Bogumił Opublikowano 4 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia Witam wszystkich. Myślę, że przyszedł już czas na wymianę mojego prehistorycznego zestawu na nowy 😉 Budżet jaki chciałbym przeznaczyć do +/- 8k. Do czego będzie służył? Głównie to Photoshop, Sony Vegas Pro - nie jakoś profesjonalnie, ale czysto hobbystycznie. A tak to filmy, muzyka, z czasem myślę nad jakąś grą - jednak tu nie zależy mi na fajerwerkach. Później planuję dokupić jeszcze nowy monitor - też nie mam pojęcia jaki. Myślę że jakiś oled w okolicach 2000 zł. System pod jakim będzie pracował to Win11. Aktualnie mam jeden dysk SSD i 3xHDD i myślę, że taki układ byłby dla mnie optymalny, ze zmianą SSD który aktualnie ma 240GB. Obudowa nie musi wyglądać, priorytet to cisza i tu nie wiem czy dobrym wyborem będzie be quiet Silent Base 802? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia Która wersja Vegada, korzystałeś w ogóle z akceleracji Quicksync? W dniu 4.04.2026 o 17:32, Bogumił napisał(a): Obudowa nie musi wyglądać, priorytet to cisza i tu nie wiem czy dobrym wyborem będzie be quiet Silent Base 802? Jeśli reszta w tym chłodzenie GPU nie będą ciche to wyciszona obudowa za 700 zł tego nie zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia Witam Jeśli już chcesz koniecznie kupić nową obudowę,to szukałbym takiej którą oferuje montaż złącz po drugiej stronie. Wydasz sporo kasy a będziesz chciał zmienić płytę na nowszą i będzie problem. Co do samej obudowy,to całkiem pojemna skrzynka,możesz spokojnie w takiej zamocować bardzo długą kartę graficzną, chłodzenie wodne na topie czy froncie np 360mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogumił Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia Godzinę temu, Dikson napisał(a): Która wersja Vegada, korzystałeś w ogóle z akceleracji Quicksync? Jeśli reszta w tym chłodzenie GPU nie będą ciche to wyciszona obudowa za 700 zł tego nie zmieni. Docelowo 22, nie. Obudowa tak jak pisałem, nie wiem czy to będzie dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia Zerknij na polecane obudowy,typu akwarium w odpowiednim dla siebie budżecie. Teraz takie są modne i posiadają możliwość zamocowania płyt z odwrotnym mocowaniem złącz zasilających. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...