Tobiasz5326 Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu I5-2400 wiem że to bardzo stary procesor i może mieć te temperatury. Przychodzę z pytaniem jak to naprawić specyfikacja: I5-2400 Zasilacz testowy 180w Płyta główna optiplex 990 Bez obudowy(narazie) Bez karty graficznej(narazie) Chłodzenie zwykle dellowskie Pasta wymieniona radiator dociśnięty i czysty Ram 12gb 2 kości lub 16gb 3 kości Procesor przegrzewa się w biosie lub w oknie błędów do 90-100° Proszę o radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Te procesory, są nie do zajechania i łatwe do schłodzenia ... do tej pory tak myślałem 😉 Pokaż zrzut z jakiegoś HWinfo itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu 14 minut temu, Tobiasz5326 napisał(a): Chłodzenie zwykle dellowskie To musi byc problemem. Mialem i5-2500 na spartanie pro i nic sie absolutnie nie przegrzewalo. Jak masz budzet to temat zamykasz na lata kupujac Fera 5. 135zl na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Tak z innej beczki: 40 minut temu, Tobiasz5326 napisał(a): Ram 12gb 2 kości lub 16gb 3 kości 12GB w postaci 8GB+4GB, lub 16GB w postaci 8GB+4GB+4GB, to nie są optymalne konfiguracje pamięci (nie ma pełnego podwójnego kanału). Także lepiej daj 4x4GB (16GB), albo 2x8GB (16GB), tudzież 2x8GB+2x4GB (24GB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz5326 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Dobra dobra ale narazie hajsu brak więc nie zamknę jeszcze tematu a chłodzenie nie może być tematem dlatego że Dell używa cienkiej 5pinowej wtyczki chłodzenia a takie zwykłe to grube 4pin złącze więc to chyba nie z tym @Kylenie mam jak pobrać systemu a po drugie jak uruchomie windowsa to nie wiem czy procek nie padnie bo na Q10 na pewno padnie na w7 może nie ale nie mam jak pobrać bo jedyny pc jaki mam to mini pc który potrzebuje laptopów ego kabla sata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu W ogóle, kiedy CPU ma te 90-100 stopni, to chłodzenie parzy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz5326 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Idk w biosie albo w ekranie z błędami po jakiś 5-10minutach osiąga tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Witam Kiedy pasta była zmieniana? Chłodzenie dobrze przylega do procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz5326 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu Tak chłodzenie jest dobrze dociśnięte pasta była wymieniana 2 dni temu a od tamtego czasu nie ściągałem chłodzenia. Może miałeś/aś z tym kiedyś styczność?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 47 minut temu Zgłoś Opublikowano 47 minut temu 1 godzinę temu, Tobiasz5326 napisał(a): Idk w biosie albo w ekranie z błędami po jakiś 5-10minutach osiąga tyle Pytałem, czy kiedy chwycisz palcami chłodzenie (kiedy CPU ma te 90-100 stopni), to parzy Cię ono, czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...