Alladyn05 Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia Cześć mam pytanie czemu mam mikro przycięcia na ułamek sekundy co jakiś czas na ryzen 7 5800x rtx 5060ti 8gb 32gb ram 3200mhz i chłodzeniu bequiet pure rock pro 3 takie problemy występują tylko w delta Force i w hogwarts legacy masz może jakies rozwiązanie ? Próbowałem już optymalizacji na maxa i nic nie pomaga praktycznie w żadnej tak nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia Powody mogą być różne - od synchronizacji fps z odświeżaniem, po zbyt małą ilość VRAM dla Hogwarts Legacy (8GB to mało dla tej gry i pamiętam, że przy takiej ilości miewała ona problemy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia Odpal sobie rivatuner'a z afterburnera i zobacz ile vramu ci to wszystko jje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaru Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia W dniu 5.01.2026 o 02:07, Alladyn05 napisał(a): hogwarts legacy w przypadku tej gry wina może leżeć po stronie denovo. Ja mam podobny problem z tą grą i z tego powodu w sumie przestałem to grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Z tego co słyszałem to Denuvo właśnie dużo ma takich problemów, ale też warto sprawdzić co dokładnie jest tutaj bottleneckiem - czy CPU, czy GPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaru Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia W dniu 26.01.2026 o 09:43, BlackWhite46 napisał(a): Z tego co słyszałem to Denuvo właśnie dużo ma takich problemów, ale też warto sprawdzić co dokładnie jest tutaj bottleneckiem - czy CPU, czy GPU? No nie wiem czy to problem GPU czy CPU. W gierki które grałem, a miały to badziewie to powodowały właśnie takie problemy. Za jakiś czas z niektórych tytułów je zdjęto to gry dostawały kopa i działały normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Opublikowano 2 Lutego On 1/30/2026 at 12:14 AM, sabaru said: No nie wiem czy to problem GPU czy CPU. No to trzeba sprawdzić - jak koledzy napisali wyżej, pobierz Afterburner i ustaw w nim RTSS, to ci pokaże specyficzne informacje o użytku i CPU i GPU, w jakich prędkościach chodzą, ich temperatury, itp. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Przykładowo FP (fishingplanet) i odczyt w lewym górnym roku ekranu. https://postimg.cc/c68jBYbb Edytowane 2 Lutego przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...