Raduss Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Opublikowano 11 Lipca Dobry wieczór, Szukam komputera do kwoty maksymalnie 9200zł Wybrałem coś takiego co o tym myślicie może macie lepszą propozycję. X-Kom: https://www.x-kom.pl/lista/pvpru4wc7 Alternatywa dla karty graficznej: Gigabyte AORUS Radeon RX 9070 XT ELITE 16GB GDDR6 256bit FSR Alternatywa dla zasilacza: NZXT C850 2024 850W 80+ Gold Czarny Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca Zasilacz z głośnym wentylatorem, wolny SSD, 5763 https://proline.pl/l/b0780a10 GPU 3010 https://allegro.pl/oferta/sapphire-amd-radeon-rx-9070-xt-pulse-16gb-18362137539 Ponad 400 zł taniej z lepszym chłodzeniem na GPU, z szybszym SSD, z lepszym AIO 360, z lepszym jakościowo i cichszym zasilaczem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian03 Opublikowano 13 Lipca Zgłoś Opublikowano 13 Lipca Nieco taniej w link i z jednego sklepu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 13 Lipca Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 5 godzin temu, Krystian03 napisał(a): Nieco taniej w link i z jednego sklepu. Co niby jest tu taniej, 140 zł mniej za gotowca na gorszych podzespołach? Kijowe AIO z krótką gwarancją, karta z głośniejszym chłodzeniem, gorzej wykonana i mniej pojemna obudowa, gorszy jakościowo zasilacz, gorsze pamięci bez RGB. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 13 Lipca Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 21 godzin temu, Raduss napisał(a): https://www.x-kom.pl/lista/pvpru4wc7 Nie wiem czy ty jesteś poważny. Najpierw zadajesz pytanie w dziale co kupić gdzie dostajesz propozycje znacznie lepszego zestawu i przy tym tańszego a później chcesz kupić jakieś buble tj. wolny dysk na kościach QLC w cenie TLC, przepłacone MOBO, procesor słabszy w grach jak 9800X3D i GPU w chorej wręcz cenie gdzie 200 zł taniej jest lepszy Sapphire Pulse czy 50 zł drożej topowe modele jak PowerColor Hellhound czy Asrock Taichi. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raduss Opublikowano 13 Lipca Zgłoś Opublikowano 13 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, Dikson napisał(a): Nie wiem czy ty jesteś poważny. Najpierw zadajesz pytanie w dziale co kupić gdzie dostajesz propozycje znacznie lepszego zestawu i przy tym tańszego a później chcesz kupić jakieś buble tj. wolny dysk na kościach QLC w cenie TLC, przepłacone MOBO, procesor słabszy w grach jak 9800X3D i GPU w chorej wręcz cenie gdzie 200 zł taniej jest lepszy Sapphire Pulse czy 50 zł drożej topowe modele jak PowerColor Hellhound czy Asrock Taichi. Powodzenia Zadałem pytanie ale jak składasz mi komputer na jakiś montechach to sory ale nie chcę takiej marki mieć w komputerze. Co tańsze jest na Twoim Proiline to na xkom jest niestety droższe. Większość chcę kupić w 1 sklepie. Przepłacone? przepłacone to są ramy, dyski, karty graficzne więc o czym my mówimy? Ta płyta jest lvl wyżej względem tej, którą podałeś. Panie moderatorze to nie jest dział do dyskusji 🙂 Jeśli masz jakieś ale to wystarczy PW i tam byśmy to wyjaśnili na spokojnie zamiast spamować w tym dziale, który do tego nie służy. Szanuje Twój poświęcony czas. Edytowane 13 Lipca przez Raduss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 14 Lipca Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 17 godzin temu, Raduss napisał(a): Zadałem pytanie ale jak składasz mi komputer na jakiś montechach to sory ale nie chcę takiej marki mieć w komputerze. Nie masz pojęcia o zasilaczach to po pierwsze, po drugie ten A750GL II którego miałeś w koszyku to w tej kwocie ulep z wentylatorem głośnym nawet w idle, z gorszym kondensatorami a co za tym idzie gorszą regulacją i filtracją napięć, niższą sprawnością, krótszą gwarancją i brakiem trybu półpasywnego. O samym sztywniejszym okablowaniu nie wspominając. Montech za 390 zł zjada go na śniadanie j jest lepszym wyborem pod każdym względem. To że nie słyszałeś o tej marce nie ma nic wspólnego z tym jakiej jakości jest to zasilacz. Montech korzysta z dobrych platform, w tym CWT i Seasonica. 