pjk11 Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia Hej Mam taki sprzet: mb: asrock b760m pro rs/d4 cpu: intel corei5-12400 ram: 64gb DDR4 GPU: radeon rx6500xt 4gb, dyski: 1tb nvme-pcie4, 0.5tb nvme-pcie4 ps: bitfenix whisper bwg650m Chcialbym cos szybszego, ale bez esktrawagncji. budzet 2000. Chyba tylko wymiana cpu, tak mysle. co polecacie. Nie gram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silwerek Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia Jak nie grasz, to po co chcesz modernizować? W sensie co robisz, gdzie brakuje ci mocy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia Podpinam się do pytania wyżej, bo ciężko bez tego co kolwiek doradzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia Kompilacja na gcc, obrobka grafiki 2d. No i www, youtube. Maszyny wirtualne. Ja wiem ze moj komp zapieprza ale po 3 latach chcialbym cos ulepszyc -:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia W tym budżecie i przy obecnych cenach to tak na prawdę tylko CPU wymienisz. Pod kompilacje ja bym poszedł w coś co ma dużo rdzeni i świetny performance - coś w stylu i9-14900K. GPU może być trochę przeciążone, nie wiem w jakim oprogramowaniu obrabiasz grafikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian03 Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia Tylko wtedy może wystąpić wąskie gardło i karta graficzna może wtedy ograniczyć nieco procesor. Są jeszcze 2 możliwości: 1. Sprzedać procesor razem z kartą graficzną a następnie dokładając do tego kupić np. i5-14600kf + rtx 4060 2. Zamiast 14600kf wybrać 12600kf Też zależy od rozdzielczości który komputer używa, częstotliwość odświeżania ekranu itp., więc troszkę ciężko ocenić czy w tym przypadku bardziej opłaca się lepsza karta graficzna czy procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia A nie bedzie problemu z seria 14 na mojej MB. Bo mysle o tym https://www.x-kom.pl/p/1179922-procesor-intel-core-i7-intel-core-i7-14700kf.html Gdzies czytalem o problemach z 13 i 14 generacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...