pozdro Edytowane 9 Sierpnia przez dawik.5k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mR.Rogers Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia Jaki zasilacz w zestawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawik.5k Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia Thermaltake też nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaffyDuck Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia odłącz grafikę i spróbuj na integrze. spróbuj zaktualizować bios 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawik.5k Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia Okey, zobacze integre. A jak moge zaktualizować biosa bez sygnału na ekranie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaffyDuck Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia (edytowane) dobra nie kombinuj z tym, jeśli tego nigdy nie robiłes, ogólnie płyty b850 zostały wypuszczone po 9800x3d wiec mają bios obsugujący juz ten procesor podlącz jeszcze druga wtyczke do zasilania cpu, chociaz nie jest ona potrzebna ale spróbuj Edytowane 9 Sierpnia przez DaffyDuck 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia Sprawdź pony soketu czy całe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia Czemu nie podłączyłeś całego zasilania CPU EPS (drugie 8pin) do płyty głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawik.5k Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2 minuty temu, Kyle napisał(a): Czemu nie podłączyłeś całego zasilania CPU EPS (drugie 8pin) do płyty głównej? Nie trzeba, wymagane jest tylko do najmocniejszych procesorów. Jedna wtyczka wystacza do 300w. Udało sie odpalić panowie. Porestartowalem przyciskami z tyłu. Ram przełożyłem kilka razy. Położyłem go na leżąco i odpalił. Udalo sie Windowsa zainstalować co dziwne z usb płyty nie szlo a z obudowy poszlo bootowanie. Jeszcze musze dojść do tego co nie styka bo jak postawie kompa to obrazu nie daję a leży to jest ok. Dziwne rzeczy ale najważniejsze, że odpalił i działa. Także dzięki za dyskusję. Jak coś będę pisał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2 godziny temu, dawik.5k napisał(a): Nie trzeba Tak, nie trzeba, ale zawsze to mniejszy prąd na kablu, jeśli energia rozbita jest na więcej przewodów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawik.5k Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia To myślisz ze warto wpiąć jednak dwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...