18 godzin temu, Raduss napisał(a): Przepłacone? Jak wybierasz najtańszy model 9070 XT jakim jest Gaming OC w cenie niemalże topowego Taichi czy Hellhounda to także jest to przepłacanie i świadomy wybór gorszej karty z wyższymi temperaturami, gorszą kulturą pracy. 18 godzin temu, Raduss napisał(a): płyta jest lvl wyżej względem tej, którą podałeś. Co zmienia tu dwukrotnie droższa płyta w perspektywie wydajności, będziesz miał trochę niższe temperatury na sekcji czy subiektywnie lepsze zintegrowane audio? 18 godzin temu, Raduss napisał(a): Jeśli masz jakieś ale to wystarczy PW i tam byśmy to wyjaśnili na spokojnie zamiast spamować w tym dziale, To ja tu jestem od tego co wolno a nie wolno. Ktoś się produkuje poświęca swój prywatny czas, a Ty nie raczysz nawet odpisać. Sorry ale ja nie mam ochoty dalej przekonywać kogoś do tego co ma tutaj sens i niesie korzyści o których napisałem wyżej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raduss Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Opublikowano 15 Lipca W dniu 14.07.2026 o 10:42, Dikson napisał(a): Nie masz pojęcia o zasilaczach to po pierwsze, po drugie ten A750GL II którego miałeś w koszyku to w tej kwocie ulep z wentylatorem głośnym nawet w idle, z gorszym kondensatorami a co za tym idzie gorszą regulacją i filtracją napięć, niższą sprawnością, krótszą gwarancją i brakiem trybu półpasywnego. O samym sztywniejszym okablowaniu nie wspominając. Nie mam pojęcia? Wybrałem sobie 3, które mnie zainteresowały i zaskakująco mają dość dobre opinie. Jestem FANBOYEM znanych marek i Tobie nic do tego. Choćby te zasilacze, które wymieniłem spokojnie spełnią swoją rolę bez szukania w marce Montech do której nic nie mam! Asus TUF Gaming 850W Gold CORSAIR RM850e 850W SeaSonic Core GX ATX 3 850W MSI MPG A850G PCIE5 850W W dniu 14.07.2026 o 10:42, Dikson napisał(a): Jak wybierasz najtańszy model 9070 XT jakim jest Gaming OC w cenie niemalże topowego Taichi czy Hellhounda to także jest to przepłacanie i świadomy wybór gorszej karty z wyższymi temperaturami, gorszą kulturą pracy. Chciałem kupić na xkom i niestety ale wybór na (wtedy) nie był za specjalny. Kupując z różnych sklepów (xkom,morele,allegro,proline,komputronik) faktycznie można dużo lepiej trafić z danym podzespołem w zapewne lepszej cenie i ja tego nie neguje ale to komputer dla mojej dziewczyny i to była jej decyzja że 3/4 ma być z xkomu. W dniu 14.07.2026 o 10:42, Dikson napisał(a): Co zmienia tu dwukrotnie droższa płyta w perspektywie wydajności, będziesz miał trochę niższe temperatury na sekcji czy subiektywnie lepsze zintegrowane audio? Niezwykłem kupować płyty głównej tak tanio jeśli kupuje procesor za ponad 2k to płyty za 600zł nie kupie. Wszystko musi być proporcjonalnie, nie jestem z tych, którzy idą po najniższej linii oporu. Czy płyta coś da mojej dziewczynie? Poza lepszym wyglądem, sekcją zasilania, lepszym chłodzeniem i napewno lepszej jakości to pewnie nic bo napewno nic podkręcać nie będzie ale nie o to w tym chodzi. Logiczne że do procesora za 1k