QraArt Opublikowano Czwartek o 19:55 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 19:55 (edytowane) Cześć Panowie, Mam problem z internetem na świeżym systemie: płyta X870E AORUS ELITE WIFI7 Windows 11 Pro. Wszystkie sterowniki zostały zainstalowane przez GCC. Problem wygląda następująco, strony potrafią wisieć na ładowaniu godzinami, YouTube czasami wolno się ładuje, czasami odpala się w jakości 240p zamiast najwyższej 4K. Internet na innych stronach chodzi rewelacyjnie, speedtest.net bez problemu rozwija pełną moc. Problem leży jakby w tym, że coś go blokuje, wszystkie aplikacje itd. zasuwają jak na taki PC przystało. Komputer chodzi jak błyskawica, jednak to ładowanie stron. Głównie YT, Reddit, Facebook, czasami jakieś inne potrafi być bardzo, bardzo uciążliwe. Próbowałem resetu ustawień, odłączenia PC od prądu, ręcznego DNS itd. Czy miał ktoś może podobny problem? Wczoraj bawiłem się trochę VPN oraz odłączyłem kompuer od prądu i kabel enthernet i internet do końca dnia działał jak błyskawica, otwierał wszystko w sekundę, ładował yt jak należy, myślałem że problem załatwiony, niestety nacieszyłem się złudnie do porannego rozruchu. Powoli kończą mi się pomysły, Windows zainstalowany świeżo miesiąc temu i było tak od początku. Dla przykładu FB na przykład ładuje się w nieskończoność, akurat teraz, ale czasami jest tak, że działa normalnie, ale np. nie ładuje niektórych obrazków. Z góry dziękuję za każdą pomoc. P.S. Czsami też dziwnie bostuje procesor (slychać po wentylatorach) przy prostych stronach. Co nie powinno robić w ogóle wrażenia na takim PC. Edytowane Czwartek o 19:59 przez QraArt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan92 Opublikowano Piątek o 08:36 Zgłoś Opublikowano Piątek o 08:36 spróbuj uruchomić jakiegoś linuxa w wersji live i przetestuj jak wtedy będzie działał yt 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano Piątek o 13:22 Zgłoś Opublikowano Piątek o 13:22 dużo zależy też od przeglądarki, ja używam brave i np yt ładuje się powoli bo brave blokuje dużo reklam i innych skryptów Spróbuj zmienić przeglądarke i testuj Czasem pomaga również zmiana servera DNS, zamiast używać tego od providera użyj np google (8.8.8.8 backup 8.8.4.4) albo cloudflare (1.1.1.1 backup 1.0.0.1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yureek Opublikowano Piątek o 13:26 Zgłoś Opublikowano Piątek o 13:26 spróbuj zmienić adresy DNS w routerze na te z Cloudflare, primary 1.1.1.1 oraz secondary 1.0.0.1, w ustawieniach karty jak masz na stałe ustawione IP to zmień na DHCP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QraArt Opublikowano Sobota o 09:50 Zgłoś Opublikowano Sobota o 09:50 20 godzin temu, yureek napisał(a): spróbuj zmienić adresy DNS w routerze na te z Cloudflare, primary 1.1.1.1 oraz secondary 1.0.0.1, w ustawieniach karty jak masz na stałe ustawione IP to zmień na DHCP DNSy probóbowałem pierwsze co, tak samo resetowałem ustawinia internetu PC itd. W dniu 12.06.2026 o 10:36, sobiepan92 napisał(a): spróbuj uruchomić jakiegoś linuxa w wersji live i przetestuj jak wtedy będzie działał yt Odpalam i działa świetnie, tak samo jak odpale emulator androida, nic nie blokuje zasuwa jak powinien. Tak samo na aplikacjach z Microsfot Store, np. gpt nie ładuje w przeglądarce ale w apce śmiga. Problem jakby coś blokowało mam northon 360 ale też nie można go do końca wyłączyć. Wyłączam zapore itd. ale problem jest nadal. Czy można zrobić jakiś test tych stron i zweryfikować co się dzieje. Bo stacilem na to masę czasu bez skutku 🙂 Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano Sobota o 11:06 Zgłoś Opublikowano Sobota o 11:06 Godzinę temu, QraArt napisał(a): mam northon 360 ale też nie można go do końca wyłączyć Też używałem przez jakiś czas nortona i żeby go usunąć musiałem przeinstalować system. W moim mniemaniu to on jest odpowiedzialny za powolne wyświetlanie stron, bo on sprawdza strony które przeglądasz. Pozostaje przeinstalować system i nie instalować już nortona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan92 Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu a moze skorzystaj z programu który wyczyści rejestr, badx pomoze odinstalwać i usunie wszystkie pliki i wpisy w rejestrze? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu Wrzuć logi z narzędzia FRST https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/ Pliki FRST.txt i Addition.txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yureek Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) do odinstalowania Nortona jest oficjalne narzędzie na stronie Nortona, Norton 360 Remover, nie trzeba instalować na nowo systemu, masz 3 opcje, otwórz link "Odinstaluj aplikację Norton (Tylko usuń)" https://support.norton.com/sp/pl/pl/home/current/solutions/v20240301142500636? aby wykluczyć winę Nortona zainstaluj po restarcie np. darmowego Bitdefendera i zobacz czy dalej będą problemy, Edytowane 13 godzin temu przez yureek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...