damilele Opublikowano 5 Września Zgłoś Opublikowano 5 Września Aktualnie: dysk: SSD m2 500GB grafika: GeForece Nvidia GTX 1060 6GB RAM: 8GB 2667 MT/s CPU: i5 10400F 2,9Ghz Co by się dało w miarę rozsądnego zrobić z tego ? Budżet +/- 3000zł. Do Premiere Pro, Photoshop, sporadyczne granie w CS itp. Jest sens upgradować to czy odkładać i nowego składać ? Aktualne komponenty mogę spróbować sprzedać (możecie podać +/- cenę. ) Juz komputer nie domaga - zaczyna lagować itp. Dzięki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 5 Września Zgłoś Opublikowano 5 Września Mac Mini M4 z dodatkowym dyskiem. W CS2 w 1440p, powinienes miec 60 fps. W obrobce grafiki i renderowania filmow to petarda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damilele Opublikowano 5 Września Zgłoś Opublikowano 5 Września Godzinę temu, saalataa napisał(a): Mac Mini M4 z dodatkowym dyskiem. W CS2 w 1440p, powinienes miec 60 fps. W obrobce grafiki i renderowania filmow to petarda. mam Macbooka Pro M1, to jest sens dodatkowo ładować kase w Mini M4 ? Potrzebuje jednak coś z Windowsem stacjonarnego chyba... Duża przepaść będzie pomiedzy Bookiem Pro z M1 a Mini M4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 7 Września Zgłoś Opublikowano 7 Września Witam stanąłeś jak wielu użytkowników przed dylematem upgrade czy nowy PC nie będę robił kopiuj wklej , można tez coś poczarować na Intelu tylko u Ciebie jest ten problemik że za sprzedaż PC otrzymasz sporo mniej , no nie wim , 750PLN tak jak stoi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 7 Września Zgłoś Opublikowano 7 Września W dniu 5.09.2025 o 13:07, damilele napisał(a): mam Macbooka Pro M1, to jest sens dodatkowo ładować kase w Mini M4 ? Potrzebuje jednak coś z Windowsem stacjonarnego chyba... Duża przepaść będzie pomiedzy Bookiem Pro z M1 a Mini M4 ? M4 jest 2 do 3 razy szybszy podczas renderingu filmow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 8 Września Zgłoś Opublikowano 8 Września On 9/5/2025 at 1:07 PM, damilele said: Potrzebuje jednak coś z Windowsem stacjonarnego chyba... Premiere Pro i Photoshop oba są dostępne na Macu, ale raczej o tym wiesz. CS niestety nie jest (Valve ma wielką nienawiść do Apple'a), więc PC by ci się tu przydał. (może działa z Crossover?) M4 jest o wiele szybszy od M1, a w domyślnej konfiguracji Mac mini z M4 nie jest nawet tak drogi według mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damilele Opublikowano Czwartek o 14:01 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 14:01 Dobra zadecydowałem że sprzedaje stare CPU, RAM, płyte główną i grafikę. Trochę dołożyłem, kupiłem używany procek Ryzen 7700, płytkę b650m pro używkę, nowy ram 32gb ddr5 i do tego nową grafikę GTX 5070. Po sprzedaży komponentów, trochę przekroczyłem budżet, ale teraz komputer śmiga jak siemasz. Co do renderingu, to nie jestem jakims montażystą, sklejam "vlogi" wakacyjne i wyjazdowe, a na nowym kompie premier pro na podglądzie nie laguje obrazu jak miało to wcześniej miejsce. Przeskok duży, dięki za chęci pomocy 🙂🤝 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Czwartek o 15:10 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 15:10 Godzinę temu, damilele napisał(a): Trochę dołożyłem, kupiłem używany procek Ryzen 7700, to zle bo tu sie bierze intela z quick sync Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funi Opublikowano Czwartek o 15:24 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 15:24 (edytowane) Bez sensu jak ma rtxa. A nie chyba GTX? https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/xlrvpm/is_intel_igpu_really_necessary_or_significantly/ Edytowane Czwartek o 15:25 przez funi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Czwartek o 15:52 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 15:52 (edytowane) Bez różnicy z tą różnicą że rtx szybszy więc tym bardziej potrzebuje Qsync Edytowane Czwartek o 15:53 przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funi Opublikowano Czwartek o 16:14 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 16:14 (edytowane) Niby jak skoro qsync będzie działał tylko po podłączeniu kabla do portu płyty głównej? Myślę że jednak nie będzie aktywny. Tylko spekuluje bo nie miałem okazji tego przetestować na żywo. Edytowane Czwartek o 16:15 przez funi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Czwartek o 16:16 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 16:16 Masz test u zmaslalo jak to działa. Boost może być nawet kilkaset procent ,w zależności od obciążenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...