nie kupie płyty za 1k...jak masz drogi samochód to nie kupujesz opony za 300zł / szt tylko po tysiaku ale chyba nie muszę Ci tego tłumaczyć. W dniu 14.07.2026 o 10:42, Dikson napisał(a): To ja tu jestem od tego co wolno a nie wolno. Ktoś się produkuje poświęca swój prywatny czas, a Ty nie raczysz nawet odpisać. Sorry ale ja nie mam ochoty dalej przekonywać kogoś do tego co ma tutaj sens i niesie korzyści o których napisałem wyżej. O proszę wielki Pan i wielkie ego. Ja tu jestem SZEFEM i wszystko mi wolno, a wy szaraki słuchajcie się albo wypad. No to Cię zaskoczę ale regulaminy mam w małym palcu bo kiedyś w latach 2008-2016 prowadziłem forum i stronę jedną z największych gamingowych w Polsce więc sory ale źle trafiłeś i lepiej zmień ton bo nie jesteś pępkiem świata. Dajesz propozycje i tutaj się kończy Twoja rola. Od osoby, która wykłada dolary zależy czy zaakceptuje Twoją pomoc czy jednak coś zmieni. Co jeśli byłbym fanboyem i chciałbym wszystko z corsair? Zacznij szanować ludzi bo patrząc na Twoje wpisy to nie jestem jedyną osobą do której masz coś. Ps. jak byś chciał się zemścić to mam zrzuty Twojego moderowania więc przeczytaj co miałem do powiedzenia i zakończmy na tym naszą niestety ale mało przyjemną rozmowę mimo to i tak Cię ciepło pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Czwartek o 11:45 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 11:45 17 godzin temu, Raduss napisał(a): Nie mam pojęcia? Nie masz ASUS - glosniejszy, wentylator na lozysku kulkowym, gorsze kondensatory, pewnie jeszcze na starym złączu 12VHPWR zamiast 12V-2X6, do tego odczuwalnie droższy Corsair droższy z krótszą gwarancją, lubi cykać, kondensatory również ma gorszej klasy. Seasonic też przepłacony, głośniejszy wentyl bez trybu półpasywnego, gorsze kondensatory, krótsza gwarancja. MSI również droższy o stówkę, niższa sprawność, lepszy jakościowo nie jest a dopłacić trzeba. Co do samej plyty, do 7800X 3D bo taki konfig miałeś lepszej plyty jak za 600 zł nie potrzeba, nic nie zmienia to w działaniu samego procesora, niczego nie ogranicza. Dopłacać można jak ktoś jest świadom wyboru, wymaga lepszego audio, większej ilości złącz M 2 i przy tym ta dopłata nie odbija się na reszczie podzespołów jak w tym wypadku. Wybór przeplaconej plyty kosztem najtańszego modelu karty graficznej który jest po prostu kiepskim chłodzeniem. Kupuj sobie gdzie chcesz, co chcesz i za ile chcesz. Pieniaczu, bo inaczej cię nazwać nie można, sfolguj bo jesteś tu kroplą w morzu, nieznaczącym użytkownikiem który nic nie wniósł w to forum. Zjadłem zęby na zasilaczach i sprzęcie, jestem moderatorem na czterech największych forach IT w Polsce od kilkunastu lat i nie pozwolę sobie na takie zagrywki. 17 godzin temu, Raduss napisał(a): Zacznij szanować ludzi Napisał koleś który olał swój temat - uzyskane porady i poleciał skomleć o śmieszny rabat do xkom. 17 godzin temu, Raduss napisał(a): Ps. jak byś chciał się zemścić to mam zrzuty Twojego moderowania Jak dla mnie możesz pisać nawet do samego Prezesa czy premiera, wyśmieją cię, a wiesz czemu? bo ty tutaj siejesz ferment. Najpierw szukasz pomocy, później ją olewasz, a na koniec obrzucasz gównem jedyną chyba aktywną osobę która siedzi w temacie zestawów i nie musi niczego udowadniać. Na pewno nie przed jakimś randomem któremu wydaje się że wszystko mu się należy i może rozstawiać ludzi po kontach. Może jeszcze każesz mi klęczeć na grochu? - parodia i tyle w temacie. Zamykam bo nie mam czasu na pierdoly. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...