Skocz do zawartości
Tobiasz5326

Przegrzewanie i5-2400

Rekomendowane odpowiedzi

I5-2400 wiem że to bardzo stary procesor i może mieć te temperatury. Przychodzę z pytaniem jak to naprawić specyfikacja:

I5-2400

Zasilacz testowy 180w 

Płyta główna optiplex 990

Bez obudowy(narazie)

Bez karty graficznej(narazie)

Chłodzenie zwykle dellowskie 

Pasta wymieniona radiator dociśnięty i czysty

Ram 12gb 2 kości lub 16gb 3 kości

Procesor przegrzewa się w biosie lub w oknie błędów do 90-100°

Proszę o radę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z innej beczki:

40 minut temu, Tobiasz5326 napisał(a):

Ram 12gb 2 kości lub 16gb 3 kości

12GB w postaci 8GB+4GB, lub 16GB w postaci 8GB+4GB+4GB, to nie są optymalne konfiguracje pamięci (nie ma pełnego podwójnego kanału). Także lepiej daj 4x4GB (16GB), albo 2x8GB (16GB), tudzież 2x8GB+2x4GB (24GB).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra dobra ale narazie hajsu brak więc nie zamknę jeszcze tematu a chłodzenie nie może być tematem dlatego że Dell używa cienkiej 5pinowej wtyczki chłodzenia a takie zwykłe to grube 4pin złącze więc to chyba nie z tym 

@Kylenie mam jak pobrać systemu a po drugie jak uruchomie windowsa to nie wiem czy procek nie padnie bo na Q10 na pewno padnie na w7 może nie ale nie mam jak pobrać bo jedyny pc jaki mam to mini pc który potrzebuje laptopów ego kabla sata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi